Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο ἀπὸ Ἐργαστήρια : Δεκέμβριος 2014  (Αναγνώστηκε 47717 φορές)

DRIVER (Βασιλειάδης Παύλος)

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ΚΑΡΥΔΙΑ
  • Αριθμός κατασκευών: 1
Απ: Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο ἀπὸ Ἐργαστήρια : Δεκέμβριος 2014
« Απάντηση #120 στις: Δεκεμβρίου 15, 2014, 12:49:12 πμ »
Μάνο πολύ ωραία όλα να σαι καλά να τα ευχαριστιέσαι
και σ άλλα με γεια
Γεννήθηκα χωρίς να θέλω,
θα πεθάνω χωρίς να θέλω,
Αφήστε με όμως να ζήσω όπως θέλω

• Sr. Member
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο ἀπὸ Ἐργαστήρια : Δεκέμβριος 2014
« Απάντηση #121 στις: Δεκεμβρίου 15, 2014, 01:16:40 πμ »
Αχιλέα μην το πειράξεις ότι και να γίνει πρώτη δουλειά είναι και να ξέρεις
ότι όταν ένα όργανο έχει κάπου ελάττωμα υπερτερεί σε πολλά άλλα σημεια
Γεννήθηκα χωρίς να θέλω,
θα πεθάνω χωρίς να θέλω,

• Sr. Member
« Απάντηση #122 στις: Δεκεμβρίου 15, 2014, 01:23:52 πμ »
Ομορφιές πολλές. Βλέπω προχωράτε τις κατασκευές με ρυθμούς έντονους και αυτά που παρουσιάζονται είναι το ένα πιο καλό από το άλλο. Χωρίς να υποτιμώ κάποια από τις παρουσιαζόμενες κατασκευές το ξύλο το σκούρο στο λαούτο μου έκανε τρομερή εντύπωση. Πολύ ωραία τα νερά του.
Τώρα στα δικά μου. Παρόλο που λόγω έλλειψης χρόνου δουλέυω ελάχιστα,  προχώρησα τον μπαγλαμά από καρύδα που δουλεύω. Τέλειωσα στο καπάκι μια ροζέτα με όστρακο και καρύδα, Δουλεύω και άλλο ένα όργανο που είναι έτοιμο για τρίψιμο και λούστρα αλλα δεν προχωράω μιας και περιμένω να δουλέψω λούστρα ταυτόχρονα και στα δυο μαζί. Φωτογραφίες είπα να μην ανεβάσω τώρα αλλά αργόερα όλα τα στάδια μαζί αν αξιωθώ και τα τελειώσω βέβαια. Είπα να γράψω βασικά  για κάτι που έκανε εντύπωση:
Σήμερα πρώτη φορά στα τόσα χρόνια έπιασα να δουλέψω όστρακο φυσικό για διακόσμηση ροζέτας.  Πρίν κάμποσα χρόνια είχα αγοράσει όστρακα και τα φύλαγα στο συρτάρι. τώρα ήρθε η ώρα σκέφτηκα να τα δουλέψω. Δεν ήταν το γνωστό άμπαλον αλλά λευκό όστρακο με πολύ λιγότερα νερά ιριδίσματος. Μου έκανε εντύπωση το πόσο σκληρό ήτανε, κοβότανε δύσκολα με το πριονάκι και όταν το έβαλα στην κορδέλα όχι μόνο δυσκολευότανε να κοπεί αλλά πετούσε σπίθες και σταμάτησα για να μην χαλάσω την κορδέλα και πιάσω καμιά φωτιά. Τειλκά κόπηκε στο χέρι με σιδεροπρίονο λεπτό και μορφοποιήθηκε με λίμες στο επιθυμητό σχήμα για να εμφυτευθεί στο καπάκι (ροζέτα). όΠαρατήρησα πως όταν το δούλευα μύριζε όπως και το κόκκαλο αλλά ήτανε πιο σκληρό. Τα κομμάτια είναι αρκετά μεγάλα και βγάζουν πάχη σε επίπεδα κομμάτια από 1 χιλιοστό εώς και 3. Λόφω της υφής του μου ήρθε στο μυαλό να το χρησιμοποιήσω αντί για κόκκαλο στον καβαλάρη. Νομλίζω ότι θα δουλέψει καλά και είναι πιο ωραίο σε εμφάνιση από κόκκαλο. Έχει κανείς σας ανάλογη εμπειρία από όστρακο. Το έχετε χρησιμοποιήσει για κάκκαλο βαλάρη; Ξέρετε αν και το άμπαλον π.χ. έχει παρόμοιες ιδιότητες;

Επισυνάπτω και μια φωτογραφία από τα όστρακα:

Έτσι για την ιστορία. Στερείται βέβαια της πλούσιας εμφάνιης του άμπαλον αλλά σίγουρα είναι και μετά ταλούστρα θα έχει πίστύω ακόμα καλύετρη εμφάνιση. Τα συγκεκριμένα προοριζόταν μάλλον για μενταγιόν υποθέτω εξού και η τρύπα στο πάνω μέρος. το ύψος του είναι κανά πεντάρι εκατοστά κάι ήταν ναι μεν αλουστράριστα αλλά γυαλισμένα.
Για όποιον ενδιαφέρεται τα είχ αγοράσει από τα εμπορικό που προμηθευουν εμπόρους για κοσμήματα κατασκευές κλπ στην Αθήνα. Πάνω από την Αιόλου εκεί κοντά στη Βύσης. Νομίζω έιναι Αγόυ Μ.αρκου);). Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες γιατί είναι πολλά χρόνια πια. Πάντως η τιμή ήταν πολύ καλή. Αν θυμάμαι καλά 3-5 ευρώ τα είκοσι κομμάτια. είχε και σε άλλες αποχρώσεις πολύ ωραίες αλλά το χρωματιστό μέρος ήταν μάλλον επιφανειακά και από κάτω ήταν λευκό παρόμοιο με αυτά που πήρα. Έτσι φοβήθηκα πως ήταν ακατάλληλα για τρίψιμο και δεν είχα πάρει.

Όποιος από εσάς έχει καμία ιδέα ευπρόσδεκτη.

φίλε μου ιδέα δεν έχω να σου δώσω,
άλλα θα περιμένω με αγωνία για τα αποτελέσματα
Υ.Γ   νομίζω ότι κάποιος εδώ στη σελίδα
έχει κάνει κάτι παρόμοιο   
θα σου πρότεινα να ανοίξεις ένα νέο θέμα για να πάρεις πιο γρήγορες απαντησεις
Γεννήθηκα χωρίς να θέλω,
θα πεθάνω χωρίς να θέλω,

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #123 στις: Δεκεμβρίου 15, 2014, 10:22:15 πμ »
καλημέρα!

πολλές καλές κατασκευές....
Το βένγκε πάντως ξεχωρίζει... το ίδιο (αναμένεται) και το σφεντάμι του John...

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #124 στις: Δεκεμβρίου 15, 2014, 10:24:41 πμ »
...Λόφω της υφής του μου ήρθε στο μυαλό να το χρησιμοποιήσω αντί για κόκκαλο στον καβαλάρη. Νομλίζω ότι θα δουλέψει καλά και είναι πιο ωραίο σε εμφάνιση από κόκκαλο. Έχει κανείς σας ανάλογη εμπειρία από όστρακο. Το έχετε χρησιμοποιήσει για κάκκαλο βαλάρη; Ξέρετε αν και το άμπαλον π.χ. έχει παρόμοιες ιδιότητες;

Δεν έχω και μεγάλη εμπειρία, πάντως από όστρακο είχα φτιάξει την ροζέτα στον πρώτο μπαγλαμά. Ένα (καλλιγραφικό) "Δ"
http://www.luthier.gr/index.php?action=dlattach;topic=1190.0;attach=8234;image

όπως περιγράφεις, με πριονάκι (σέγα χειρός με πριόνι 0,35) και λίμες. Είχα βγάλει τα κομμάτια από κανονικό (ολόκληρο) κέλυφος. Λέω "κομμάτια" γιατί στο πριόνισμα μου είχαν μείνει στα χέρια έξι μέχρι να αντέξει κάποιο - το έβδομο. Το κέλυφος βέβαια ήταν λεπτότερο από αυτό που περιγράφεις - 1 χλστ. με το ζόρι στο παχύτερο σημείο, χώρια ότι έπρεπε να βγάλω ένα περίπου επίπεδο κομμάτι από την γενικά καμπυλωτή "φυσική" επιφάνεια.
Θυμάμαι επίσης ότι εκτός των "κάθετων" σπασιμάτων, κατά την διαδικασία του πριονίσματος "ξεφλούδιζε" - έφευγαν κομμάτια "παράλληλα" της επιφάνειας, σαν να σπάει σχιστόλιθος.

Τελικά μου έμεινε η εντύπωση ότι σαν υλικό είναι κάπως "ασταθές" κι ότι το κόκκαλο συμπεριφέρεται καλύτερα σε αντίστοιχα πάχη, δηλαδή ότι φυτεμένο σε φιγούρα δεν θα έχει πρόβλημα, αλλά δεχόμενο πιέσεις από τις χορδές - ίσως και να έχει.
Έχοντας αυτά υπόψη, εγώ δεν θα το έβαζα σε καβαλάρη, αλλά όπως είπα ενδεχομένως σε μεγαλύτερα πάχη να είναι αλλιώς.

Αν εσένα σου φάνηκε αρκετά σταθερό δεν βλέπω γιατί να μην κάνεις τουλάχιστον μια δοκιμή.

KOSTAS7

• Hero Member
« Απάντηση #125 στις: Δεκεμβρίου 15, 2014, 11:37:31 πμ »
υπεροχα τα οργανακια μπραβο παιδια

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #126 στις: Δεκεμβρίου 15, 2014, 04:30:51 μμ »
Συμβαίνει τώρα...

[ Invalid Attachment ]

σημαδια δεν εβαλες .....γιατι?

είχα φτιάξει μια ταστιέρα με σημάδια αλλά την είδε ο ψηλός και άρχισε να παραμιλάει και είπα να του την πάω δώρο για τα Χριστούγεννα...ε τώρα δεν ήμουν να τα ξανακάνω...και γενικά πρώτο όργανο δεν θα έχει ούτε σημάδια ούτε φιλέτα...το θέμα είναι να βρούμε τον ήχο...να κάνεις μια με το ρούτερ και να βάλεις ένα φιλέτο ή να κάνεις μια τρύπα και να χώσεις μια καβίλια για σημάδι είναι πανεύκολο αλλά είναι και κρίμα για άμα δεν ακούγεται καθόλου το έσπασα...

ΣΠΑΣΤΟ ΡΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΚΥΝΗΓΑΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΧΙΟΝΙ.........................ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΝΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ. ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΟΜΩΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΟΥΡΜΟΥΡΙΚΑ. ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΤΩΝ 3.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑΔΙΑ. ΕΤΣΙ ΤΟ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΑ ΛΕΕΙ......................Ο ΤΑΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ!!!!!!!!!
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #127 στις: Δεκεμβρίου 15, 2014, 07:25:19 μμ »
παιδιά τα σημάδια στην ταστιέρα δεν χρειάζονται καθόλου επάνω, αν υπάρχουν στο πλάϊ. Εγγυημένα.
και στον μπαγλαμά μπαίνουν εύκολα και εκ των υστέρων (αφού αρματωθεί), επσιδή η ταστιέρα δεν έχει μεγάλο μήκος πάνω στο καπάκι.

tasarosrock (tasos kar)

• Sr. Member
« Απάντηση #128 στις: Δεκεμβρίου 16, 2014, 12:56:52 πμ »
καλησπερα και απο μένα κύριοι.
Λέω να τελειώσει κάποια στιγμή αυτό το ρημαδο τζουραδάκι να του κάνω μια παρουσιαση της προκοπής αλλά όλο προβλήματα και δεν έχω προχωρήσει στα τελευταία στάδια. το έχω όμως αρματώσει και παίζω.  ;)
ανεβάζω βιντεάκι έτσι για να μου πείτε πως ακούγεται χοντρικά μιας και οι απόψεις εδώ διίστανται .
 https://www.youtube.com/watch?v=Wymvv9-ToQo&feature=youtu.be
και μερικές φωτό
[ Invalid Attachment ]

snowthanos

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: καρύδια
« Απάντηση #129 στις: Δεκεμβρίου 16, 2014, 05:03:14 πμ »
Μπραβο ρε τασαρε πολυ καλο :-* :-* :-*
Είμαι κουλός αλλά δεν το βάζω κάτω.

yiannis

• Administrator
  • Hero Member
    • Greek luthiers community
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδιά...
  • Αριθμός κατασκευών: 15 και αυξάνονται!!!
  • Περιοχή: Πειραιάς
« Απάντηση #130 στις: Δεκεμβρίου 16, 2014, 08:36:35 πμ »
Άντε ρε Αχιλλέα να βγάλει ήχο πριν το κλείσιμο της χρονιάς!!!

Τάσο ωραίος ο τζουράς...Μερακλίδικος ήχος!

Δημήτρης Αγγελακοπουλος

• Sr. Member
« Απάντηση #131 στις: Δεκεμβρίου 16, 2014, 12:31:20 μμ »
Ωραίος τζουράς... γιατί διίστανται οι απόψεις?
Όπως τον έβρω τον καιρό, έτσι τον αρμενίζω

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #132 στις: Δεκεμβρίου 16, 2014, 12:43:52 μμ »
Ωραίος τζουράς... γιατί διίστανται οι απόψεις?
x 2 .....? ? ? ? ?

tasarosrock (tasos kar)

• Sr. Member
« Απάντηση #133 στις: Δεκεμβρίου 16, 2014, 01:27:08 μμ »
σε κάποιους φίλους δεν άρεσε καθόλου ο ήχος για τζουρά. Βέβαια τους εξήγησα οτι εγώ προσπαθούσα να πλησιάσω ήχο του τζουρά του μουφλουζέλη αλλά περι ορέξεως ... εμένα μου άρεσε πολύ και στο φίλο που θα το χαρεί . αντε να το τελειώσω και θα κάνω μια παρουσίαση κατασκευής απο το μεδέν .
φίλε αχιλέα μην το σπάσεις για κανένα λόγο. τα πρώτα έιναι ιστορικά και ανεκτίμητα που φτιάχνουμε.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #134 στις: Δεκεμβρίου 16, 2014, 07:38:02 μμ »
σε κάποιους φίλους δεν άρεσε καθόλου ο ήχος για τζουρά. Βέβαια τους εξήγησα οτι εγώ προσπαθούσα να πλησιάσω ήχο του τζουρά του μουφλουζέλη αλλά περι ορέξεως ... εμένα μου άρεσε πολύ και στο φίλο που θα το χαρεί . αντε να το τελειώσω και θα κάνω μια παρουσίαση κατασκευής απο το μεδέν .
φίλε αχιλέα μην το σπάσεις για κανένα λόγο. τα πρώτα έιναι ιστορικά και ανεκτίμητα που φτιάχνουμε.

ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΧΟΣ ΤΖΟΥΡΑ, ΕΓΩ ΓΑΜΙΕΜΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ ΡΕ ΣΕΙΣ.
ΤΑΣΟ ...ΟΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΦΙΛΕ, Η ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 30 Η ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ. ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΚΑΙ ΠΜ ΝΑ ΒΡΙΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΚΟΛΙΩΜΑΙ.
ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Μ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ. ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΑΛΛΟ.......................ΕΤΣΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΥ ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΗ!!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 16, 2014, 09:20:51 μμ από ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ »
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Tags: