Αποστολέας Θέμα: αλλαγη ταστιερας σε ακουστική κιθάρα  (Αναγνώστηκε 1202 φορές)

mkaloupis

• Jr. Member
  • **
αλλαγη ταστιερας σε ακουστική κιθάρα
« στις: Δεκεμβρίου 22, 2014, 04:37:24 πμ »
Ειχα ενα φτηνο μεν καλόηχο δε οργανο το οποίο όμως μετα απο αρκετά χρόνια είχε σκευρωσει σε βαθμό που δε μπορουσα με τιποτα να παίξω.Οι χορδές πρέπει να ηταν και 3 ποντους ψηλά.Θέλοντας λοιπον να πειραματιστώ είπα να δοκιμάσω ενα neck reset.Παλευοντας ωρα να βγαλω το μανικο με καθε τροπο απελπιστηκα και αποφάσισα να βγαλω την ετσι κι αλλιως ταλαιπωρημενη ταστιερα για να δω τι παίζει.Αποτελεσμα ηταν να δω το μανικο καρφωμενο με προκες.Εν πασει περίπτωση προσπαθω τωρα να σωσω το όργανο αποφάσισα να βαλω μια καινούργια ταστιερα και ψάχνω τροπους-πατέντες ώστε να μπει με τετοιο τρόπο που να έρθει στην ευθεία και να γίνει το όργανο και παλι ευκολοπαιχτο.Σκεφτηκα να πλανισω αναλόγως την ταστιερα με διαφορετικά παχη ωστε να μπει και να κουμπωσει,αλλα θελω τις ιδεες σας.

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
Απ: αλλαγη ταστιερας σε ακουστική κιθάρα
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 22, 2014, 12:06:52 μμ »
καλημέρα.
Νομίζω ότι φωτογραφίες θα βοηθούσαν, και θα ήταν καλά να δώσεις κάποιες περισσότερες πληροφορίες.
Μερικές από τις απορίες που έχω:

- το μπράτσο είναι κατά τα άλλα ίσιο αλλά έχει "φύγει" η κλίση μόνο από την ένωση ? αν ναι, γιατί νομίζεις ότι δεν θα ξαναφύγει - ή έστω έχει σταθεροποιηθεί εκεί ?
οι "τρεις πόντοι" (υποθέτω στο 12ο τάστο) δημιουργούνται μόνο από την ένωση ? γιατί αν έχει σκεβρώσει το μπράτσο ενδεχομένως να βελτιώνεται η κατάσταση με ξεσκεβρωμα (αν είναι σταθερή η ένωση)

- τις πρόκες θα τις κρατήσεις ? για ποιό λόγο μπήκαν ? παλιότερη επισκευή ? είχε ξαναφύγει (λιγότερο ίσως και χειροτέρεψε ? ) ?

- τι κλίμακα και τι ύψος έχει ο καβαλλάρης ?

- που καταλήγεις ? (και reset ή μόνο αλλαγή ταστιέρας ?)

με "τρεις πόντους"  δεν βλέπω εγώ προσωπικά τρόπο να συνεφέρεις το action μόνο με αλλαγή ταστιέρας, ακόμα κι αν το μπράτσο είναι ίσιο και η ένωση ασφαλής. Τι ύψος καβαλάρη θα σου προκύψει με πιο ψηλή ταστιέρα ? έχεις υπολογίσει ?

Tags: