Αποστολέας Θέμα: S.O.L  (Αναγνώστηκε 30278 φορές)

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
Απ: S.O.L
« Απάντηση #75 στις: Απριλίου 21, 2013, 12:51:03 πμ »
Οτι oil  και να βάλεις ειναι κούκλα ;)

Stamart

• Hero Member
    • GeeTar
  • Αγαπημένο ξύλο: όχι άλλο μαόόόνιιι...
« Απάντηση #76 στις: Απριλίου 21, 2013, 12:26:50 μμ »
τρυπες για τις χορδες δυστυχως βγηκαν λιγο στραβα γιατι δεν χωραγε το σωμα στο κολωνοτρυπανο...τι κανουμε σ αυτη την περιπτωση?(προς γνωση και συμορφωση ;D)...παντως με το λαδι και 1000αρι και 1500αρι γυαλοχατραρισμα ηρθε κι εγινε γυαλι...ξαναειπα βεβαια οτι δεν μπορω να κρινω το αποτελεσμα γιατι δεν εχω δουλεψει το true oil, αλλα το συγκεκριμενο δεν με χαλασε...τηρουμενων των αναλογιων παντα, ε... ;D

BOULIS13

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: kung-fu - street fight - ελληνορωμαϊκη
  • Αριθμός κατασκευών: 7*1/2
« Απάντηση #77 στις: Απριλίου 21, 2013, 05:20:44 μμ »
http://www.luthier.gr/index.php?topic=1041.15
"Λοιπον για το τρυπημα string through, ακομη και να βρεις μακρυ τρυπανι,  ο καλυτερος τροπος ειναι να τρυπησεις και απο τις δυο πλευρες. Ακομη και με καλα σεταρισμενο κολωνατο δραπανο, το πολυ λεπτο τρυπανι μπορει να συναντησει στριφνα νερα και να χασει ελαφρα την καθετοτητα του. Απο τη μια πλευρα του σωματος μπορει να ειναι ΟΚ αλλα απο την αλλη θα βγαζει ματι. Ριξε μια ματια σε αυτο το post http://www.tdpri.com/forum/tele-home-depot/235022-my-poplar-tele-lets-see-what-happens-time-4.html#post2978659 Ειναι ο πιο δημοφιλης τροπος για να το κανεις με ασφαλεια τρυπωντας και απο τις δυο πλευρες."

Αν εννοείς αυτό.....το ρώτησα κι εγω πρόσφατα......δες το παραπάνω.....
κύριε ταξιτζή....ν΄αφήσω δυό πίτσες κ΄εφτά μπύρες στο πίσω κάθισμα;..   :-[ :-[ :-[

Stamart

• Hero Member
    • GeeTar
« Απάντηση #78 στις: Απριλίου 21, 2013, 07:20:47 μμ »
...νεξτ ταιμ... ;D ;D ;D...ενιγουει...το προτζεκτ τελειωσε σημερα...σεταριστικε και καποια στιγμη θ ανεβασω φωτογραφιες...κι αμομα αργοτερα και κανα βιντεακι...

Stamart

• Hero Member
    • GeeTar
« Απάντηση #79 στις: Απριλίου 21, 2013, 08:09:47 μμ »
ΕΤΕΛΕΙΩΣΕ!!!

Stamart

• Hero Member
    • GeeTar
« Απάντηση #80 στις: Απριλίου 21, 2013, 08:13:42 μμ »
...και νομιζω οτι το πειραμα πετυχε και δικαιωθηκα για την αποφαση μου να την "χτισω" σχεδον απ την αρχη...

εντ δε σπεκς... ;D

neck: maple
body: mahogany sipo
hardware: gold/black
pickup's: gibson classic humbucker(neck)/seymour duncan little 59 (bridge)
pots/knobs: goldoh/speedknobs black
nut: bone
bridge: goldoh
tuning pegs: grover

insect

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 2.617
« Απάντηση #81 στις: Απριλίου 21, 2013, 08:26:57 μμ »
Πολύ ωραία μπράβο! και το σώμα φαίνεται σαν είναι από ένα κομμάτι sipo ενώ είναι από 4 αν κατάλαβα καλά κοιτώντας μια προηγούμενη φωτογραφία.

BOULIS13

• Hero Member
« Απάντηση #82 στις: Απριλίου 21, 2013, 10:19:02 μμ »
επειδη βαζω το χερι στην τσεπη και πιανω φοδρα... ;D...δεν μ επαιρνε για true oil...οποτε δουλεψα το teak oil αναλλογα...πειραματα... ;D

wow2  πως ήταν και πως έγινε!!!!
αν αυτο το έφτιαξες "πιάνοντας φόδρα" ....τι να πω άλλο......

εκτος απο το λάδι μήπως το σκούρηνες κάπως??? ....τέτοιο χρωματάκι θέλω να κάνω και την δικιά μου....ή λίγο ανοιχτότερο..

και για να κάνω και την κακιά πεθερά:
τα βαγονάκια της γέφυρας τα  βλέπω κάργα επάνω......δεν μου κολλάνε έτσι "ζορισμένα" ....
......μοιάζει να σου λένε ότι κάτι δεν πήγε καλά με τις ευθείες......
..αν κολλήσεις ενα "διακριτικό" rosewood headplate (2-3 mm) κατω απο τη "λαμαρίνα" θα έρθουν στα ίσα τους....
...ή είναι τελείως μακακία ????
κύριε ταξιτζή....ν΄αφήσω δυό πίτσες κ΄εφτά μπύρες στο πίσω κάθισμα;..   :-[ :-[ :-[

Stamart

• Hero Member
    • GeeTar
« Απάντηση #83 στις: Απριλίου 21, 2013, 11:00:40 μμ »
Το σώμα ειναι δυο κομμάτια, και το χρωμα ειναι το φυσικό του...όσο για τα βαγονακια πραγματικά δεν ξέρω γιατί ειναι έτσι...το πήγα μπαι δε μπουκ στις μετρήσεις...ίσως η καλύτερη λύση να ειναι να φάω 2-3mm από το neck pocket...για πείτε γνώμες!!!

αποστολης τ

• Hero Member
« Απάντηση #84 στις: Απριλίου 22, 2013, 07:45:30 πμ »
φανηκε απο την αρχη το τι θα ακολουθουσε,ευγε μαστορα!!!παρατηρηση...........τα κλειδια στο καραολο ειναι αναποδα η ετσι μπαινουν στις κιθαρες?

BOULIS13

• Hero Member
« Απάντηση #85 στις: Απριλίου 22, 2013, 08:11:23 πμ »
...όσο για τα βαγονακια πραγματικά δεν ξέρω γιατί ειναι έτσι...το πήγα μπαι δε μπουκ στις μετρήσεις...ίσως η καλύτερη λύση να ειναι να φάω 2-3mm από το neck pocket...για πείτε γνώμες!!!

σωστότερο το ακούω.....απ΄το να σηκώσεις τη γέφυρα....και ευκολότερο.....
δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι αρνητικό.. ::) ::).....
...βεβαια ,,και στη μία περίπτωση και στην άλλη πρέπει να τραβηχτεί το καράολο "προς τα πίσω" , αφού θα αυξηθεί το action στα χαμηλά τάστα....
..μάλλον δεν φθάνει να σφίξεις τη βέργα....δεν αλλάζει τη γωνία του μανικιου στη ρίζα του.....
ισως θέλει και μιά τρίχα αλλαγή γωνίας στο pocket.....

ολά αυτά θεωρητικά....διότι απο πείρα ειμαι στο μηδέν...... ;D ;D

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #86 στις: Απριλίου 22, 2013, 11:42:25 πμ »
Σταματη κουκλα ειναι και το λαδι ανεδειξε το sipo παρα πολυ! Μπορεις να βαλεις ενα shim στο πισω μερος του neck pocket (αυτο που ειναι πιο κοντα στο ακρο του σωματος) για να δωσεις λιγο κλιση οπως ειπε ο Boulis και να κατεβουν τα βαγονακια σε ποιο νορμαλ υψος.
Για τα κλειδια για να ειμαι ειλικρινης δεν εχω ξαναδει να τοποθετουνται σε αντιθετες θεσεις. Αν δεν επηρεαζει το κουρδισμα δεν βλεπω καποιο προβλημα, ισως καποιος φιλος γνωριζει περισσοτερα.

Stamart

• Hero Member
    • GeeTar
« Απάντηση #87 στις: Απριλίου 22, 2013, 01:26:24 μμ »
παιδια ευχαριστω πολυ...εχω ξεκινησει ηδη την διορθωση...ΠΑΛΙ :-X...χαχαχχχααα...ολο διορθωσεις ειμαι...αντε να δω ποτε θα γινει κανονικο οργανο...

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #88 στις: Απριλίου 22, 2013, 01:29:29 μμ »
Πανεμορφη κιθαρα!!! Συγχαρητηρια!!!

Stamart

• Hero Member
    • GeeTar
« Απάντηση #89 στις: Απριλίου 22, 2013, 06:06:39 μμ »
Παιδια ευχαριστω για την βοηθεια και τις παρατηρησεις...παντα βοηθανε!!!...λοιπον κατεβηκα 3mm στο neck pocket κ ηρθε το οργανο στα ισια του!!!...σεταριστικε και συντομα θα εχει και βιντεακι...οσο για τα κλειδια μπηκαν ετσι γιατι στο κανονικο τους δειχνει ασχημα απο μπροστα... ;D...στην παλια εκδοση πρωτα σχεδιασα το headstock και μετα αγορασα τα κλειδια ;D...στο κουρδισμα δεν παιζει ρολο, ειναι σα να εχουν μπει σε "αριστερη"...αν το συνηθισεις ειναι οκ... ;D...ευχαριστω και παλι!

Tags: