Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια: Ιούνιος 2014  (Αναγνώστηκε 31869 φορές)

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια: Ιούνιος 2014
« Απάντηση #90 στις: Ιουνίου 23, 2014, 07:23:05 πμ »
Πανεμορφη η ελια...
κατι ξερανε και οι αρχαιοι που την ειχαν ιερο-ευλογημενο δεντρο...

παιδια θενξ
(θανο μου θα παμε στην εκθεση ε;  νασο πως πανε τα πραγματα εκει μακρυα στα ξενα, κοντευεις; αντε γιατι σε περιμενουν τα λουστρα... με το καλο ολα!)
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Γκ. Κωστας

• Sr. Member
« Απάντηση #91 στις: Ιουνίου 23, 2014, 05:46:20 μμ »
σημερα βρήκα κατι βελανιδια στο σπιτι ;D ;)

Μήτσος

• Sr. Member
« Απάντηση #92 στις: Ιουνίου 25, 2014, 03:26:38 μμ »
σχεδόν τελείωσα το σκάψιμο....
 [ Invalid Attachment ]

Γκ. Κωστας

• Sr. Member
« Απάντηση #93 στις: Ιουνίου 25, 2014, 07:47:24 μμ »
Και ναι, πριν λίγη ώρα μίλησε το δεύτερο μπαγλαμαδάκι. 8) :D ;) ;D
Δεν είναι ακομα βερνικωμένο βέβαια θέλει πολλά τριψίματα ακομα, και σε καποια σημεία τρίζει-μπουκώνει.
Θα το αφήσω έτσι κουρδισμένο και βλέπουμε από αύριο, του εχω ασκήσει πολύ βία εδώ και ένα μισάωρο. :D
https://www.youtube.com/watch?v=QL4HiQ1tMK8

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #94 στις: Ιουνίου 25, 2014, 08:16:41 μμ »
Πανεμορφο, μπραβο, καλοριζικο κ καλοπαιχτο...

αλλα και μια καλοπροαιρετη παρατηρηση: οι χορδες μετα τον καβαλαρη να μην ακουμπουν στο ξυλο και μετα να σφιγγουν στα ρολει των κλειδιων... στις πρωτες μου κιθαρες που δεν το ειχα προσεξει υπηρχε μετα προβλημα και στο ξυλο (γδαρμενο απ' το κουρδισμα των χορδων) αλλα κ στις χορδες που μου ειχαν σπασει 3... μετα διορθωσα εκει το ξυλο (εκανα μεγαλυτερη κουρμπα) , και ολα καλα...
εκτος ισως απο δυο...

tzekos

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κεδρος
  • Αριθμός κατασκευών: δυο
« Απάντηση #95 στις: Ιουνίου 26, 2014, 12:17:57 πμ »
προχωράω αργά αλλά σταθερά...
Από τότε που ανακάλυψα ότι η ελιά έχει τέτοια νερά και είναι από τα πιο σκληρά ξύλα νομίζω της αξίζει να βρίσκεται στα Ελληνικά παραδοσιακά όργανα.
ερωτεύσιμη πάντως.
  αλεξανδρε τι ξυλο ειναι το ΚΑΠΑΚΙΟΝ ???????????

Γκ. Κωστας

• Sr. Member
« Απάντηση #96 στις: Ιουνίου 26, 2014, 03:38:41 μμ »
Πανεμορφο, μπραβο, καλοριζικο κ καλοπαιχτο...

αλλα και μια καλοπροαιρετη παρατηρηση: οι χορδες μετα τον καβαλαρη να μην ακουμπουν στο ξυλο και μετα να σφιγγουν στα ρολει των κλειδιων... στις πρωτες μου κιθαρες που δεν το ειχα προσεξει υπηρχε μετα προβλημα και στο ξυλο (γδαρμενο απ' το κουρδισμα των χορδων) αλλα κ στις χορδες που μου ειχαν σπασει 3... μετα διορθωσα εκει το ξυλο (εκανα μεγαλυτερη κουρμπα) , και ολα καλα...

Πολύ σωστή παρατήρηση σου. Θα το διορθώσω.
Ευχαριστώ στέλιο.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #97 στις: Ιουνίου 26, 2014, 04:58:04 μμ »
αν και στο 0,26 εκανες μια πρασινουλα........εις ωραιος ρε.
μ αρεσει πολυ και το καραολακι.
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

tasarosrock (tasos kar)

• Sr. Member
« Απάντηση #98 στις: Ιουνίου 26, 2014, 05:44:58 μμ »
Πολύ ωραίος ο μπαγλαμάς σου konsgkou.

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #99 στις: Ιουνίου 27, 2014, 12:16:08 πμ »
Δημήτρη ωραιο το σκάψημο, μια χαρα τα κατάφερες ωραιος.
konsgou ομορφιές βλέπω, πολύ μουράτο και απο ήχο μου αρέσει, αλλά είμαι του ματιού εγω γουστάρω να τα βλέπω παρα να τ ακούω, εντυπωσιακό είναι μπραβο.

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #100 στις: Ιουνίου 27, 2014, 09:11:06 πμ »
ωραία πράγματα...
@ mitsos μακάρι να έσκαβα κι εγώ έτσι μερακλήδικα... γρήγορα βαριέμαι και τα πλακώνω με δραπανηφόρα άρματα
@ Konsgou ... απογειώθηκες
έχω κι εγώ μια παρατήρηση - ερώτηση μάλλον: πόσο απέχει το πρώτο κλειδί (οποιοδήποτε σημείο) από το μαξιλάρι ? μου φαίνεται λίγο μικρή η απόσταση... εγώ (για τα δικά μου χέρια και παίξιμο) θέλω min 4 εκ.

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #101 στις: Ιουνίου 27, 2014, 09:21:41 πμ »
να βάλω κι εγώ δυο αναρτήσεις....
ένα μαντολίνο που ήθελε σινιάρισμα...

ήταν μες στα βερνίκια και τα χρώματα, δυο φορές: μια από τον αρχικό κατασκευαστή με βαμμένες εναλλάξ τις ντούγιες και το μπράτσο(άψογα) και μια μεταγενέστερη που κάποιος άλλος τα είχε κάνει μαντάρα με έγχρωμο βερνίκι "κατά τόπους"...
δεν υπήρχε άλλος τρόπος παρά τρίψιμο μέχρι το ξύλο, ήθελε και κάτι κολλήματα ενδιάμεσα σε τρεις - τέσσερεις ντούγιες.
Βγήκε στην επιφάνεια το αρχικό χρώμα - ξύλο (στο μπράτσο και στην κολλάντζα όχι εντελώς, αλλά έτσι άρεσε στον ιδιοκτήτη και το αφήσαμε)

δεν ήθελε τίποτα σοβαρό, έναν καβαλάρη (παλίσανδρο), έναν χορδοκράτη (έκοψα έναν μπουζουκιού), λίγο τρίψιμο στα τάστα, κλειδιά και σετάρισμα...
το πέρασα με liberon finishing oil, 7-8 χέρια με απόχαρτα και τρίψιμο με μάλλινο ύφασμα... το "βάθος" που δίνει στα νερά αυτό το λάδι είναι εξαιρετικό, δεν ξέρω αν φαίνεται καλά στις φωτογραφίες : δείτε πως τονίστηκε η φιγούρα στο καπάκι - που πριν ίσα που ξεχώριζε (όπως στην τρίτη φωτό).
Μετά το λάδι, "πιάνει" το φως (σαν κάτι "ολογραφικές" κάρτες) και ξεχωρίζεις από μακριά τα νερά σαν να "κινούνται"...

[ Invalid Attachment ]

ΥΓ: το σκαφάκι του είναι ε-ξαι-ρε-τι-κό για τζουρά, και εννοείται το αποτύπωσα λεπτομερώς...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 27, 2014, 09:31:57 πμ από mato »

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #102 στις: Ιουνίου 27, 2014, 09:53:05 πμ »
ενώ λοιπόν είχα πάει στο Σοφιανό να βρω κάτι φιλέτα, πήρε το μάτι μου ένα καπάκι κέδρου και ενθουσιάστηκα... το πιο σκούρο που έχω δει και με καταπληκτικά νερά (δεν ξέρω αν είναι και πολύ "κατάλληλα" γιατί είναι κάπως στρεβλά, αλλά λίγο με ένοιαξε). Έτσι έφυγα από το μαγαζί με καινούργιο καπάκι και ένα κομμάτι green paua που ταίριαζε με το καπάκι (φυσικά δεν είχα σκοπό να αγοράσω τίποτα παρά μόνο φιλέτα, άτιμο πάθος ...)

κι αφού ταλαντεύτηκα για λίγο να το βάλω στην κιθάρα που (υποτίθεται πως εδώ και πολλούς μήνες) "θα" ανακατασκευάσω ή σε νέο μπουζούκι, "κέρδισε" το μπουζούκι... στις φωτό φαίνεται κι ένα κομμάτι έλατο (από καπάκι) για να δείτε την διαφορά στο χρώμα...

κατέβασα το καλουπάκι μου από το ράφι κι άρχισα με κερασιά Ελληνική που μου είχε δώσει ένας φίλος (ένα σανίδι, με το ζόρι έβγαλα τις ντούγιες, στο τέλος μου τελειώσανε και συνέχισα με κερασιά Αμερικάνικη - πιο κόκκινη. η συγκεκριμένη τουλάχιστον)
άφησα και το καπάκι στον πάγκο να το κοιτάω να παίρνω ιδέες...

και χτες "έκλεισε" το σκάφος

[ Invalid Attachment ]

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #103 στις: Ιουνίου 27, 2014, 09:54:27 πμ »
Μπραβο Μανο...
αψογο το αποτελεσμα! (το λιμπερον πως σου φανηκε; ειναι ευκολο; καλυτερο απο γομαλακα σαν περασμα-τελικο αποτελεσμα;)
εκτος ισως απο δυο...

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #104 στις: Ιουνίου 27, 2014, 10:02:16 πμ »
Μπραβο Μανο...
αψογο το αποτελεσμα! (το λιμπερον πως σου φανηκε; ειναι ευκολο; καλυτερο απο γομαλακα σαν περασμα-τελικο αποτελεσμα;)

είναι πανεύκολο... δεν έχει καμμιά προετοιμασία, ανοίγεις το κουτί και απλώνεις... θέλει καλό γιαλοχαρτάρισμα (όπως κι η γομαλάκα) γιατί δεν "γεμίζει" κενά και καλό "δούλεμα" : λίγο υλικό, καλό άπλωμα, να "παίρνεις" τα περισσέματα γιατί άμα μείνουν γυαλίζουν περισσότερο και καμμιά φορά κάνουν κάτι σαν "σπυράκια" στην επιφάνεια. Ενδιάμεσα απόχαρτα και στο τέλος ... κάλτσα (μάλλινη) και όλα τέλεια.

Σαν τελικό αποτέλεσμα τι να πω.. δεν έχω κάνει και πολλά, δυο όργανα με γομαλάκα και και δυο με liberon.
Με αυτήν την ελάχιστη εμπειρία πάντως, μου φαίνεται λίιιγο πιο "σκληρό" από την γομαλάκα και σαν αντοχή και σαν "υφή" γενικά: η γομαλάκα είναι πιο "ανθρώπινη" αν καταλαβαίνεις τι εννοώ, σαν να πατάς ξυπόλυτος (μια που βγάλαμε τις κάλτσες για να τρίψουμε) σε νοβοπάν και ξύλο ένα πράμα, είναι σχεδόν ίδια αίσθηση αλλά το ξύλο είναι λίιιιιγο πιο "καλό"
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 27, 2014, 10:17:02 πμ από mato »

Tags: