Ακη καλημερα,
Δεν χρησιμοποιω True oil αλλα Finishing oil και η μεθοδος ειναι η ιδια.
Θα σου πω διαφορετικες λυσεις που εχω χρησιμοποιηση με καλο αποτελεσμα.
Βασικο: ξεχασε τον στοκο - ειναι πολυ χονδρος και θα στην κανει χαλια.
Λυση 1: Wet and dry γαλοχαρτο 1000 και τριβης το ξυλο
μαζι με true oil. Αυτο δημιουργει ενα ειδος στοκου (ξυλο και true oil) που κλεινη τους πορους. Αφου την τριψης ολη,
δεν σκουπιζεις με πανι αλλα το αφηνεις να στεγνωσει. Αφου στεγνωσει ξανατριβης με Wet and dry γαλοχαρτο 1000 αλλα
χωρις true oil. Μετα περνας τα υπολοιπα χερια κανονικα.
Λυση 2: Περνας
πρωτα 2 χερια true oil. Αγοραζεις pumice grade 0000 (ειναι πολυ ψιλη τριμενη ελαφροπετρα που χρησιμοποιουν οταν περνανε γομολακα). Αυτη εχει χρωμα γκρι αλλα οταν την βρεξεις με true oil γινετε διαφανη. Περνεις ενα πανακι και το διπλωνεις να γινει σαν μπαλλα. Το βρεχεις με true oil και μετα το αγκουμπας στο pumice για να κολληση μια ποσοτητα στην μπαλα. Περνας κατα μηκος με τα νερα του ξυλου αλλα μετα το ξαναπερνας καθετα (ωστε να γεμισουν η ποροι αλλα να να μην το σκουπισεις μετα). Στεγνωνει - τριβης και συνεχιζεις και περνας τα υπολοιπα χερια.
Λυση 3: Αγοραζεις ετοιμο grain filler (υπαρχει και σε διαφορετικα χρωματα) πχ Jenkins Jecofil Grain Filler ενα παραδειγμα εχει εδω:
http://www.jpennyltd.co.uk/shopping/pgm-more_information.php?id=142Οπως ειπα πριν αυτα εχω χρησιμοποιηση εγω. Καποιο απο τα αλλα μελη μπορει να εχει αλλες ιδεες.
Γιωργος