Αποστολέας Θέμα: Κατασκευή μπαγλαμά από νέο μέλος-αρχάριο.  (Αναγνώστηκε 36957 φορές)

Metallikas

• Hero Member
Απ: Κατασκευή μπαγλαμά από νέο μέλος-αρχάριο.
« Απάντηση #60 στις: Αυγούστου 15, 2014, 11:17:45 πμ »
Σου βάζω δύο φωτογραφίες...ο ένας είναι 12 χιλιοστά στο κόκκαλο και 7 πάνω (με scarf joint) και ο άλλος όλο 12 χιλiοστά (μονοκόμματο μπράτσο και καράολο) και τα δύο με κλειδιά από πίσω...

[ Invalid Attachment ]

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #61 στις: Αυγούστου 15, 2014, 11:18:56 πμ »
Η απόφαση δική σου...

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #62 στις: Αυγούστου 15, 2014, 11:54:50 πμ »
Είχες δίκιο.Για λειτουργικότιτα δεν ξέρω,στραβάδι είμαι,αλλά σε θέμα ομορφιάς όντος είναι καλήτερος.Μόλις έφτιαξα και τον δικό μου.Εχω αφήσει και 1-2mm παραπάνω για το γυαλοχάρτισμα.

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #63 στις: Αυγούστου 15, 2014, 12:48:58 μμ »
Καλημέρα Κωνσταντίνε.Ισχύει κανονικά για την Δευτέρα-Τρίτη;Λέω μόλις κλείσω το μαγαζί, η αν έχει δουλειά να αφήσω την γυναίκα μου,να έρθω με παρεα και εγώ να σας γνωρίσω από κοντά.Το μόνο πρόβλημα είναι ότι μπορώ μόνο βράδυ γιατί είναι έγκυος και δεν μπορώ να την αφήσω όλη μέρα στο μαγαζί.

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #64 στις: Αυγούστου 15, 2014, 02:10:11 μμ »
Λίγο ακόμη σκάψιμο εσωτερικά.Λίγο.

Γκ. Κωστας

• Sr. Member
« Απάντηση #65 στις: Αυγούστου 15, 2014, 02:23:51 μμ »
πολυ ωραίο γίνεται φίλε μου.
καλή συνέχεια

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #66 στις: Αυγούστου 15, 2014, 02:42:32 μμ »
Ευχαριστώ konsgkou.Απλώς τώρα στην λεπτομέρεια αρχίζω και αγχώνομαι υπερβολικά.Και ναι,εντάξει,πολύ όμορφα τα νερά και το ότι έχει το ρόζο μέσα,αλλά ακριβός στο σημαντικότερο σημείο τα νερά πάνε αντίθετα και θέλει πολύ υπομονή.Κάτι που δεν υπολόγισα από την αρχή και δεν προετοιμάστικα σωστά είναι ότι στην ξυλογλυπτική δεν χρειάζεται σχεδόν ποτέ σε τόσο μικρή επιφάνεια τέτοιο βάθος με αποτέλεσμα τα σκαρπέλα και οι σγρόμπιες μου να μου κάνουν τη ζωή δύσκολη.Από Δεύτερα πάντως αγορά κουταλιού και πλαστράγκου.Το καλό είναι ότι τα ψιλοκατάφερα μόνο με σκαρπέλα.ούτε τρυπάνια.ούτε dremel σφαιρικά.Αυτό σημαίνει ότι με όλα τα εργαλεία στην διάθεσή μου η δουλειά γίνεται ευκολότερη κατά πολύ.

Γκ. Κωστας

• Sr. Member
« Απάντηση #67 στις: Αυγούστου 15, 2014, 03:05:42 μμ »
Μην αγχώνεσαι Δημήτρη όλα καλα θα πάνε, το πρώτο είναι.τωρα η ξυλογλυπτική πολύ ζόρικη μου φαίνεται εκει πάνω αλλα εσυ θα ξέρης καλύτερα .
Τα εργαλεία είναι μεγάλο θέμα σου κάνουν τη ζωή ποιο εύκολη, αλλα και να μην τα έχεις γίνονται ποιο ενδιαφέρον οι δουλειές, έχουν άλη χάρη. Εγω τώρα απέκτησα πάγκο και μέγγγενη, ποιο πριν έβαζα το σκάφος στο πάτωμα και βαρούσα σκαρπέλο και σφυρί(το κάνω ακόμα όταν πάω στο χωριό). ;D

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #68 στις: Αυγούστου 15, 2014, 04:31:49 μμ »
Δημήτρη εγω στο τζουρα που έχω το καραολο το εχω παχος 13 χιλιοστα και είναι μια χαρα, με την ρωγμή τι έκανες; για κοίτα μηπως αν τριψης απ έξω εξαφανηστεί, αλλιώς για σηγουριά βαλε μια γαζα στον πάτο απο μέσα με λίγο ψαρόκκολα και μετα απ έξω στόκαρε με κόλλα και σκόνη απ το ξύλο το ιδιο.

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #69 στις: Αυγούστου 15, 2014, 05:43:04 μμ »
Χρήστο μάλλον καλά με την ρωγμή.Σίγουρος όμως θα είμαι αύριο που θα κατεβάσω και άλλο το εσωτερικό.Λίγο σήμερα και ακόμα λίγο αύριο.Πάντως από λεπτό σε λεπτότερο γυαλόχαρτο ,κάθε φορά καλύτερα πάει.Όπως είπα και ποιο πριν μάλλον για επιφανειακό μου φαίνεται.Από μέσα κανένα πρόβλημα.Μόνο ταλεπώρια με τα αντίθετα νερά σε εκείνο το σημείο.Δεν θα παρέμβω γιατί είπα με τον mitsos71 ο ένας να βάλει κόλα και να ενυσήσει εσωτερικά ενώ ο άλλος να το πάει χωρίς να παρέμβει πουθενά.Να πειραματιστούμε και λίγο.Άν δώ όμως πρίν την γομαλάκα ότι μου ανοίγει,μάλον θα καταλήξω εκεί.

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #70 στις: Αυγούστου 15, 2014, 07:06:38 μμ »
Φίλοι μάλλον εγώ σταματάω εδώ.Κατέβηκα 5mm στα τοιχώματα και 6-7mm στον πάτο.Αύριο θα το στρώσω λίγο ακόμα έτσι ώστε να καταλαβαίνω ότι είναι ομοιόμορφο παντού,να το πάω αν μπορέσω δηλαδή στον πάτο, στα 6mm,μετά γυαλόχαρτο και σταματάω γιατί φοβάμαι τον ρόζο.Θέλω να κάνω και το σκαλισματάκι.Τέλος πάντων,όλα καλά μέχρι εδώ.Το σκαλισματάκι θα το κάνω αναλόγος 1-2mm.Άν υπάρχει κάποια αντίρηση παρακαλώ πείτε μου.

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #71 στις: Αυγούστου 16, 2014, 12:54:27 μμ »
Έτοιμο και το σκαλισματάκι.Δεν μπόρεσα να κάνω κάτι ποιό μεγάλο.Είδη κατέβηκα γύρω στα 2-3mm από κάτω σε όλα τα σημεία.Αλλά μου αρέσει πολύ.Τώρα θέλω να ξεκιήσω από Δεύτερα με ταστιέρα και καπάκι και θέλω βοήθεια από που και τι.Καπάκι από έλατο η κάτι ποιό καλό;Κατά προτίμηση, αλλά δεν ξέρω αν κάνει θα ήθελα κάτι με νερά.Ταστιέρα από έβενο νομίζω.

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #72 στις: Αυγούστου 16, 2014, 12:54:43 μμ »
Πάλι γυαλόχαρτο όλη μέρα σήμερα.Να το περάσω μήπος και με ένα βιτέξ καλά στεγνωμένο,και να το ξαναξύσω αφου θα έχουν βγει οι σκλύθρες;
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 16, 2014, 01:13:47 μμ από Δημήτρης Καρακασιλιώτης »

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #73 στις: Αυγούστου 16, 2014, 01:31:03 μμ »
Έτοιμο και το σκαλισματάκι.Δεν μπόρεσα να κάνω κάτι ποιό μεγάλο.Είδη κατέβηκα γύρω στα 2-3mm από κάτω σε όλα τα σημεία.Αλλά μου αρέσει πολύ.Τώρα θέλω να ξεκιήσω από Δεύτερα με ταστιέρα και καπάκι και θέλω βοήθεια από που και τι.Καπάκι από έλατο η κάτι ποιό καλό;Κατά προτίμηση, αλλά δεν ξέρω αν κάνει θα ήθελα κάτι με νερά.Ταστιέρα από έβενο νομίζω.

Καλύτερο από έλατο και κέδρο δεν υπάρχει...οι περισσότεροι προτιμούν ισόβενο και με πολύ πυκνά νερά...

Για ταστιέρα άμα έχεις έβενος βάλε χωρίς δεύτερη σκέψη...

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #74 στις: Αυγούστου 16, 2014, 01:39:39 μμ »
Metallika καλημέρα.Δεν έχω τίποτα από υλικά.Θέλω να βάλω έβενο.Πρέπει να ψάξω προμυθευτές.Το ισόβενο τι είναι;