Αποστολέας Θέμα: χτίσιμο τάκου  (Αναγνώστηκε 7434 φορές)

Δημήτρης Αγγελακοπουλος

• Sr. Member
Απ: χτίσιμο τάκου
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 31, 2014, 11:47:59 μμ »
ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΎΠΟΥ ΚΟΡΔΕΛΑ ΠΛΑΝΗ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΕΛ

Του διαόλου πράματα..! Σωστός!
Θα στην κάνουν ακριβώς εκεί που δεν το περιμένεις!!

Όπως τον έβρω τον καιρό, έτσι τον αρμενίζω

Γκ. Κωστας

• Sr. Member
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 01, 2014, 01:00:53 πμ »
Εγω δεν μπορώ να καταλάβω πως διαμορφώνουν τακο σε ιδη φτιαγμένο σκαφος.  ::)

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Αριθμός κατασκευών: -
  • Περιοχή: Αθήνα.
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 01, 2014, 06:41:17 μμ »
Φίλε κονγσγκου αυτό που γνωρίζω και βέβαια από παιδιά εδώ στο φόρουμ, σε φτιαγμένο σκάφος δεν προσαρμόζεις τον τάκο μετά αλλά από την αρχή.
Εαν έχεις βέβαια μια νεροκολοκύθα η μια ινδική καρύδα η ένα καύκαλο ήδη νεκρής χελώνας η ένα κοχύλι κατάληλο ή και οτιδήποτε άλλο κάνει για σκάφος, τότε αναγκαστικά προσαρμόζεις τάκο και αυτό γίνεται τρώγοντας των σιγά-σιγά και συνέχεια να το ελέγχεις που χρειάζεται φάγωμα για να κάτσει εκεί που θέλεις.
Κατάληλα εργαλεία για αυτή την δουλειά πιστεύω είναι τα σκαρπέλα τα ίσια και ειδικότερα ο ξυλοφάγος (ή ράσπα) επίσης σφηκτήρια και μέγγενη.
Ο κύριος Θανάσης Βαλαβάνης έχει φτιάξει μουσικά όργανα από απίστευτα υλικά,θυμάμαι και τον Κώατα Ζαρκάδα με τις νεροκολοκύθες και κάποιον άλλο με ινδική καρύδα.
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

Γκ. Κωστας

• Sr. Member
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 01, 2014, 07:23:47 μμ »
Νικο αυτά που αναφέρεις εννοούσα ετιμο σκαφος. Και κατι βιντεακια εχω δει που κανουν αντικατάσταση το τακου. Πρεπει να είναι μεγαλη φασαρια. :o

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 01, 2014, 07:46:52 μμ »
Φίλε μου μην φοβάσαι τίποτα,αν το πιστέψεις και καλύτερα να το πράξεις, πως αλλιώς να το γνωρίσεις,όλα παιχνίδι είναι,φιλικά νίκος.

Γκ. Κωστας

• Sr. Member
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 01, 2014, 07:52:43 μμ »
σωστος 8)

Κώστας Τρικάλης

• Hero Member
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 03, 2014, 12:02:20 πμ »
αναφέρω την προόδο που είχα:
Θα ακολουθήσω την κλασσική μέθοδο: Τροχός με γυαλόχαρτο για γρήγορο αποτέλεσμα διαμόρφωσης του τάκου. Καλύτερο ξύλο? συμήδα θαλάσσης

δοκίμασα φελλό με εποξική, αλλά χρειάζεται κάτι πιο ρευστό αρχικά για να μπορέσεις να πλάσεις σχήμα.
δοκίμασα ρίζα αθάνατου... πολύ πιο μαλακό προιόν από το φελλό... με κάτι πρέπει να αναμειχθεί... με βενζινόκολλα?
Δοκίμασα για τάκο ένα με κουφοξυλιά που είχα αναφέρει παλιότερα. Με μια ράσπα τρίβεται σα χιόνι!

Αγόρασα κάτι κινέζικες εποξικές με 1 ευρώ. Τις δοκίμασε κανείς?

Το πείραμα που έκανα παλιότερα, κατασκευή καλουπιού με πριονίδι και κόλλα πέτυχε. Απ έξω το έντυσα με αρκετά στρώματα
PAPIER MACHE χαρτοπολτού (http://nelireko.blogspot.gr/2010/05/papier-mache.html). Δε μπορείς να στερεώσεις πολύ δυνατά τη ντόγα, όμως οι πινέζες αλουμινίου περίπου 1,5 εκατοστών, κρατούν σχετικά σταθερά για προσωρινή κόλληση

κάποιος μου είπε ότι έφτιαξε σκάφη μόνο με κυανοακρυλική. Το δοκίμασα αλλά δε νομίζω ότι είναι εφικτό. Ίσως για προσωρινές κολλήσεις, ένα δυο τσιμπηματάκια.

ερώτημα: Τι ρόλο παίζουν τα φιλέτα ανάμεσα στις ντόγες των μπουζουκοειδών? Προφανώς δεν είναι μόνο για ομορφιά. Έχω δει μέχρι και τριπλό φιλέτο. Μήπως έτσι καλύπτουμε ατέλειες επαφής των ντουγών? ΙΔΕΑ: αν στερεώσουμε προσωρινά με κυανοακρυλική τα φιλέτα, χτίσουμε το σκάφος, μετά σιδερώσουμε με ψαρόκολλα δε θα έχουμε ευκολότερο αποτέλεσμα? Η κυανοακρυλική με θέρμανση κρυσταλλώνει και σε τί βαθμό? Πάντως με θέρμανση δεν ξεκολλά η κόλληση. Με άτμιση ίσως? Μήπως η εποξική γεμίζει και τα κενά?

Η συνέχεια στα αυριανά πειράματα  ;)

Popeye

• Hero Member
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 03, 2014, 04:53:20 πμ »
Μπράβο φίλε,τώρα θυμήθηκα ότι εσυ έχεις φτιάξει και καρυδομπαγλαμάδες,άραγε τα βίντεο υπάρχουν ακόμα;

Popeye

• Hero Member
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 03, 2014, 04:58:34 πμ »

Κώστας Τρικάλης

• Hero Member
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 03, 2014, 08:28:57 πμ »
βρήκα κάποιοες απαντήσεις:

η κυανοακρυλική κρυσταλλώνει στους 90 βαθμούς, για αυτό το λόγο αρκετοί κολλάνε τις σπασμένες ντόγες με μια δυο  σταγόνες και βουρ στο σωλήνα θέρμανσης για άμεση κόλληση. Με άτμιση δεν ξεκολλά

χάλασα σήμερα μια δοκιμαστική σκάφη με κυανοακρυλική... πολύ δύσκολο  να ξεκολλήσουν οι ντόγες από τον τάκο... οι περισσότερες έσπασαν.

μάλλον τα φιλέτα αποτελούν ουσιαστικό τμήμα στην κατασκευή, αφού "με σιδέρωμα" η κόλλα διαχέεται μεταξύ των ντογών. Ίσως να παίζουν και το ρόλο ανάσχεσης στις συστολές διαστολές του οργάνου

η ινδική καρύδα παίζει μιά χαρά. ΙΔΕΑ: φύλλο μπάλσας με εποξική για καπάκι

Tags: