Αποστολέας Θέμα: ποια ειδος ψαροκολας ειναι καλυτερο??  (Αναγνώστηκε 8743 φορές)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: ποια ειδος ψαροκολας ειναι καλυτερο??
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 25, 2014, 05:28:47 μμ »
ΤΡΑΒΑ ΒΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΨΑΡΟΚΚΟΛΑ.
ΜΕΤΑ ΓΡΑΨΕ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΨΑΡΟΚΚΟΛΑ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΕΙΣ.
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

tzekos

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κεδρος
  • Αριθμός κατασκευών: δυο
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 26, 2014, 12:07:31 πμ »
κωστα μου εχω αγωρασει απο κωσταντελο σε μικρες μπαλιτσες.φωτο δεν χρειαζετε αφου την ξερουν ολοι,εχτες πηγα στον ABIO στην ηλιδος 51 αμπελοκηποι μερια και μου λλει ο φιλος μας,,,,οχι ρε μαστορα,δεν κανει αυτη που πηρες.παρε απο λεπια.και φυσικα αγωρασα απο λεπια αλα τελικα το καπακι μου της λυρας το κολησα με του κωστανελου,,φιλικα Ζαχαριας Ζαχαριουδακης

chris

• Hero Member
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 26, 2014, 02:21:29 πμ »
Κωνσταντή διαβάζω εδώ καί μιά βδομάδα γιά ψαρόκολλα ποιά είναι καλή καί ποιά όχι. Συνχωρέστε μου πρώτα θά μηλήσω σάν χρήστος΄καί μετά σαν έμπορος μετά από σαράντα χρόνια. Ψαρόκολλα γνήσια παρασκεβαζμένη από ψάρι εδώ στήν ελλάδα δύσκολα καί έως αδύνατον νά βρείς καί γιά τό λογω κόστους   ¨Ολοι πού πουλάνε κόλλα είναι ή κουνελόκολλα ή οστεόκολλα. Αυτή τήν  κόλλα δουλέβουμε όλοι.Τό σάββατο ανεβάζω επιτέλους τό σάιτ μου καί εκεί θά δείτε πώς είναι η ψαρόκολλα. ¨Εκ τών πρωτέρων λέω πώς η τιμή της είναι σχεδόν διπλάσια τής οστεόκολλας. Πόσο 9 ευρώ η οστεόκολλα   14 ευρώ η ψαρόκολλα τό κιλό, καί είναι εισαγωγή δική μου από νορβηγία. αααααααααααααααααααααααααααααααααααααυτά.

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 26, 2014, 08:40:58 πμ »
μαστροΧηστο τι διαφορα έχει η οστεόκολλα απ την ψαρόκολλα; οχι στον τρόπο που φτιάχνετε, μιλάω για τις ιδιότητες, δηλαδή είναι πιο ισχυρή ή δεν ξερω γω τι άλλο; έχω μιλήσει με κωνσταντελο και μου έχει πει οτι αυτό που πουλάει είναι οστεόκολλα, απλα εχει επικρατήσει σαν ψαρόκολλα να λέγετε στην αγορά. τωρα που θα ανεβάσεις το σαϊτ βαλε κ το λινκ γιατι δεν ξέρω που να σε ψαξω.

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 26, 2014, 03:25:22 μμ »
Απορώ πως ο Γιάννης (admin) δεν έχει ήδη διαγράψει το παρόν θέμα και στη θέση του να βάλει ένα τεράστιο ΤΙΤΕΒΟND...τώρα από εκεί και πέρα από που λέει ο φίλος chris ακούγεται ενδιαφέρον γιατί κι εγώ τόσα χρόνια σαν ψαρόκολλα ξέρω αυτά τα μπιλάκια τα χρυσοκίτρινα....

chris

• Hero Member
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 26, 2014, 08:39:57 μμ »
Νά σάς πώ τήν αλήθεια ούτε καί εγώ δούλεψα ψαροκολλα ποτέ γιά νά ξέρω. ¨Εχω ακούσει όμως από έναν πολύ παλιό μάστορα ότι όταν κρυσταλώση η κόλλα δύσκολα ξεκολάει αλλά έχει μεγαλήτερη ελαστικότητα λόγω φωσφόρου, καί τό άλλο ότι δέ λερώνη τό ξύλο.  Αλήθεια ψέματα δέν ξέρω καί εγώ ψάχνωμαι.Πάντως σάν χρώμα είναι κατάλευκη σάν τή ζάχαρη μέ λίγο μικρότερους κόκους από τήν απλή οστεόκολλα καί γιά παραγγελία πρέπει νά περιμένης  ένα πεντάμηνο. ¨Ενα δεύτερο έιναι η τιμή της πού είναι κατά 80% ακριβώτερη από τήν οστεόκολλα. Είδωμεν

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 27, 2014, 12:22:54 πμ »
ασπρη ε; να ειδες τι μαθαίνουμε, μαστροΧρηστο μιας και την φέρνεις απ έξω αν γίνετε κανε και το εξής για να είναι ολοκληρομένη η δουλειά, γιατί απ ότι κατάλαβα εδω μιλάμε για εντελως διαφορετική κόλλα απ αυτή που ξέρουμε, μίλα με κάποιον απο εκει που γνωρίζει και την έχει δουλέψει, να σου πει αραιωσεις, τρόπο εφαρμογης, χρονο που κανει να στεγνωσει αναλογα την θερμοκρασια και τελοσπαντων οσες λεπτομεριες είναι σημαντικές και χρειάζετε να ξέρουμε.

KostasP

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: Μαυρομουριά
  • Αριθμός κατασκευών: 30
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 04, 2014, 03:33:01 μμ »
Επειδή όλοι γράφετε για την συγκόλληση των τμημάτων με την ψαρόκολλα/κουνελόκολλα ή την titebond, εγώ θα θέσω και το θέμα της αποκόλλησης. Για παράδειγμα, ας πούμε οτι κολλήσαμε το καπάκι της λύρας στο σκάφος, και ηχητικά κατι δεν μας αρέσει και πιστεύουμε ότι θέλει περεταίρω ενέργειες, αποκόλληση ας πούμε. Ποιά κόλλα απο αυτές που αναφέρετε αποκολλάται χωρίς να γίνει καταστροφή του καπακιού και με ποιόν τρόπο;

Φιλικά,

Κώστας

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 04, 2014, 03:43:25 μμ »
αμα θες να ξεκολλήσεις χωρις ζημιές ψαρόκολλα ή καλύτερα οστεόκολλα οπως ειναι το σωστο, αυτή που έχει χρωμα μελιού εννοώ όχι την ασπρη που λεει ο μαστρο χρηστος, αυτη την εχω δουλέψει κ εχω κανει κ πειράματα κόλλημα ξεκόλλημα, με θερμότητα.

KostasP

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: Μαυρομουριά
  • Αριθμός κατασκευών: 30
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 05, 2014, 09:25:12 μμ »
Γεια χαρά Χρήστο,

Αν θέλεις να γίνεις πιο συγκεκριμένος τί εννοείς λέγοντας "θερμότητα";

ΜΦΧ,

Κώστας

Tags: