Αποστολέας Θέμα: η χρηση της κολας  (Αναγνώστηκε 2074 φορές)

παρι

• Newbie
  • *
  • Αγαπημένο ξύλο: καρυδια
η χρηση της κολας
« στις: Δεκεμβρίου 09, 2014, 01:01:25 μμ »
το ιδιο μηνημα το εστιλα πριν λιγο δεν ξερο ανανεβικε γιαυτο το ξανα γραφω.ποια μερη του οργανου κολιουντε με ψαροκολα΄,ακριλικια,ατλακολ ευχαριστο και και κακημερα απο την καστορια

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: η χρηση της κολας
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 09, 2014, 09:59:11 μμ »
ΛΟΙΠΟΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΤΟ ΟΡΘΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ 200 ΦΟΡΕΣ, ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΣΟΥ ......ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ.
ΚΙ ΟΛΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΜΕ...............ΚΑΚΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΥΧΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 09, 2014, 11:57:37 μμ »
οι απόψεις όπως και σε όλα τα θέματα είναι πολλές...
πρέπει να μας πεις περίπου τι φτιάχνεις...
ας πούμε σε μία ηλεκτρική κιθάρα που προχωράω σε όλες τις ενώσεις έχω βάλει κόλλα τύπου titebond αλλά έχω βάλει ξύλινο binding και ξύλινους τσαμπουκάδες...

δώσε πληροφορίες βάλε φωτό και θα την βρούμε την άκρη....

παρι

• Newbie
  • *
  • Αγαπημένο ξύλο: καρυδια
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 10, 2014, 09:47:26 πμ »
Κώστα για το λάθος απάντησα κατευθείαν μόλις το αντιληφθικα .Metallikas ξεκινάω ένα τετράχορδο μπουζούκι

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΦΙΛΙΚΑ Παρις

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 10, 2014, 03:18:06 μμ »
Κατά την γνώμη  μου πάντα...ότι αφορά το σκάφος (δούγες, καπάκι, κολάτζες) ψαρόκολλα...στα άλλα titebond...τωρα αμα βάλεις ακρυλικά dots βάλε τύπου logo...

yiannis

• Administrator
  • Hero Member
    • Greek luthiers community
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδιά...
  • Αριθμός κατασκευών: 15 και αυξάνονται!!!
  • Περιοχή: Πειραιάς
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 10, 2014, 04:43:29 μμ »
Κατά την γνώμη  μου πάντα...ότι αφορά το σκάφος (δούγες, καπάκι, κολάτζες) ψαρόκολλα...στα άλλα titebond...τωρα αμα βάλεις ακρυλικά dots βάλε τύπου logo...

Αχιλλέα,θα πεις 10 φορές "απεταξάμην την ψαρόκολλα" πριν κοιμηθεις ;)

Πέρα από την πλάκα ο καθένας έχει την συνταγή του Παρη.Εγώ χρησιμοποιώ μόνο titebond στις κολλήσεις στην κιθάρα και σε ορισμένες ειδικές περιπτώσεις είτε κυανοακρυλική είτε εποξική.Πάντως για τις κολλήσεις ξύλο με ξύλο είτε ψαρόκολλα είτε titebond θα κάνεις δουλεία.Το θέμα είναι ποια θα σου κάτσει εσένα καλύτερα...

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 10, 2014, 06:11:34 μμ »
ΛΟΙΠΟΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΤΟ ΟΡΘΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ 200 ΦΟΡΕΣ, ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΣΟΥ ......ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ.
ΚΙ ΟΛΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΜΕ...............ΚΑΚΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΥΧΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ

Αμαν βρε Κωστα...
πνιγηκα με τον καφε...
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 10, 2014, 08:52:22 μμ »

Αχιλλέα,θα πεις 10 φορές "απεταξάμην την ψαρόκολλα" πριν κοιμηθεις ;)

Πέρα από την πλάκα ο καθένας έχει την συνταγή του Παρη.Εγώ χρησιμοποιώ μόνο titebond στις κολλήσεις στην κιθάρα και σε ορισμένες ειδικές περιπτώσεις είτε κυανοακρυλική είτε εποξική.Πάντως για τις κολλήσεις ξύλο με ξύλο είτε ψαρόκολλα είτε titebond θα κάνεις δουλεία.Το θέμα είναι ποια θα σου κάτσει εσένα καλύτερα...

Η γιορτή σου είναι σε λιγότερο από ένα μήνα...θα σκάσει στο κερατσίνι κατευθείαν από την ισχυόσκαλα η κόλλα η σωστη σε εξωφρενικές ποσότητες...

Tags: