Αποστολέας Θέμα: Τι ξυλο ειναι?  (Αναγνώστηκε 8098 φορές)

Λευτερης Κυρ.

• Full Member
Τι ξυλο ειναι?
« στις: Δεκεμβρίου 17, 2014, 10:56:15 μμ »
Καλησπερα, βρηκα αυτο εδω το κομματι απο ενα ξυλεμπορικο το οποιο το πηρε απο ενα ξυλουργειο που εκλεισε, και ο τυπος δεν ηξερε τι ειναι, και φυσικα ουτε κι εγω. Αφου λοιπον του εκανα <<σεφτε>> ειπε να μου το δωσει να μην του πιανει και χωρο + κατι αλλα μικρα κομματακια καρυδια, που ειναι οτι πρεπει για μπαγλαμαδες κλπ. Στο θεμα μας τωρα. Μπορει καποιος να το αναγνωρισει? προσπαθησα να βγαλω μερικες φωτογραφιες μηπως και γινει τιποτα. Το πλανισα λιγο στο επανω μερος μερος οπως φαινεται στις φωτογραφιες. ειναι αρκετα βαρυ και σκληρο ξυλο. Την ωρα που το πλανισα εβγαζε μια αποπνυκτικη μυρωδια περιπου σαν του αφρικανικου παλισσανδρου, που δεν ειναι με τιποτα, αφου οι διαφορες με τον παλισσανδρο, τουλαχιστον στα χρωματα ειναι εμφανεις. σε μια απο τις φωτο, εχω βαλει ενα κομματι παλισσανδρο (φυρα απο κομματι που θα εβγαζε 2-3 δοξαρια)  πανω για να το συγκρινετε κι εσεις. Οποιος μπορει να βοηθησει, θα το εκτιμουσα πολυ! Ευχαριστω

Stamart

• Hero Member
    • GeeTar
  • Αγαπημένο ξύλο: όχι άλλο μαόόόνιιι...
Απ: Τι ξυλο ειναι?
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 18, 2014, 12:43:36 πμ »
Ιροκο ειναι, στανταρακι...και η μυρωδια ειναι χαρακτηριστικη...δουλεψε το με μασκα, θεωρειται αλεργειογονο...ανοικει στην οικογενεια  μαονια τικ κτλ απ οτι ξερω...ειναι λιγο δυσκολο με εργαλεια χεριου...

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 18, 2014, 12:47:28 πμ »
λογο χρωματος ναι, μοιαζει με τη μουρια το ιροκο, αλλα δεν νομιζω οτι εχει τοσο αποπνυκτικη σκονη το ιροκο.

Stamart

• Hero Member
    • GeeTar
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 18, 2014, 12:54:14 πμ »
ετυχε να το δουλεψω δευτερη φορα τωρα στην "les paul" που φτιαχνω δεν παλευεται η βρωμα του...ειναι σχεδον σαν αμμωνια...

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 18, 2014, 12:57:45 πμ »
οκ!  το ιροκο που μου δωσανε τοτε ηταν ληγμενο! ;D

Stamart

• Hero Member
    • GeeTar
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 18, 2014, 01:02:41 πμ »
το ιδιο το ξυλο δεν μυριζει, οπως ο κεδρος ας πουμε, αλλα η σκονη του γ@μιεται...χαχαχαχαχα

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 18, 2014, 01:06:49 πμ »
καλα δεν ειχα παρει μεγαλο κομματι, ενα καπλαμα στα τρια χιλιοστα μου ειχαν κοψει καμια πενηνταρια ποντους.  Οποτε ουτε ρουτερ δουλεψε ουτε πολυ πολυ τριψιμο.  Απο χρωμα παντος κανει για ιροκο.

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 18, 2014, 01:15:04 πμ »
αν κι εγώ δεν ξέρω από αυτά τα πράγματα...παίζει να είναι από δρυς μέχρι ιρόκο μέχρι καστανιά Γαλλική μέχρι κι εγω δεν ξέρω τι...η μυρωδιά είναι υποκειμενική πάντα...του πατέρα μου πλεον δεν του μυρίζει ούτε η αμπούρα...

Υστερόγραφο: έχω μισοτελειωμένη μια εύκολη πατέντα για πλάνισμα ταστιέρας αμυγδαλιά με κοπτικό με κάτω ρουλεμάν...δώρο για τον φίλο μου για τα Χριστούγεννα κι ας με κακολογεί...

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 18, 2014, 02:04:55 πμ »
λευτέρη βάλε φωτό καθαρή να δείχνει το σόκορο...

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 18, 2014, 02:31:03 πμ »
έχω μισοτελειωμένη μια εύκολη πατέντα για πλάνισμα ταστιέρας αμυγδαλιά με κοπτικό με κάτω ρουλεμάν...δώρο για τον φίλο μου για τα Χριστούγεννα κι ας με κακολογεί...

ηθελα να ξερα ποιος παει και βαζει αμυγδαλιά, αφου... δεν...ΚΑΝΕΙ!

KOSTAS7

• Hero Member
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 18, 2014, 01:54:46 μμ »
μονο εβενο και παλλισανδρο βολιβιας νομιζω

Λευτερης Κυρ.

• Full Member
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 18, 2014, 02:31:17 μμ »
Ρωτησα και 1-2 ακομα και μου ειπαν το ιδιο, οποτε ειναι ιροκο στανταρακι. Η σκονη του δημιουργει οντως ενα καψιμο στο λαινο, αλλα δεν ειναι οπως του παλισσανδρου, που ακομα και με το χερι που τον εκοβα, κοντεβα να πεσω κατω. Οπως και να χει, οποιοδηποτε ξυλο και να δουλεψω, παντα φοραω μασκα για να χω το κεφαλι μου ησυχο. Και τωρα η ερωτησεις οσων αφορα το χομπυ μας. Κανει για οργανοποιια σκφτα οργανα η για δουγιες? Αν εχει καποιος και καμια συμβουλη για το πως δουλευεται, ειναι παραπανω απο ευπροσδεκτη! Ευχαριστω και παλι παιδες!!!!

Stamart

• Hero Member
    • GeeTar
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 19, 2014, 02:15:19 μμ »
ειναι σκληρο ξυλο και σπαει ευκολα...εχει τις ιδιοτητες που εχουν τα μαονοειδη, για λιγισμα θελει πολυ βρεξιμο και σιγα σιγα...γενικα μη το βιαστεις...για το φινιρισμα θελει πολλα χερια να φευγουν σταδιακα τα σημαδια και πολυ υπομονη...αυτα απο μενα που το δουλεψα προσφατα...

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 23, 2015, 06:58:17 μμ »
βαζω φωτογραφίες εδώ για να μην ανοίξω άλλο θέμα, για κοιτάξτε τα νερά, γνωρίζει κάποιος τι μπορεί να είναι; μοιάζει με οξιά.

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 23, 2015, 07:05:09 μμ »
πιο θολές δεν μπορούσες να βάλεις ρε αντάρτη?

Tags: