δεν θα τοποθετηθώ επί υλικών, αλλά σε αυτά τα σημεία:
.... Μην ξεχνατε οι οργανοποιοι, ερασιτεχνες και μη, οτι πρωτα πρεπει να εχετε στο μυαλο σας οτι φτιαχετε ενα μουσικο οργανο και μετα τα στολιδια τα σκαλισματα και τα χρωματα.
εγώ προσωπικά τα έχω όλα μαζί και ταυτόχρονα στο μυαλό μου. Ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι το μουσικό όργανο (κυρίως τα έγχορδα βέβαια) τα περιλαμβάνει όλα αυτά ταυτόχρονα - και πολλά άλλα ακόμα, όπως η ιδιότητες γήρανσης των υλικών, οι μικρο-ατέλειες (ξώφαλτσα λοιπόν τοποθετούμαι και για τα ανθρακονήματα). Δεν μπορώ πολλές φορές να δώσω απόλυτη προτεραιότητα στον "καθαρό" ήχο σαν κριτήριο. Αλλιώς θα μου αρκούσε ένας υπολογιστής και καλά ηχεία, για παράδειγμα (ε και λίγο φίλντισι στο ποντίκι για διακόσμηση

).
Το παραπονο μου ειναι οτι εδω μεσα βλεπω πολυ ομορφα οργανα, αλλα ελαχιστα τα εχω ακουσει...
μα πως να τα ακούσεις
πραγματικά από έναν υπολογιστή? (ακόμα και να ηχογραφούσαμε με σουπερ ντουπερ μηχανήματα - πόσω μάλλον στο utube). Εδώ μόνο μια "περίληψη" μπορεί να γίνει.
Είναι και κάπως σχετικό με το παραπάνω, κατα την γνώμη μου πάντα: το φυσικό περιβάλλον π.χ. του μπουζουκιού είναι η ταβέρνα. Σε ταβέρνα λοιπόν (και μετά από καναδυο ποτηράκια εννοείται) θα αξιολογήσει πραγματικά (ο παίκτης πάντα) ένα μπουζούκι, στο βουνό μια φλογέρα κτλ. Αλλιώς ... υπολογιστής - πασπαρτού με περιορισμένες δυνατότητες και αντίστοιχα περιορισμένες απαιτήσεις.
Με συγχωρείτε για το "πολύ" εκτός θέματος, ήμουν λίγο και εντός.