Καλησπερα στην παρεα κ απο εμενα. Καταρχιν να ζητησω συγνωμη αν γραφω σε ασχετο section του forum αλλα δεν βρηκα κατι σχετικο με βοηθεια/ερωτησεις κλπ, οποτε πηρα το θαρος να γραψω εδω. Ονομαζομαι Λευτερης και ειμαι απο Αθηνα.
Το ειχα καημο εδω και 5-6 χρονια να φτιαξω μια κρητικη λυρα αλλα μια δεν ειχα χρονο, την αλλη λεφτα, την αλλη τιποτα απ τα 2 (λογικα οι περισσοτεροι απο δω, αν οχι ολοι, καταλαβαινετε

).
Πηρα λοιπον τη μεγαλη αποφαση να κατσω να φτιαξω λοιπον την πρωτη μου λυρα, εψαξα στο ιντερνετ για οδηγειες-συμβουλες κλπ, αλλα η διαδικασια δεν περιγραφεται με σαφηνεια οσων αφορα την ηχητικη του οργανου. δηλαδη τι ρολο παιζουν τα παχη του ξυλου (σκαφος η καπακι) και αν υπαρχει καποιος τροπος να κανεις το οργανο πιο μπασο η πριμο η ακομα και να καθορισεισ καπως τη χροια του (για το τελευταιο δεν ειμαι σιγουρος). επισης επεδη εχω δει οτι τα περισσοτερα καπακια φτιαχνονται απο 2 τουλαχιστον κομματια (και οντως στο εμποριο δεν εχω βρει μονοκοματο), ποια διαδικασια συγκολησης πρεπει ν ακολουθησω για να κολλησει σωστακαι να μη σπασει οταν θα σφιξουν οι χορδες πανω?
Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη. ευχαριστω εκ των προταιρων και ευχομαι σε ολους καλες και μερακλιδικες δημιουργιες