Αποστολέας Θέμα: Ηλεκτρικό Μπουζούκι  (Αναγνώστηκε 14704 φορές)

Axilleass

• Jr. Member
  • **
  • Αριθμός κατασκευών: 7 (και συνεχίζουμε ! :) )
Απ: Ηλεκτρικό Μπουζούκι
« Απάντηση #30 στις: Σεπτέμβριος 18, 2014, 11:29:35 μμ »
Ευχαριστώ Παύλο ! Ελπίζω το δεύτερο που κατασκευάζεται τωρα να γινει καλύτερο...

Γιώργο εγω εχω βάλει εναν παλιο ideal --μου αρέσει ο ηχος του, αν και για πολλους θεωρήται παροχημένος...

Μπορεις να βαλεις οτι μαγνητη θελεις.. φτάνει να προβλεψεις τον κατάλληλο χώρο για να μπει...

Τωρα για τα υπόλοιπα εχω χρησιμοποιησει τρία ποτενσίομετρα -δεν θυμαμαι ποσα Ω αλλά θα σου πω αυριο, το ενα για ένταση, και τα άλλα δυό για τόνους. Σε αυτά χρησιμοποίησα δυο πυκνωτές που μου είχαν περισέψει απο μια μετατροπη που έκανα στον fender twin rev, δεν ξερω τι είναι γιατι τα γράμματα ειναι ψιλοσβησμένα, απλά δοκίμασα διάφορους και κράτησα αυτους που άρεσαν. Γενικά παντως πρισιμοποιούνται .022 Microfarad ή .047 Microfarad
δες εδω πχ  http://www.guitarelectronics.com/category/electronic_parts.tone_capacitors/

Σχέδια για τις συνδέσεις των καλωδίων και των πυκνωτών μπορω να ανεβασω αν θελετε, δεν ειναι πρόβλημα για κανέναν να τις κανει, φτανει να ξέρει να κολλάει με κολλητηρι (για οσους δεν ξερουν και θελουν βοηθεια ευπροσδεκτοι στο εργαστηριο μας φυσικά..! )

Ο  μαγνητης πάντως μπορει να λειτουργησει και σκέτος , χωρις τιποτα επιπλέον, όπως και στα κανονικά μπουζουκια...

Nikos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδιά Πρώτα καιιιιιι οοοοοοολαα τα άλλα καρποφόρα και ρετσινόδεντρα.
  • Αριθμός κατασκευών: 1-0=1+2=3 και ο κούκος.
  • Περιοχή: Αθήνα.
« Απάντηση #31 στις: Σεπτέμβριος 19, 2014, 10:45:08 μμ »
Αχιλέα,είσαι σχολή στο είδος.
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

Axilleass

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #32 στις: Σεπτέμβριος 19, 2014, 11:19:14 μμ »
Ευχαριστώ Νίκο, αλλα υπερβάλεις !!
Απλά απο χρόνια ζήλευα τις ηλεκτρικές κιθάρες για το καλο ευκολο σετάρισμα που έχουν στο action των χορδών , ενω εμεις παιδευομαστε συχνά-πυκνα με καπλαμάδες κατω απο τον καβαλάρη. Γενικά απορούσα γιατί να μην υπαρχει κατι αναλογο της ηλεκτρικής σε μπουζουκι. Καπως έτσι ξεκινησε...
Μελλοντικά ισως θα ηταν πολυ ενδιαφέρον αν δοκιμάζαμε μια κατασκευή μαζί με τα παιδια του φορουμ που έχουν εμπειρία στις ηλεκτρικές.
Παντως το δευτερο όργανο ηδη κατασκευάζεται με καλυτερες προδιαγραφές και με άλλη αισθητική προσεγγιση.Ειδομεν..! 

Axilleass

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #33 στις: Δεκέμβριος 21, 2014, 11:26:18 μμ »
Δυο νέα βίντεο με το ηλεκτρικό. Παιζει ο αγαπητός φίλος -και αιώνιος δάσκαλός μου ! - Γίωργος Γεωργόπουλος

http://youtu.be/FFonIxK5pLo

http://youtu.be/XBBOD3FvV-0

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #34 στις: Δεκέμβριος 22, 2014, 10:06:50 μμ »
ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Axilleass

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #35 στις: Δεκέμβριος 23, 2014, 01:03:32 πμ »
Ευχαριστούμε Κωστή ! Θα του τα διαβιβάσω σε πρώτη ευκαιρια...

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #36 στις: Δεκέμβριος 23, 2014, 07:14:46 πμ »
Μπράβο Αχιλλέα το μπουζούκι σου εξαιρετικό και όπως ειναι φτιαγμένο δεν θα μικροφωνήσει ποτέ και σε υψηλές εντάσεις, και στο Δάσκαλο μπράβο

Sforzando

• Hero Member
  • Για την υπέροχη τέχνη της Οργανοποιίας!!!
    • LUTHIER SCHOOL
« Απάντηση #37 στις: Δεκέμβριος 31, 2014, 07:01:16 μμ »
Φίλε Αχιλλέα ένα μεγάλο μπράβο και από εμένα,έχεις κάνει πολύ προσεγμένη και όμορφη δουλειά,καλή συνέχεια στις δημιουργίες σου!!!

Tags: