Αποστολέας Θέμα: Κρητικό Λαουτο από Ανθρακόνημα (carbon)  (Αναγνώστηκε 27931 φορές)

ΝΕΧΤ

• Newbie
  • *
  • Αγαπημένο ξύλο: carbon kevlar
  • Αριθμός κατασκευών: 1........
Απ: Κρητικό Λαουτο από Ανθρακόνημα (carbon)
« Απάντηση #90 στις: Ιανουαρίου 07, 2016, 09:53:53 μμ »
Στη κατασκευη carbon δεν υπαρχουν καν τετοια προβληματα μιας και η κατασκευη ειναι μονοκοματη με το σκαφος ! Καποια στιγμη θα ανεβασω link με ολοκληρωμενα στατιστικα σε σχεση με τη ταση των χορδων αλλα και τη καμπυλη που ''ισως''  διαμορφωθει και μαλιστα σε διπλασιο του κανονικου που ειναι περιπου στα 50 κιλα χονδρικα !

Tempest

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: Στο ξεκίνημα...
« Απάντηση #91 στις: Ιανουαρίου 07, 2016, 10:08:08 μμ »
Φιλε tempest ξεκινα τη κατασκευη με ανθρακονημα γραψε σε μια κολλα χαρτι ποσο θα στοιχισει το τετραγωνικο κι εδω μιλαμε για μασιφ κατασκευη των 4-5 φυλλων κι οχι για διακοσμηση του ενος φυλλου βαλε και τη φθορα που θα εχεις οπωσδηποτε περα του οτι θα χαλασεις αρκετααα μετρα μεχρι να παρουσιασεις τελεια εικονα περα απ την ακουστικη και μετα τα ξαναλεμε ! Οσο για την ακουστικη σιγουρα οτι για μενα ειναι αντικειμενικο για σενα μπορει να ειναι υποκειμενικο και αντιστροφως !Αυτη  ακριβως ειναι και η δικη μου θεση περα απο συμφεροντα αντιπαραθεσεις αντιπαλοτητες και χωρις περιεχομενο ατερμονες συζητησεις μονο και μονο για να ''περασουμε'' εκατερωθεν καποιες θεσεις μας ! Προσωπικα θα ειμαι παντα δεκτικος σε οτιδηποτε μπορει να ανεβασει το πηχυ του εκαστοτε προιοντος μιας και τιποτα μα τιποτα στη ζωη δεν ειναι ΠΕΡΙΤΤΟ !!!

Εντάξει φίλε μου, ότι πεις. Μπορείς να αυτοανακυρυχθείς ο ειδικός στα ανθρακονήματα σε ετούτο εδώ το καφενείο εάν αυτό επιθυμείς. Το πόσο και που έχει χρησιμοποιήσει κανείς τα ανθρακονήματα δε μπορείς να το γνωρίζεις. Παραβλέπω την έπαρση της απάντησής σου και την αποδίδω στο μάλλον νεαρό της ηλικίας σου. Από εκεί και πέρα δε νομίζω ότι έχω να συνεισφέρω στην παρούσα συζήτηση για αυτό αποσύρομαι. Πάντως συμφωνούμε στο ότι το ηχόχρωμα που προτιμάει καθείς είναι εντελώς υποκειμενικό.

Καλό βράδυ και καλή συνέχεια στην αναζήτησή σου με εναλλακτικά υλικά.
Ελπίζω να μπορέσω φέτος να δοκιμάσω και εγώ μιά κατασκευή στυλ ovation με υαλονήματα.
«Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη… Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων…»

ΝΕΧΤ

• Newbie
  • *
« Απάντηση #92 στις: Ιανουαρίου 08, 2016, 06:16:43 πμ »
ΦΙΛΕ tempest ΟΥΚ ΕΝ ΤΩ ΠΟΛΛΩ ΤΟ ΕΥ ! Ουτε επαρση ουτε προσωπικη προβολη ! Απλα μια γνωμη και λιγουλακι γνωση απο κατι που ΠΡΟΣΠΑΘΩ να ''ΜΑΘΩ'' ΧΡΟΝΙΑ τωρα για ενα καλυτερο αποτελεσμα μιας και τα χρονια μου δεν δικαιολογουν τυχον αστοχιες πια σε πειραματα χωρις ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ !!! Κι αν ετσι το πηρες ΜΕΓΑ ΛΑΘΟς εχω παψει απο καιρο να ασχολουμαι με το τι θα πει και πως θα το παρει ο καθενας ! Καποια στιγμη θα δεις τι εννοω !Οσο για το ηχοχρωμα συμφωνουμε απολυτως μιας και η συμπεριφορα του καθε υλικου μας δινει εκ των πραγματων ''διαφορετικο'' ηχο αλλα ειναι εντελως υποκειμενικο  αφου και στα ξυλα το ηχοχρωμα του καθενος διαφερει χαρακτηριστικα !
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 08, 2016, 06:29:24 πμ από ΝΕΧΤ »

παυλος

• Hero Member
    • http://trixordo.webnode.gr/
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Αριθμός κατασκευών: 0,1
« Απάντηση #93 στις: Ιανουαρίου 08, 2016, 07:50:27 μμ »
ΦΙΛΕ tempest ΟΥΚ ΕΝ ΤΩ ΠΟΛΛΩ ΤΟ ΕΥ ! Ουτε επαρση ουτε προσωπικη προβολη ! Απλα μια γνωμη και λιγουλακι γνωση απο κατι που ΠΡΟΣΠΑΘΩ να ''ΜΑΘΩ'' ΧΡΟΝΙΑ τωρα για ενα καλυτερο αποτελεσμα μιας και τα χρονια μου δεν δικαιολογουν τυχον αστοχιες πια σε πειραματα χωρις ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ !!! Κι αν ετσι το πηρες ΜΕΓΑ ΛΑΘΟς εχω παψει απο καιρο να ασχολουμαι με το τι θα πει και πως θα το παρει ο καθενας ! Καποια στιγμη θα δεις τι εννοω !Οσο για το ηχοχρωμα συμφωνουμε απολυτως μιας και η συμπεριφορα του καθε υλικου μας δινει εκ των πραγματων ''διαφορετικο'' ηχο αλλα ειναι εντελως υποκειμενικο  αφου και στα ξυλα το ηχοχρωμα του καθενος διαφερει χαρακτηριστικα !

κατι σε μπερδευει
Εγω και ο Ζοζέφ.

ΝΕΧΤ

• Newbie
  • *
« Απάντηση #94 στις: Ιανουαρίου 08, 2016, 08:02:20 μμ »
ΟΠΩς ?

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #95 στις: Ιανουαρίου 08, 2016, 09:24:01 μμ »
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #96 στις: Ιανουαρίου 08, 2016, 09:36:34 μμ »
ΘΑ ΠΩ ΤΟΥ ΒΑΡΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΜΠΟΝ.
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ.....................................
ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ...ΠΟΙΟΣ ΕΙΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΒΑΡΛΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ?
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #97 στις: Ιανουαρίου 08, 2016, 09:41:41 μμ »
αυτα τα ανθρακονηματα πολυ σαματα κανουν ;D
Ρε σύ Παύλο πολυ φασαρία όντως..........  :o
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

panagiotis.lp

• Full Member
  • Η2Ο
  • Αγαπημένο ξύλο: ελια,καρυδια,κεδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 5
« Απάντηση #98 στις: Ιανουαρίου 08, 2016, 10:18:16 μμ »
Γεια και χαρά  σας
Ήθελα να πω  πολλά για το θέμα αλλά τελικά θα αρκεστω σε ενα ποίημα που διάβασμα κάπου στο διαδίκτυο και νομίζω πως ειναι ταμαμ.

I was alive in the forest
I was cut by the cruel axe
In life I was silent
In death I sweetly sing

Οι πειραματισμοί και οι πρωτοπόριες σίγουρα βοηθούν στην εξέλιξη και είναι καλό
Αλλά το ξύλο είναι αναντικατάστατο για τον άνθρωπο όπως και για την οργανοποια.

Tags: