Αποστολέας Θέμα: Κρητικό Λαουτο από Ανθρακόνημα (carbon)  (Αναγνώστηκε 27936 φορές)

Ιωάννης

• Newbie
  • *
  • Αγαπημένο ξύλο: παλίσανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 5
Κρητικό Λαουτο από Ανθρακόνημα (carbon)
« στις: Νοεμβρίου 11, 2014, 11:50:55 μμ »
Καλησπέρα από Ηρακλειο Κρήτης!

Σας διαβάζω καιρό αλλά πρώτη φορά δημοσιεύω κάποια κατασκευή μου.
Λαουτο από ανθρακόνημα, καπάκι κέδρος, ταστιερα εβενος, μήκος χορδης 72,5cm

Περιμένω τα σχόλια σας!
Καλές κατασκευές..!!

songless_bird

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ειναι τρέλα η Cedrela
  • Αριθμός κατασκευών: Μια καλή και μια κουτσή κιθάρα
Απ: Κρητικό Λαουτο από Ανθρακόνημα (carbon)
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 12, 2014, 09:54:58 πμ »
Όμορφο. Αλλα πως ακούγεται; Εχω δει και τσέλο απο ανθρακονήματα και ακούγονταν τζούφιο...

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 12, 2014, 04:19:21 μμ »
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΑΚΟΥΓΕΤΕ. ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ.
ΚΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΝΟΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΞΥΛΟ. ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΜΙΑ ΟΜΕΛΕΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΑΥΓΑ ΚΙ ΟΧΙ ΠΕΤΡΕΣ ΕΤΣΙ ΚΙ ΕΔΩ.
Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ.

ΚΙ ΕΝΑ TIP ΑΠΟ ΜΕΝΑ....ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ Μ ΑΥΤΟ ΟΥΤΕ ΣΤΑ 10 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΒΑΡΛΑ. ΘΑ ΣΤΟ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

vardas

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: καρυδιά
  • Αριθμός κατασκευών: 2
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 12, 2014, 06:35:47 μμ »
Μπράβο φίλε μου πολύ όμορφη δουλειά εγώ μαζί σου είμαι γιατί εχω φτιάξει και εγω λαγούτο εξ ολοκλήρου απο αθρακόνημα!http://www.luthier.gr/index.php?topic=1936.0 και μια φωτο απο το τελικο αποτελεσμα

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 12, 2014, 09:04:42 μμ »
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΑΚΟΥΓΕΤΕ. ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ.
ΚΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΝΟΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΞΥΛΟ. ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΜΙΑ ΟΜΕΛΕΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΑΥΓΑ ΚΙ ΟΧΙ ΠΕΤΡΕΣ ΕΤΣΙ ΚΙ ΕΔΩ.

ΚΙ ΕΝΑ TIP ΑΠΟ ΜΕΝΑ....ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ Μ ΑΥΤΟ ΟΥΤΕ ΣΤΑ 10 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΒΑΡΛΑ. ΘΑ ΣΤΟ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Λέει ο Βαρλάς...του έχουν βάλει και ανθρακονήματα...ναι και ο γιος μου κάνει ιστιοπλοϊα...Βέβαια ο Βαρλάς είναι Βαρλάς...

πάντως εγώ δεν ξέρω καν πως κατασκευάζεται ένα όργανο με ανθρακονήματα...αν είναι εύκολο ή δύσκολο...και καλό ήχο αν δεν έχει εγώ μαζί σας ειμαι ανθρακονηματιάρηδες...κάνετε το χόμπι σας και παρουσιάζεται μια κατασκευή σας...δυστυχώς γέμισε ο κόσμος άσχετους που το παίζουν παντογνώστες και απόλυτοι...

Ιωάννης

• Newbie
  • *
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 12, 2014, 09:10:57 μμ »
Καλησπέρα! Ευχαριστώ για τα σχόλια σας!
Ο ήχος τους είναι δυνατός και καθαρός και ενίοτε μπάσος ή πριμος αναλόγως το καπάκι. Το γεγονός ότι είναι το σκάφος και το μανίκι από ανθρακονημα μονοκόμματο  σ αυτά τα όργανα δε σημαίνει πως είναι και ευκολο, έχει πολλή δουλειά και δύσκολη!

ποιος είναι ο Βαρλας?? ;D
Μπράβο φίλε μου πολύ όμορφη δουλειά εγώ μαζί σου είμαι γιατί εχω φτιάξει και εγω λαγούτο εξ ολοκλήρου απο αθρακόνημα!http://www.luthier.gr/index.php?topic=1936.0 και μια φωτο απο το τελικο αποτελεσμα

Φίλε Βαρδα είχα δει την κατασκευή σου πολλή καλή προσπάθεια για κάποιον άσχετο με την οργανοποιια.

Ιωάννης

• Newbie
  • *
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 12, 2014, 09:12:47 μμ »

Λέει ο Βαρλάς...του έχουν βάλει και ανθρακονήματα...ναι και ο γιος μου κάνει ιστιοπλοϊα...Βέβαια ο Βαρλάς είναι Βαρλάς...

πάντως εγώ δεν ξέρω καν πως κατασκευάζεται ένα όργανο με ανθρακονήματα...αν είναι εύκολο ή δύσκολο...και καλό ήχο αν δεν έχει εγώ μαζί σας ειμαι ανθρακονηματιάρηδες...κάνετε το χόμπι σας και παρουσιάζεται μια κατασκευή σας...δυστυχώς γέμισε ο κόσμος άσχετους που το παίζουν παντογνώστες και απόλυτοι...
Ευχαριστώ φίλε για την υποστήριξη..!
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 12, 2014, 09:22:50 μμ από Ιωάννης »

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 12, 2014, 10:04:34 μμ »
ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΒΑΡΛΑ. ΚΙ ΟΜΩΣ..............................
ΕΣΥ ΡΕ ΜΕΤΑΛΟΠΑΙΔΟ....ΕΜΕΝΑ ΛΕΣ ΑΣΧΕΤΟ? ΚΑΝΟΝΙΣΕ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΚΕΙ ΝΑ ΟΥΜ..........................

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 12, 2014, 10:06:32 μμ »
εγώ μίλησα για άσχετους που το παίζουν παντογνώστες....δεν μίλησα για οργανοποιούς που σου λένε ακόμα και Κυριακή πρωί να τους παρεις τηλέφωνο να τους ρωτήσεις την μαλακία σου...αλλά γτ αρπάζεσαι τώρα τελευταία?

songless_bird

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ειναι τρέλα η Cedrela
  • Αριθμός κατασκευών: Μια καλή και μια κουτσή κιθάρα
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 13, 2014, 11:39:18 πμ »
Εγω ξερω πως καποιος που φτιαχνει κατι θα πρεπει να ξερει πως πρεπει να ακουγεται και να ειναι ευκολοπαιχτο. Ας το κανει και απο πεπιεσμενο χαρτι. Πλεον τα συγχρονα υλικα εχουν μπει και στην παραδοσιακη οργανοποιια. Τα ανθρακονηματα τα βλεπω εσωτερικα σε κλασσικες κιθαρες πανω απο 15 χρονια. Απ την αλλη ειναι και το θεμα ψυχολογιας. Αν εμενα μου δωσουν μια κλασσικη κιθαρα και μου πουνε οτι μεσα εχει βιδες, ανθρακονηματα και εξωτικα μεταλλα, θα μου φανει καπως, αλλα αν ο ηχος ειναι οπως πρεπει , δεν εχω κανενα προβλημα. Μην ξεχνατε οι οργανοποιοι, ερασιτεχνες και μη, οτι πρωτα πρεπει να εχετε στο μυαλο σας οτι φτιαχετε ενα μουσικο οργανο και μετα τα στολιδια τα σκαλισματα και τα χρωματα.
Το παραπονο μου ειναι οτι εδω μεσα βλεπω πολυ ομορφα οργανα, αλλα ελαχιστα τα εχω ακουσει...

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 13, 2014, 01:14:28 μμ »
δεν θα τοποθετηθώ επί υλικών, αλλά σε αυτά τα σημεία:

....  Μην ξεχνατε οι οργανοποιοι, ερασιτεχνες και μη, οτι πρωτα πρεπει να εχετε στο μυαλο σας οτι φτιαχετε ενα μουσικο οργανο και μετα τα στολιδια τα σκαλισματα και τα χρωματα.

εγώ προσωπικά τα έχω όλα μαζί και ταυτόχρονα στο μυαλό μου. Ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι το μουσικό όργανο (κυρίως τα έγχορδα βέβαια) τα περιλαμβάνει όλα αυτά ταυτόχρονα - και πολλά άλλα ακόμα, όπως η ιδιότητες γήρανσης των υλικών, οι μικρο-ατέλειες (ξώφαλτσα λοιπόν τοποθετούμαι και για τα ανθρακονήματα).  Δεν μπορώ πολλές φορές να δώσω απόλυτη προτεραιότητα στον "καθαρό" ήχο σαν κριτήριο. Αλλιώς θα μου αρκούσε ένας υπολογιστής και καλά ηχεία, για παράδειγμα (ε και λίγο φίλντισι στο ποντίκι για διακόσμηση  ;D ).

Το παραπονο μου ειναι οτι εδω μεσα βλεπω πολυ ομορφα οργανα, αλλα ελαχιστα τα εχω ακουσει...

μα πως να τα ακούσεις πραγματικά από έναν υπολογιστή? (ακόμα και να ηχογραφούσαμε με σουπερ ντουπερ μηχανήματα - πόσω μάλλον στο utube). Εδώ μόνο μια "περίληψη" μπορεί να γίνει.
Είναι και κάπως σχετικό με το παραπάνω, κατα την γνώμη μου πάντα: το φυσικό περιβάλλον π.χ. του μπουζουκιού είναι η ταβέρνα. Σε ταβέρνα λοιπόν (και μετά από καναδυο ποτηράκια εννοείται) θα αξιολογήσει πραγματικά (ο παίκτης πάντα) ένα μπουζούκι, στο βουνό μια φλογέρα κτλ. Αλλιώς ... υπολογιστής - πασπαρτού με περιορισμένες δυνατότητες και αντίστοιχα περιορισμένες απαιτήσεις.

Με συγχωρείτε για το "πολύ" εκτός θέματος, ήμουν λίγο και εντός.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 13, 2014, 02:02:53 μμ »
εγώ μίλησα για άσχετους που το παίζουν παντογνώστες....δεν μίλησα για οργανοποιούς που σου λένε ακόμα και Κυριακή πρωί να τους παρεις τηλέφωνο να τους ρωτήσεις την μαλακία σου...αλλά γτ αρπάζεσαι τώρα τελευταία?

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΤΟ ΜΑΛΑΚΑ.......ΤΟΝ ΨΑΡΩΣΑ

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 13, 2014, 02:05:10 μμ »
Εγω ξερω πως καποιος που φτιαχνει κατι θα πρεπει να ξερει πως πρεπει να ακουγεται και να ειναι ευκολοπαιχτο. Ας το κανει και απο πεπιεσμενο χαρτι. Πλεον τα συγχρονα υλικα εχουν μπει και στην παραδοσιακη οργανοποιια. Τα ανθρακονηματα τα βλεπω εσωτερικα σε κλασσικες κιθαρες πανω απο 15 χρονια. Απ την αλλη ειναι και το θεμα ψυχολογιας. Αν εμενα μου δωσουν μια κλασσικη κιθαρα και μου πουνε οτι μεσα εχει βιδες, ανθρακονηματα και εξωτικα μεταλλα, θα μου φανει καπως, αλλα αν ο ηχος ειναι οπως πρεπει , δεν εχω κανενα προβλημα. Μην ξεχνατε οι οργανοποιοι, ερασιτεχνες και μη, οτι πρωτα πρεπει να εχετε στο μυαλο σας οτι φτιαχετε ενα μουσικο οργανο και μετα τα στολιδια τα σκαλισματα και τα χρωματα.

ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΑΓΟΡΙΝΑ...ΑΜΑ ΣΟΥ ΦΤΙΑΞΩ ΚΙΘΑΡΑ ΑΠΟ ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ ΚΑΙ ΡΥΤΙΝΗ ΘΑ Σ ΑΡΕΣΕΙ ΑΜΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ? ΜΗ ΜΕ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ....ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ

Ιωάννης

• Newbie
  • *
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 13, 2014, 02:27:02 μμ »
ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΑΓΟΡΙΝΑ...ΑΜΑ ΣΟΥ ΦΤΙΑΞΩ ΚΙΘΑΡΑ ΑΠΟ ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ ΚΑΙ ΡΥΤΙΝΗ ΘΑ Σ ΑΡΕΣΕΙ ΑΜΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ? ΜΗ ΜΕ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ....ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ
Ωραία ιδέα..! Και φτηνή...!!! ;) ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 14, 2014, 10:27:44 μμ από Κοῦρος »

Ιωάννης

• Newbie
  • *
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 13, 2014, 02:31:41 μμ »

Καλή ιδέα...!!

Tags: