Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο ἀπὸ Ἐργαστήρια : Δεκέμβριος 2014  (Αναγνώστηκε 47747 φορές)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο ἀπὸ Ἐργαστήρια : Δεκέμβριος 2014
« Απάντηση #60 στις: Δεκεμβρίου 05, 2014, 02:46:10 μμ »
Σουπερ ειναι...την γνωμη μου για τον εβενο την εχω πει...ειναι καιρος ν αλλαζουμε συνηθιες...δεν ειναι κακο... ;D
ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ.................ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΡΑΜΙ Ο ΕΒΕΝΟΣ? ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΑΣΤΙΕΡΕΣ ΕΒΕΝΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΔΩ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΑΣΠΡΟ.ΟΝΕΙΡΟ ΛΕΜΕ................ΔΕΝ ΤΟΝ ΜΑΡΤΥΡΑΩ ΜΗΝ ΤΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΡΗΞΗ ΚΑΝΕΝΑΣ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #61 στις: Δεκεμβρίου 05, 2014, 03:34:32 μμ »
Σουπερ ειναι...την γνωμη μου για τον εβενο την εχω πει...ειναι καιρος ν αλλαζουμε συνηθιες...δεν ειναι κακο... ;D
ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ.................ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΡΑΜΙ Ο ΕΒΕΝΟΣ? ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΑΣΤΙΕΡΕΣ ΕΒΕΝΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΔΩ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΑΣΠΡΟ.ΟΝΕΙΡΟ ΛΕΜΕ................ΔΕΝ ΤΟΝ ΜΑΡΤΥΡΑΩ ΜΗΝ ΤΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΡΗΞΗ ΚΑΝΕΝΑΣ

Μα δεν είπα πουθενά ότι "ο έβενος πρέπει να είναι μαύρος".
Αυτό που ήθελα να πω τελως πάντων είναι ότι με δυσκόλεψε στο στοκάρισμα, λόγω διαφοράς χρώματος.
Αν είχα μόνο dots, δε πα να' ταν κι εμπριμέ...

ο Σταμάτης νομίζω ότι αναφέρεται γενικά στη χρήση του έβενου... σε επίπεδο αρχής συμφωνώ (θα μπει και στα απειλούμενα είδη, αν δεν είναι κιόλας, Σπουρδαλάκης έφη) αλλά από την άλλη μια κατάμαυρη ταστιέρα αναβαθμίζει αμέσως την αισθητική οποιουδήποτε (λαϊκού) οργάνου, κατά την γνώμη μου.

Stamart

• Hero Member
    • GeeTar
  • Αγαπημένο ξύλο: όχι άλλο μαόόόνιιι...
« Απάντηση #62 στις: Δεκεμβρίου 05, 2014, 03:49:11 μμ »
για την δουλεια ειπα οτι ειναι σουπερ, παρ ολο που του βγηκε η πιστη...αλλωστε οτι εχει παρουσιασει ο Μανος ειναι υποδειγματικο...απο κει και περα, ναι η "ιδεα" οτι ο μαυρος εβενος αναβαθμιζει ενα οργανο (γενικα μιλαω) πρεπει να αλλαξει...ειναι φουμαρα που εχουν πλασαριστει εδω και πααααρα πολλα χρονια...ακομα κι εμεις ως ερασιτεχνες ειμαστε συνυπευθυνοι σ αυτη την μυθολογια και καταστροφη κατ επεκταση, οταν κοβονται 10 δεντρα για να βρεθει ενα μολις μαυρο...

παυλος

• Hero Member
    • http://trixordo.webnode.gr/
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Αριθμός κατασκευών: 0,1
« Απάντηση #63 στις: Δεκεμβρίου 05, 2014, 07:04:27 μμ »
γιαννη εβαλα για ταστιερα κατι ξυλα που με ειπε ο τσιμεντικας και μαλλον θα τα πεταξω δεν καρφωνουν τα ταστα και αντι να παει πισω ερχεται μπροστα το μανικι >:( >:(
τι να κανω τωρα με λεει να βαλω ντουσιε ;D
εσυ τι λες :D

ότι δηλαδή δεν κάνει η μπουμπίνκα για ταστιέρα...καλά...θα τα στείλω πίσω τα πράγματα Παύλο να ασχοληθώ με επιστήμες τότε...και ελάτε να πάρετε και τις μουριές σας δεν λόβω τίποτα σε κανέναν διότι δεν ξέρω...
εσυ ελα αστα τα πραγματα
Εγω και ο Ζοζέφ.

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #64 στις: Δεκεμβρίου 05, 2014, 07:58:39 μμ »
γιαννη εβαλα για ταστιερα κατι ξυλα που με ειπε ο τσιμεντικας και μαλλον θα τα πεταξω δεν καρφωνουν τα ταστα και αντι να παει πισω ερχεται μπροστα το μανικι >:( >:(

ότι δηλαδή δεν κάνει η μπουμπίνκα για ταστιέρα...καλά...θα τα στείλω πίσω τα πράγματα Παύλο να ασχοληθώ με επιστήμες τότε...και ελάτε να πάρετε και τις μουριές σας δεν λόβω τίποτα σε κανέναν διότι δεν ξέρω...
εσυ ελα αστα τα πραγματα

Είχα τοποθέτηση σήμερα...και δεν πρόλαβα να στειλω ούτε τα πράγματα ούτε τις μουριές...είπαμε να κάνουμε πλάκα...αλλά την ειρωνία δεν την δέχομαι από κανέναν...και τον αν ξέρω ή όχι ας το πουν οι πελάτες μου που με έχουν βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια,να  βιοποριστώ, να σπουδάσω και να κάνω αυτά τα λίγα που έχω κάνει...

Nikolas Fereos

• Hero Member
  • Όλα διορθώνονται.....
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: ουκ εστιν αριθμός
« Απάντηση #65 στις: Δεκεμβρίου 05, 2014, 11:48:34 μμ »

'''''''''Για να μην πανε τζαμπα τα σκαφακια θα τα κανω με απλο παραλληλογραμμο μορσο , οχι τραπεζιο, που δεν ειναι το τελειο αλλα εχει αρκετη επιφανεια κολλησης κ ειναι καπως σταθεροτερο.'''''''''

Δεν έχω κάνει ποτέ χελιδονουρά , πάντα κάνω παραλληλόγραμο ίσιο δηλ μόρσο και ποτέ , σε καμμία κατασκευή δεν είχα πρόβλημα ,
για μένα η κλασσική χελιδονουρά είναι ενας μύθος που έχει καταρριφθεί στην πράξη .....

όσο για τη βίδα στην ένωση μάνικου σκάφους απλά δεν μου αρέσει σαν ιδέα  και όποτε μπαίνει μάλλον μπαίνει για ψυχολογικούς λόγους όπως πολύ σωστα ανέφερε ο Μάνος.
Οι σύγχρονες κόλλες κάνουν πολύ πιο σπουδαία δουλειά απ ότι φανταζόμαστε ...

Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές απόψεις και δεν σημαίνει οτι πρέπει να τις υιοθετήσει κανείς

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #66 στις: Δεκεμβρίου 06, 2014, 12:08:54 πμ »

ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΠΟΥΠΙΝΓΚΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΟΡΓΑΝΑ. ΤΑ ΔΥΟ ΜΕ ΜΠΕΡΝΤΕΔΕΣ ...ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΜΠΡΑΤΣΟ ΕΜΕΙΝΕ ΑΚΛΩΝΙΤΟ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #67 στις: Δεκεμβρίου 06, 2014, 12:15:56 πμ »
Η επιφάνεια κόλλησης που δημιουργεί ένα μόρσο χελιδονοουρά είναι λιιιγο μεγαλύτερη από αυτή του ίσιου μόρσου...θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να παιδεύεται κανείς να κάνει χελιδονοουρά...

Από την άλλη δεν είναι μόνο η επιφάνεια κόλλησης σαν διάσταση...είναι και η ποιότητα του μετώπου του μόρσου....δηλαδή τι να το κάνεις να είναι χελιδονοουρά το μόρσο και να έχει πριονιές το μέτωπο...χειρότερη θα είναι η κόλληση από ένα ίσιο...

Τώρα όσον αφορά τη βίδα δεν ξέρω γιατί αλλά με χαλάει να μείνει εκεί για πάντα (αν και νομίζω ότι το σημείο που τοποθετείται δεν επηρεάζει τον ήχο)...πάντως μέχρι να τραβήξει η κόλλα θα μπορούσε κάποιος να βάλει...απλά βγάζοντας την θέλει τρύπημα και φύτεμα καβίλια γιατί το σημείο εκείνο θα δέχεται τάση.

Μικρές οι διαφορές και ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ καμία δεν επηρεάζει ηχητικά ένα όργανο...

Thanos Zarouchliotis

• Jr. Member
  • **
  • Αριθμός κατασκευών: 2
« Απάντηση #68 στις: Δεκεμβρίου 06, 2014, 01:06:28 πμ »
Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες , η βιδα και εμενα με χαλαει λιγο , οχι οτι δεν την σεβομαι σαν πρακτικη  αλλα ας κανω πρωτα ολα τα αλλα και οταν μαθω και χρειαστει ας βαλω και βιδα.
Η καβιλια ειναι σαφως καλυτερη λογο υλικου πιστευω . Παντως αν μαθεις να κανεις χελιδονοουρα μια δυο τελειωσε νομιζω  :-\ !!!

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #69 στις: Δεκεμβρίου 06, 2014, 04:12:35 μμ »
#16 τελος κατασκευης...
παμε για την #15 τωρα...
κλειδια τελικα απο ελλαδα, γιατι βαρεθηκα να την βλεπω κρεμασμενη και να μην μπορω να την παιξω (την κιθαρα...)

το ντεκορ το εχει επιμεληθει η κορη... ο γιος μεγαλωσε για τετοια... κοντεψε να μας πεταξει απ' το παραθυρο μολις ακουσε "θα βαλεις κανενα χερακι στον στολισμο;"
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Μήτσος

• Sr. Member
« Απάντηση #70 στις: Δεκεμβρίου 06, 2014, 04:19:43 μμ »
πανέμορφη είναι... η χρωματική αντίθεση πλάτης πλαϊνών και μάνικου είναι υπέροχη......συγχαρητήρια!!!!

Stamart

• Hero Member
    • GeeTar
  • Αγαπημένο ξύλο: όχι άλλο μαόόόνιιι...
« Απάντηση #71 στις: Δεκεμβρίου 06, 2014, 04:39:22 μμ »
πολυ ομορφη!!!...Σγχαρητηρια!!!

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #72 στις: Δεκεμβρίου 06, 2014, 07:15:27 μμ »
#16 τελος κατασκευης...
το ντεκορ το εχει επιμεληθει η κορη... ο γιος μεγαλωσε για τετοια... κοντεψε να μας πεταξει απ' το παραθυρο μολις ακουσε "θα βαλεις κανενα χερακι στον στολισμο;"

κι έτσι ανάλαβες εσύ και κρέμασες την κιθάρα για στολίδι, έεεε??
κούκλα, μπράβο και πάλι ρε Στέλιο!

Θάνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Σφενδαμος
« Απάντηση #73 στις: Δεκεμβρίου 06, 2014, 07:19:41 μμ »
Παρα πολυ ωραια Στελιο.

Σταύρος Κοντοκώστας

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
« Απάντηση #74 στις: Δεκεμβρίου 06, 2014, 11:03:47 μμ »
Μπραβο Στελιο!!! Βλεπω οι κιθαροκατασκευές αρχιζουν να αυξάνονται απότομα στο φόρουμ.
Όταν το όρμα δεν πάρει δράση, μένει απλα ένα όνειρο.....

Tags: