Καλησπερα, σημερα παραθετω το ξεκινημα της επισκευης της πρωτης μου λυρας. Ειναι τεραστιας συναισθηματικης αξιας (χρηματικης, μαλλον θα πληρωνα για να τη δωσω) αφου πανω σ' αυτη επαιξα τις πρωτες μου δοξαριες, και ηταν το μοναδικο μουσικο οργανο που ειχα στην κατοχη μου. Μετα λοιπον απο πολυετη κακομεταχειριση, ειπα να της αλλαξω καπακι και γλωσσα, αφου το καπακι ηταν σπασμενο σε πολλα σημεια (εχει παρει και το σκαφος λιγο) και η γλωσσα ειναι αρκετα ταλαιπωρημενη απο τα σημεια που πατουσαν τα δαχτυλα, γιατι (ΩΩΩ Θεε) ειχε βερνικωθει η ασετοπαστα, πραγμα που την καθηστα αχρηστη. Οπως και να χει, ειναι ευκαιρια και να πειραματιστω, και να σουλουπωσω λιγο το οργανακι που καθοταν κρεμασμενο σ ενα τοιχο για πανω απο 5 χρονια. Το λοιπον. Παραθετω τις πρωτες φωτογραφιες με το ξηλωμα και ενα μερος απ την αφαιρεση των λουστρων, και η συνεχεια... εν καιρω....
Υ.Γ.1 οι κολλες που υπαρχουν <<χυμενες>> στο σκαφος, ειναι απο μια επισκευη που προσπαθησε να κανει καποτε ενας τυπος που <<ελεγε>> οτι ηξερε, και μπορουσε να τη φτιαξει, κλπ κλπ.... Αν θυμαμαι καλα, την ειχε βαλει με πιστολι θερμοκολλησης για να κλεισει μια ρωγμη που υπηρχε στο καπακι. Ημουν μικρος, δεν ηξερα, παρ ολα αυτα δεν δικαιολογουμαι...

Υ.Γ. 2. οποιος μπορεσει να αναγνωρισει το ξυλο του σκαφους, ας μου πει κι εμενα, γιατι παντα το ειχα απορια....