Αποστολέας Θέμα: χτίσιμο τάκου  (Αναγνώστηκε 7444 φορές)

Κώστας Τρικάλης

• Hero Member
χτίσιμο τάκου
« στις: Ιουλίου 27, 2014, 11:30:05 πμ »
Σκέφτομαι τελευταία, πως μπορεί κανείς να κατασκευάσει τον μπροστινό τάκο σε μπουζουκοειδή. Ο κλασσικός με τη ράσπα θέλει χρόνο και κόπο  ;D.

Έχω πειραματιστεί και έφτιαξα μπουζούκι χωρίς τάκο... μάλλον καλύτερα αφού ξεκόλησε και σκίστηκε ο αρχικός, τον αφαίρεσα και γέμισα με ροκανίδια, εποξική, ψαρόκολλα... της παναγιά τα μάτια έβαλα... Το όργανο αντέχει σταθερά 2ο χρόνο τώρα!

Στο θέμα μας:
σκέφτομαι να βάλω μια αρσενική χελιδόνα, πάνω της να αρχίσω να "χτίζω" με μαλακό ξύλο και κόλλα. Το υλικό πρέπει να είναι παχύρευστο σαν πλαστελίνη (ουπς!!!!! λέτε να κάνει?) ... Μμμμ να μπορεί να καρφωθεί καρφάκι για  προσωρινή στήριξη της ντόγας

Αν το σκάφος χτιστεί προσωρινά, μετά πάμε ανάποδα... γεμίζουμε τα κενά ή τη θέση του τάκου με εποξική και πχ osb ή κομματάκια κόντρα πλακέ θαλάσσης κλπ κλπ

δοκίμασα το εγχείρημα με γκρι εποξική 2 συστατικών αλλά δύσκολα μπορούσες να φτιάξεις κωνικό τάκο. ΙΔΕΑ: αν βάλεις ένα πλαστικό φύλλο, σε στυλ πυραυλάκι, χωνάκι και αρχίζεις να το γεμίζεις μαζί με το αρσενικό μόρσο?

ερωτώ: τι υλικό θα μπορούσαμε να βάλουμε ώστε να μπορεί να καρφωθεί βελονάκι και να κρατήσει αρχικά το σκάφος (ας μην είναι πολύ δυνατό στις ροπές του οργάνου το όλο σύστημα - το έχω λύσει με άλλη στήριξη)

με άλλα λόγια: ο τάκος θα παίξει προσωρινό ρόλο για στήσιμο του σκάφους

Μήπως κάτι σε σκληρό φελό ή μπλε φελιζόλ εμποτισμένο με ρητίνες? Βενζινόκολλα με πριονίδι? εφημερίδες με ξυλόκολλα?

Πάω να δοκιμάσω μπάλσα με εποξική... Υποπτεύομαι ότι θα τα καταφέρω. ΙΔΕΕΣ????

παυλος

• Hero Member
    • http://trixordo.webnode.gr/
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Αριθμός κατασκευών: 0,1
Απ: χτίσιμο τάκου
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 27, 2014, 01:46:05 μμ »
για σου ρε κωστα.
θα δανειστω αυτο που εγραψε ο νικολας

1 Αν δεν υπήρχαν άθλιοι τζογαδόροι όπως το εννοεί ο φίλος Boulis 13 o κόσμος θα ήταν ακόμα στην εποχή του λίθου, τα ανήσυχα πνεύματα ήταν ανεκαθεν οχι απλά χρήσιμα αλλα απαραίτητα.

2για καθε τραγουδι ενας τακος και ενα σκαφος ;D

3 βρες τροπο να το σχεδιασεις σε γκαντ και να σε κανω 1κυβικο τακους
Εγω και ο Ζοζέφ.

Nikolas Fereos

• Hero Member
  • Όλα διορθώνονται.....
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: ουκ εστιν αριθμός
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 27, 2014, 07:04:09 μμ »
Να ρίξω μιά ιδέα που μάλιστα έχω εφαρμόσει με επιτυχία.

Σκέφτηκες να κάνεις εναν τάκο σάντουιτς;
Δηλαδή πάνω σ' ένα τριγωνικό ξύλο που να έχει στο περίπου ή ακριβώς το επάνω σχήμα του τάκου, να κολλήσεις ένα επόμενο ελάχιστα μικρότερο και μετά ένα άλλο ελάχιστα μικρότερο μέχρι να πάρει μορφή ο τάκος . Στο τέλος με τη ράσπα το φέρνεις στο τελικό σχήμα .
Θα μοιάζει σάν ενα πολύ παχύ κοντρα πλακέ

Κώστας Τρικάλης

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 27, 2014, 09:40:38 μμ »
αυτό κάνω καιρό τώρα Νίκο. Είναι όμως μπελάς έτσι κι αλλιώς

Παύλο θα σου στείλω διαστάσεις. Ευχαριστώ!

Τρελογιώργης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 28, 2014, 01:50:04 μμ »
Τα λαϊκά όργανα και η κατασκευή τους

Δείτε στο 3ο λεπτό.
Ο αετός κι αν πληγωθεί το θάρρος δεν το χάνει, δεν καταδέχεται στην γη να πέσει πριν ποθάνει...

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Αριθμός κατασκευών: -
  • Περιοχή: Αθήνα.
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 28, 2014, 03:55:08 μμ »
Φίλε Τρελωγιώργη,καλή η τεχνική του βίντεο αλλά πρέπει να υπάρχουν αυτά τα μηχανήματα στο χώρο που δουλεύουμαι, κάποιοι τα έχουνε κάποιοι άλλοι όχι,βέβααια η εργασία επυτυγχάνεται και χωρίς αυτά με πολύ όμως μόχθο,όπως γινότανε πρίν από όχι και πολλύ καιρό.
Για σου Παύλο Μεγάλε.
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

Κώστας Τρικάλης

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 28, 2014, 06:00:27 μμ »
Τα λαϊκά όργανα και η κατασκευή τους

Δείτε στο 3ο λεπτό.

ναι φοβερό το βίντεο. Κάτι σαν πρωινή και βραδυνή καθημερινή προσευχή :)

κάπου έχω δει μια σελίδα, στην οποία ένας τύπος έφτιαξε όργανα με ένα τσεκούρι μόνο και γυαλί αν θυμάμαι καλά. Δεν είναι μόνο τα εργαλεία, αλλά και η ευφερετικότητα κάθε φορά

Τρελογιώργης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 29, 2014, 07:57:59 μμ »
Φίλε Νίκο, συμφωνώ σε όλα αυτά που λες, και ειδικά αυτό για τα μηχανήματα το γνωρίζω πολύ καλά...
Απλά μου έκανε εντύπωση η τεχνική του βίντεο γι' αυτό είπα να την παραθέσω. Και αυτό εννοείται πως εκτός από όλα τ' άλλα που προαναφέρθηκαν απαιτεί και μεγάλη εμπειρία.
Ο αετός κι αν πληγωθεί το θάρρος δεν το χάνει, δεν καταδέχεται στην γη να πέσει πριν ποθάνει...

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 30, 2014, 08:26:44 μμ »
Για σου φίλε Τρελωγιώργη,μην πιστεύεις ότι θέλει και πολή εμπειρία η διαμόρφωση του τάκου με αυτόν τον τρόπο,άσε δε που είναι και επικ'υνδυνο η κορδέλα να στο <<αρπάξει>> και να φάμε και κάνα χέρι,αυτό που κάνει είναι ότι παίρνει τα πολλά στην κορδέλα και διαμορφώνει στον ταινιοληαντήρα,ΝΑΙ κάποα εμπειρία βέβαια την θέλει και πάντα με ΠΟΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ,εγώ που έιμαι βαρύς ντεθμεταλάς ξέρω ότι τα γαμημένα τα μηχανήματα βερέως τύπου δεν σηκώνουν μαγκιές και έτσι πάω με τα νερά τους(έτσι για να κάνω και λίγο πλάκα).
ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΎΠΟΥ ΚΟΡΔΕΛΑ ΠΛΑΝΗ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΕΛ

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 30, 2014, 08:43:31 μμ »
ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΕΛ

Τι εννοεί ο ποιητής? ρίξε υπότιτλους

Popeye

• Hero Member
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 30, 2014, 08:49:26 μμ »
Ρε ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ και συ του σαμαέλ είσαι;βρε πλάκα κάνω,μαλακίες γράφω οχι όμως για τα μηχανήματα αυτά δεν έχουν πλάκα εάν είμαστε απρόσεκτοι.

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 30, 2014, 09:16:38 μμ »
Νίκο μας για πες ποιος είναι Σάμαελ γιατι είμαι περίεργος και γω  ::) , παντός έτσι για την ιστορία ο κύριος Μπρας αν προσέξατε καλά το video πρώτα φτιάχνει την σφήνα (χελιδωνουρά) την ταιριάζει σε ένα πρωτότυπο που έχει (αρσενικό) και έχοντας αυτό σφηνωμένο παίρνει τα πολλά στην κορδέλα, πολύ καλός τρόπος γιατί έτσι προσεχή, και κάνει γρήγορα την δουλεία του, ύστερα τον τάκο τον κατεργάζεται στο τριβείο. 
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 30, 2014, 09:18:11 μμ »
μάστορα  Κώστα με το σκάφος θα κάνεις κάτι? θα το δω τελειωμένο?  :-X

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 30, 2014, 09:23:35 μμ »
Περίμενε μην βιάζεσαι το καλό πράμα αργεί να γίνει ;D ;D ;D ;D ;D
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 30, 2014, 09:24:54 μμ »
πρέπει να τελειώσουμε τίποτα μου φαίνεται..κάποιος μέλος του φόρουμ με έκραξε στον πατέρα μου οτι δεν ασχολούμαι...δν λεω ποιος δεν ειναι πρέπον

Tags: