Χαιρετώ την όμορφη παρέα
Σχεδόν 2 χρονια τώρα γυριζε στο μυαλο μου η σκεψη να κατασκευασω ένα δικο μου οργανο μεχρι που βρήκα εσας και πηρα την αποφαση να ξεκινήσω το δικο μου μπαγλαμαδακι. διστακτικά βεβαια γιατι από εργαλεια δεν τα παω και πολύ καλα.
γενικά ασχολούμαι με διαφορες κατασκευες μα αυτή σου δίνει την μεγαλύτερη ικανοποίηση αν και αυτή εχει μια άσχημη κατάληξη που με ξενέρωσε παρα πολύ μα είναι κατι που διορθώνεται. αφου έριξα πολύ κόπο για αυτό το οργανάκι(μεχρι και αίμα χύθηκε για να γίνει) δεν μπορω να κανω τις αρχικές ριθμησης με τιποτα.

Αρχικα ετριζε από δω μπούκωνε αποκεί και είδα πως είναι από τα τάστα που δεν ηταν όλα στην αυθεία.χτιπησα καποια να χωθούν ποιο μεσα και τωρα τρίζει σε αλλα σημεια. οι χαρακιες στα κόκαλα μια αποτυχια και μισή αρχικά δεν έτριζε χτυπώντας ελεύθερες τωρα τις χαλασα και αυτες. Αν οι λιμες γιαυτη τη δουλεια δεν ηταν τοσο υπερεκτιμημένες βεβαια δεν θα γινοταν όλα αυτά.

Το ωραιο του αποτελέσματος είναι ότι αυτό το οργανάκι εχει έχει μια πολύ πολυ δυνατη φωνη. Όταν το κουρδισα έπαιξε ενας φιλος ένα κομματάκι στο οποιο χρησιμοποιούσα πολύ τις ελεύθερες και τα πρωτα τάστα που δεν μπούκωναν και η τσιριδα του βαρουσε κατευθείαν στα αυτιά.και το καλυτερο είναι πως βγηκε ένα οργανακι ακριβος όπως το ηθαλα.
Τελος αν και δεν το θέλω πολύ, σκέφτηκα να το δωσω σε καποιον οργανοποιο για αυτές τις ρυθμίσεις να τελειώνουμε γιατι με αγανάκτησε τοσο που πια το παρατησα , δεν προσπαθω να ρυθμίσω τιποτα αλο. Το κακο είναι πως αυτό θα μου κοστισει σιγουρα οσο μου κόστισε το μπαγλαμαδακι ολο.

Και επειδη πολλα σας τα εκανα να σας πω για το μπαγλαμαδακι
Κλίμακα 37,1, σκάφος καρυδιά, μηκος σκαφους 7cm, βαθος σκάφους 5,5cm, καπάκι ερυθρελάτης , ταστιερα έβενος,γομαλακα για βερνίκομα και για στολιδακι επειδη δεν εχω τα εργαλεια για να βάλω φιλετα και ιστοριες εκανα μια πυρογραφια.ειχα και οστρακα για σημαδια στην ταστιερα αλλα δεν τα έβαλα γιατί πιστευω θα αλαζουνε πολύ την αμφανιση.γενικα μου αρέσουν τα απλά σε εμφάνιση όργανα.