Αποστολέας Θέμα: κιθαρονι?  (Αναγνώστηκε 43781 φορές)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: κιθαρονι?
« Απάντηση #45 στις: Νοεμβρίου 24, 2014, 09:08:35 μμ »
Κώστα,
ἐκεῖνα τὰ χρὀνια ἡ καζεΐνη χρησιμοποιούνταν κατὰ κόρον. Εἶναι πανίσχυρη κόλλα καὶ πιστεύω τὸ ............. διαπίστωσες!!!!

ΝΑΙ ΡΕ .....ΜΕ ΠΕΘΑΝΕ Η ΠΛΑΤΗ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΚΩΛΗΣΩ. ΕΠΡΕΠΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΑ ΜΕΣΑ.
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΣΤΑΛΟ Η ΠΟΥΤΑΝΑ ΛΕΜΕ. ΑΜΑ ΕΒΑΛΕΣ ΧΕΡΙ ΕΠΑΝΩ , ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΡΟΣΕΞΙΑ ΜΑΤΩΣΕΣ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Δημήτρης Αγγελακοπουλος

• Sr. Member
« Απάντηση #46 στις: Νοεμβρίου 24, 2014, 09:50:02 μμ »
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ............................ΜΗΤΣΟ ΝΑ ΣΟΥ ΒΑΛΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΒΙΛΙΑ ΕΚΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑΣ ΜΕ ΖΩΝΗ ?
ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΝΤΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ?

Τις καλές εποχές έκαναν σίγουρα.. Κι αν πετύχαινες και τίποτα παλαιούς στην άνω πόλη μέσα στο καρναβάλι... Ωραία πράγματα! Παίζανε και πατρινα ρεμπέτικα όμως στα ταμπαχανα..  Βάλτη την καβιλια!
Όπως τον έβρω τον καιρό, έτσι τον αρμενίζω

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #47 στις: Νοεμβρίου 25, 2014, 02:31:29 μμ »
ΟΚ .....ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΒΙΛΙΑ ΛΟΙΠΟΝ
ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ, ΕΚΑΝΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.
ΞΕΚΟΛΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΜΑ ΤΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΚΙ ΑΣΤΟ ΣΦΙΓΜΕΝΟ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΜΑΥΡΕΣ

ΕΔΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΕΝΑ ΘΕΜΑ.........ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ ΟΧΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΟΤΙ Η ΤΙTEBONT  ΚΟΛΛΑΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 30 ΛΕΠΤΑ. ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΣΦΙΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΖΩΡΙΣΕΙΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ. ΔΕΝ ΤΟΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΠΑΝΤΩΣ.................ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΛΕΓΑΝΕ.............ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΙΣ ΚΟΛΛΕΣ, ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΑΙ
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 25, 2014, 02:44:31 μμ από ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ »

Μήτσος

• Sr. Member
« Απάντηση #48 στις: Νοεμβρίου 25, 2014, 08:12:26 μμ »
έτσι νομίζω ότι γράφει στις οδηγίες πάνω στη συσκευασία......

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #49 στις: Νοεμβρίου 25, 2014, 09:34:00 μμ »
έτσι γράφει, 30 λεπτά σφίξιμο και επεξεργασία μετά από 24 ώρες...
περί titebond και χρόνων στεγνώματος έχω ξαναγράψει και αλλού, δε θυμάμαι που...
τα ξαναγράφω:
έχω παρακολουθήσει μια συζήτηση σε ένα Αμερικάνικο forum όπου χημικός μηχανικός της Franklin (Titebond) λέει ότι όντως αυτοί είναι οι γενικοί κανόνες, αλλά για ευαίσθητα σημεία (κατά την κρίση του μάστορα) καλό είναι να αφήνεται και 48 ώρες...
και βέβαια αν δεν σου λείπουν οι σφιγκτήρες, άστους πάνω...
ο λόγος σύσφιξης είναι ότι η titebond ανήκει στις κόλλες που λειτουργούν μέσω εξάτμισης του νερού που περιέχουν, επομένως όσο πιο καλή επαφή έχουν οι επιφάνειες, τόσο πιο καλά θα διατηρηθεί αυτή η επαφή όταν εξατμιστεί το νερό.
Αυτός είναι και ο λόγος που είναι καλύτερο περιβάλλον χαμηλής υγρασίας - εξατμιζεται όχι γρήγορα, αλλά "ομοιόμορφα" το νερό - και γι αυτό επίσης απαιτείται πολύ -πολύ καλή λείανση των επιφανειών. Ο χημικός έλεγε για γιαλοχαρτάρισμα τουλάχιστον 220, και βέβαια απαγορεύονται οι χαρακιές "για να εισχωρήσει η κόλλα". Αλλιώς δουλεύει το σύστημα.

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #50 στις: Νοεμβρίου 25, 2014, 09:37:12 μμ »

... ΞΕΚΟΛΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΜΑ ΤΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΚΙ ΑΣΤΟ ΣΦΙΓΜΕΝΟ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΜΑΥΡΕΣ

τι είναι οι "μαύρες" που θα βγάλει ?

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #51 στις: Νοεμβρίου 25, 2014, 09:50:40 μμ »

... ΞΕΚΟΛΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΜΑ ΤΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΚΙ ΑΣΤΟ ΣΦΙΓΜΕΝΟ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΜΑΥΡΕΣ

τι είναι οι "μαύρες" που θα βγάλει ?

ΕΚΦΡΑΣΗ    ΑΓΙΟΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΩΤΙΚΗ!!!

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #52 στις: Νοεμβρίου 25, 2014, 09:54:33 μμ »
έτσι γράφει, 30 λεπτά σφίξιμο και επεξεργασία μετά από 24 ώρες...
περί titebond και χρόνων στεγνώματος έχω ξαναγράψει και αλλού, δε θυμάμαι που...
τα ξαναγράφω:
έχω παρακολουθήσει μια συζήτηση σε ένα Αμερικάνικο forum όπου χημικός μηχανικός της Franklin (Titebond) λέει ότι όντως αυτοί είναι οι γενικοί κανόνες, αλλά για ευαίσθητα σημεία (κατά την κρίση του μάστορα) καλό είναι να αφήνεται και 48 ώρες...
και βέβαια αν δεν σου λείπουν οι σφιγκτήρες, άστους πάνω...
ο λόγος σύσφιξης είναι ότι η titebond ανήκει στις κόλλες που λειτουργούν μέσω εξάτμισης του νερού που περιέχουν, επομένως όσο πιο καλή επαφή έχουν οι επιφάνειες, τόσο πιο καλά θα διατηρηθεί αυτή η επαφή όταν εξατμιστεί το νερό.
Αυτός είναι και ο λόγος που είναι καλύτερο περιβάλλον χαμηλής υγρασίας - εξατμιζεται όχι γρήγορα, αλλά "ομοιόμορφα" το νερό - και γι αυτό επίσης απαιτείται πολύ -πολύ καλή λείανση των επιφανειών. Ο χημικός έλεγε για γιαλοχαρτάρισμα τουλάχιστον 220, και βέβαια απαγορεύονται οι χαρακιές "για να εισχωρήσει η κόλλα". Αλλιώς δουλεύει το σύστημα.

Αυτό ισχύει μόνο για titebond ή γενικά για αλοιφατικές κόλλες (mercola tempo,rakoll 25d και τα σχετικά)?

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #53 στις: Νοεμβρίου 25, 2014, 10:15:01 μμ »
Αυτό ισχύει μόνο για titebond ή γενικά για αλοιφατικές κόλλες (mercola tempo,rakoll 25d και τα σχετικά)?

δεν είμαι σίγουρος, δες αν θες την δημοσίευση του sforzando για τις κόλλες, γράφει την "οικογένεια" της τιτεβονδ
(θα έψαχνα εγώ να βάλω link αλλά έχω χάλια σύνδεση, μέχρι στιγμής είναι η τρίτη προσπάθεια να απαντήσω, οπότε γράφω γρήγορα)

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #54 στις: Νοεμβρίου 25, 2014, 10:19:01 μμ »

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #55 στις: Νοεμβρίου 25, 2014, 10:24:22 μμ »
οι μαστόροι που μας μάθαιναν την δουλειά (αν εξαιρέσουμε την βενζινόκολλα) το είχαν κανόνα το χάραγμα...αλλάζουν οι καιροί...βγαίνουν κόλλες σωστές...

έχει ο καιρός γυρίσματα και πέρνω ότι αξίζω...κι αυτό είναι τα 3 μου τυχαίο δεν νομίζω...
(αφιερωμένο στον Κώστα Ζαρκάδα κι ας με αποπέρνει...είμεθα λίγο βρωμόστομοι και βρωμόμυαλοι τι να κάνουμε  ;) )

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #56 στις: Νοεμβρίου 25, 2014, 11:32:19 μμ »
Παίρνω θέση και γράφω απλά από την εμπειρία την οποία έχω αλλά και από διάφορες συζητήσεις με πιο "ψαγμένους" στο θέμα κόλλα - συγκόλληση κτλπ κτλπ, που τελικό συμπέρασμα ειναι:
A) Τέλεια επιφάνεια δηλαδή περασμένη από τριβειο ξεχονδριστήρα (drumsander) σε περίπτωση που κολλάμε μεγάλες επιφάνειες
Β) Σε στενές επιφάνειες όσο το δυνατών ίσιες (όχι καμπούρες ) και με διάφορες συνδέσεις πχ "χτένι"
Γ) Αναλόγως το είδος των υλικών της στρώσεις ακόμη και το μέγεθος αυτών, τότε και το ανάλογο πρεσάρισμα σε πίεση, πολύ ιδιαίτερο άλλα καθόλου τυχαίο, διότι από το πολύ πρεσαρισμα μπορή να βγάλουμε πέτσικες κατασκευές ή ακόλλητες και αυτό αφορά καθαρά για συγκόλληση σε πρεσες
Δ) Όσο πιο αργή κόλλα τόσο καλύτερη
Ε) Όσο πιο πολύ ώρα στο σφίξιμο το καλύτερη συγκόλληση
ΣΤ) Και στις λευκές κόλες πχ τύπου Atlakol πέρασμα και στις δύο επιφάνειες
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #57 στις: Νοεμβρίου 26, 2014, 04:36:17 μμ »
αφιερωμένο στον Κώστα Ζαρκάδα κι ας με αποπέρνει...είμεθα λίγο βρωμόστομοι και βρωμόμυαλοι τι να κάνουμε

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΤΟ ΜΑΛΑΚΑ. ΚΑΥΛΙΑΡΗ ΜΟΥ ΠΕΖΟΝΑΥΤΗ................Σ ΑΓΑΠΑΩ!!!!!

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #58 στις: Νοεμβρίου 27, 2014, 08:40:12 μμ »
ΛΟΙΠΟΝ .............................
ΣΗΜΕΡΑ ΕΒΓΑΛΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟ ΦΙΛΕΤΟ ΗΤΑΝ ΟΛΟ ΞΕΚΟΛΗΜΕΝΟ ΑΛΛΩΣΤΕ.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #59 στις: Νοεμβρίου 27, 2014, 08:42:37 μμ »
ΠΕΡΑΣΑ ΚΙ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΓΟΜΜΑΛΑΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΗΣΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΙΘΑΡΩΝ

Tags: