γεια σου μουριιι, το κούρδισμα σε έμενα δεν πάει Ρε στην τριπλή Ντο το πολύ, χρησιμοποιούσα ως σήμερα της .20 χορδές δεν θυμάμαι αν με της .18 πήγαινε αλά χαλάνε τον ήχο εκείνες στο δικό μου. πέρασα της προάλλες .22 με πολύ αποτέλεσμα . τελικά χθες το έβαλα .25. της έψαχνα στην Ελλάδα μα πουθενά, βρήκα στο ebay χωρίς μεταφορικά 7-8 ευρώ κάποιον χρήστη universalact τον λένε. ο φίλος δωρεάν μου έστειλε και μερικές πέννες και σετ γέφυρες, σε μια βδομάδα τα έλαβα άπω Σμύρνη .. τσάμπα ταλαιπωρία που έτρεχα να της βρω
ευχαριστώ πάρα πολύ για τα στοιχειά, δεν το φανταζόμουν πως το καπάκι πάει μέχρι τέτοιο πάχος. αν και φαντάζομαι το συγκρινόμενο ξύλο που έχω είναι αρκετά σκληρό και εχει πολλά νερα. αν φτάσω σε εκείνο το σημείο θα ενημερώσω. Όσο για τα μεγάλα σαζια... βασικά ένα όργανο έβγαλα και αν κοιτάζω της πρώτες κατασκευές εδώ το δικό μου στην εμφάνιση είναι της πλάκας... αλλά δεν ησυχάζω μέχρι να βγάλω κανένα πολύ όμορφο.. εξάλλου είναι η δεύτερη κατασκευή που έπιασα. τα ντιβαν που λες είναι ένα απτα όνειρα μου να κάνω ..
Όσο για τα κουρδίσματα δεν το πολυκουρδίζω στο τούρκικο ΛΑ ΣΟΛ ΡΕ, το παίζω συνήθως καραντουζενι ΝΤΟ ΣΟΛ ΡΕ ας πούμε. άλλα ποιο ξεκούρδιστο.
Ευχαριστώ και πάλη για της οδηγίες γιατί αν δεν τα ήξερα μάλλον θα έκανα ποιο λεπτό καπάκι..
τώρα επειδή δεν μου φτάνει το κούτσουρο κέδρος για το σκάφος με τη μια σκέφτομαι να ενώσω δυο κομμάτια αν και δεν το κάνουν αυτό στο συγκρινόμενο όργανο.. και σκεφτόμουν να το κόψω λοξά ώστε να δώσω ελάχιστο σχήμα κοιλιάς στο καπάκι και με γυαλόχαρτο να φέρω τι στρογγυλάδα.. ως που να το χτυπάω και να βγάζει ήχο.
προχωράω πολύ αργά για να μη κάνω πράγματα τσαπατσούλικα, δεν έχω φτάσει ακόμη σε αυτό το σημείο αλλά άπω κόλλες ξέρει κάνεις.. δηλαδή εγώ τώρα έχω πολυουρεθανη (χρησιμοποίησα πολύ στη πρώτη κατασκευη), εποξική, βενζινοκολλα, και αλλες διαφορετικές απο της έτοιμες ψαρόκολλες μέχρι καζεινη
επίσης το τρίξιμο.. ας φαίνεται διαφορετικά στη φωτογραφία νομίζω πως βγαινει απο τη κάτω γέφυρα γιατί μένει και όταν πατάω ταστο.. μόνο όταν ειναι λιγάκι ξεκούρδιστο και όταν της χτυπάω δυνατά με σκληρή πένα μακριά από τη γέφυρα, και με τη καινούρια γεφυρα