Αποστολέας Θέμα: Επιτελους ξεκινησε το τριχορδο  (Αναγνώστηκε 25284 φορές)

georgei

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρβουνο
  • Αριθμός κατασκευών: 3.14159265359
Απ: Επιτελους ξεκινησε το τριχορδο
« Απάντηση #45 στις: Μαΐου 14, 2014, 10:47:17 πμ »
Παιδια, ευχαριστω για τα καλα και ενθαρυντικα λογια.

Παυλο, τα γιαπωνεζικα σου ειναι φανταστικα. Συνεχισε. Ευχαριστω για τα καλα (και γιαπωνεζικα) λογια.

Γιωργος

georgei

• Full Member
« Απάντηση #46 στις: Μαΐου 14, 2014, 04:25:14 μμ »
Μερικες φωτογραφιες ακομη....

Οι λουριδες ξυλου απο το οποιο φτιαχτηκαν τα ενθετα κολλημενες μεταξυ τους

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και μετα αφου κοπηκαν και κολληθηκαν

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τριψιμο του σκαφος σε επιπεδη επιφανεια για να κατσει το καπακι

Κολλημενα τα δυο μισα του καπακιου ετοιμα για το αρχικο τριψιμο

Τριξιμο και καπακι ετοιμο για κοξιμο. Το τελικο τριψιμο θα γινει μετα.

Το συγκεκριμενο τριβειο εχει κασετα που μαζευει την σκονη. Δεν παει χαμενη γιατι ειναι οτι καλλιτερο για στοκο (μαζι με κολλα).
 [ Invalid Attachment ]

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #47 στις: Μαΐου 14, 2014, 04:31:06 μμ »
ΜΠΟΡΕΙ ΗΔΗ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΣΤΟ ΠΩ. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΙΒΕΙΣ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ. ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΑΓΙΑ.
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

georgei

• Full Member
« Απάντηση #48 στις: Μαΐου 14, 2014, 05:20:05 μμ »
Κωστα μου κατα πιθανοτητα μιλας για την ενωση καπακιου και σκαφους. Αν εννοεις αυτο τοτε η τελικη εφαρμογη καπακιου σκαφους θα γινει αφου κοληθουν τα καμαρια στο κοπακι και παρει την καμπυλη των καμαριων. Μετα θα τριψω το σκαφος για να παρει τη κλιση του καπακιου.

Αν εννοεις κατι αλλο σε παρακαλω εξηγησε μου γιατι αυτο δεν το ξερω.

Nikolas Fereos

• Hero Member
  • Όλα διορθώνονται.....
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: ουκ εστιν αριθμός
« Απάντηση #49 στις: Μαΐου 14, 2014, 09:26:53 μμ »
Αυτο εννοεί ο Κώστας , αυτο που λεω εγω τωρα ειναι οτι εδω έχουμε πραγματικό καλλιτέχνημα!
 Είναι απίστευτα όμορφο αυτο το σκάφος !!!

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #50 στις: Μαΐου 15, 2014, 12:48:56 πμ »
Εκπληκτικής ομορφιάς σκάφος. Πραγματικό αριστούργημα μεγάλου βαθμού δυσκολίας !!!!!!!!!!!!!!!!!! Δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες. Καλή συνέχεια Γιώργο.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

konstantinos77

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Kελεμπεκι
  • Αριθμός κατασκευών: 1, αντε το πολυ πολυ 2
« Απάντηση #51 στις: Μαΐου 15, 2014, 12:03:35 μμ »
καταπληκτικη δουλεια και πολυ καλο γουστο Γιωργο.
Το σκαφος ειναι τρελα :-*

georgei

• Full Member
« Απάντηση #52 στις: Μαΐου 15, 2014, 01:27:59 μμ »
Πιστευω οτι το γουστο ειναι υποκειμενικο - κατι που εγω θεωρω ομορφο καποιος αλλος μπορει να το βρισκει κακασχημο.
Το σκαφος το σχεδιασα και το διακοσμησα ετσι ωστε να δενει και να φαινεται ωραιο στο δικο μου ματι.
Το οτι αρεσει και σε εσας ειναι επιτυχια. Ευχαριστω για τα καλα λογια.

Τωρα αρχιζουν τα δυσκολα - Ροζετα και διακοσμηση μανικου θα πρεπει να δενουν οπτικα με το σκαφος.
Παμε παλι πισω στο σχεδιαστηριο.......

tasarosrock (tasos kar)

• Sr. Member
« Απάντηση #53 στις: Μαΐου 15, 2014, 02:33:38 μμ »
georgei έχεις κάνει πολύ ωραία δουλειά. πολύ καλή επιλογή διακόσμησης. αμα το πάς έτσι και με τα υπόλοιπα θα μας τρελάνεις.

georgei

• Full Member
« Απάντηση #54 στις: Μαΐου 15, 2014, 02:47:25 μμ »
Δεν εχω τελειωσει ακομη με την κολλαντζα (θελει αρκετη δουλεια ακομη) αλλα καπως ετσι θα φαινεται.

pantelis

• Sr. Member
  • επιτρεπεται να πεσεις επιβαλετε να σηκωθεις
« Απάντηση #55 στις: Μαΐου 16, 2014, 04:09:52 μμ »
 πολύ καλή και καθαρη δουλεια  :-* :-*

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Περιοχή: Άλιμος - Κυπαρίσσι Λακωνίας
« Απάντηση #56 στις: Μαΐου 16, 2014, 04:13:26 μμ »
Τα ασπρα της κολλαντζας τα εκανες με στοκαρισμα ή ειναι ξυλο κομμενο στο σχημα των κενων; πολυ δουλεια... Χαρας το κουραγιο σου. Μπραβο
Εγω και ο Ζοζέφ.
https://georgalasg.wordpress.com/

georgei

• Full Member
« Απάντηση #57 στις: Μαΐου 16, 2014, 05:01:59 μμ »
Τα ασπρα της κολλαντζας ειναι αμαρτωλη ιστορια και με εχουν παιδεψει παρα πολυ.
Αρχικα σκεφτομουν να τα κανω απο ξυλο. Καποια στιγμη που κοιτουσα για παραξενα υλικα βρηκα μια εταιρεια που φτιαχνει  εξαιρετικα πολυ ψιλη αμμο (0,005 χιλιοστα) απο διαφορες ορυκτες πετρες και σε διαφορα χρωματα. Ειναι τοσο ψιλη που αν την απλωσεις στο ξυλο χωρις τιποτα αλλο εισχωρει στις ινες του ξυλου και μενει εκει. Χρησιμοποειται παρα πολυ στην αναπαλαιωση ακριβων παλιων επιπλων
 Επειδη ειναι πολυ μικρη κοκκοι απο πετρα δεν διαλυεται σε νερο, βερνικια κλπ. αλλα μπορεις να τα χρησιμοποιησεις σαν κολλα. Στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι ανα μιγμα απο δυο χρωματα ανανεμιγμενα με εποξικη ρυτινη. Θελει πολυ προσοχη ωστε να μπει μονο εκει που θελεις γιατι μετα πολυ δυσκολα βγαινει.

georgei

• Full Member
« Απάντηση #58 στις: Μαΐου 16, 2014, 07:42:25 μμ »
Παντως αν το ξαναεκανα και δεν ηθελα ντε και καλα την συγκεκριμενη εμφανιση (φαινεται σαν να εχεις αμμο και ξυλο μαζι - παραλια δηλαδη) τοτε θα το εκανα απο ξυλο. Οσο και αν ακουγετε πιο ευκολο τεχνικα και χρονικα αποδηχτηκε πολυ πιο δυσκολο. Με την εποξικη ρυτινη τα αυλακια χρειαζετε να γινουν πιο βαθεια απο το να βαλεις ξυλο γιατι διαφορετικα η εποξικη φευγει οταν προσπαθησης να το τριψεις. Αν προσπαθησεις να κανεις τα αυλακια με ενα περασμα  τοτε το κοπτικο του δρεμελ ξεφταει το ξυλο στις ακρες. Οποτε θελει δυο περασματα - σαν να το κανεις 2 φορες.
Η εποξικη για να ειναι ρευστη θελει υψηλη θερμοκρασια (γυρω στους 40 βαθμους) οποτε πρεπει να την ζεστενεις με το σεσουαρ ενω την δουλευεις.
Το αλλο προβλημα ειναι φουσκαλες αερα μεσα στην εποξικη (απο το ανακατομα). Αρχικα δεν φαινονται. Αλλα οταν στεγνωσει η εποξικη και μετα την τριψεις τοτε εμφανιζονται σαν τρυπες. Οποτε φτιαχνεις μια καινουργια δοση απο εποξικη + χρωμα και με την μυτη μιας βελονας αρχιζεις και στοκαρεις της τρυπες. Το αλλο προβλημα ειναι οτι πριν βαλεις την εποξικη θα πρεπει να εχεις κλειση τα νερα ξυλου γυρω απο ενθετο αλλιως μπαινει μεσα η εποχικη και μετα φαινεται παρα πολυ ασχημα.
Στο επομενο παντως θα βαλω διαμαντοσκονη  ;D.

giorikas

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 50
« Απάντηση #59 στις: Μαΐου 16, 2014, 09:03:54 μμ »
Μπραβο  ενα  πολυ  μεγαλο  μπραβο  παρα  πολυ  καλη  και  ομορφη  δουλεια  και  σαν  ιδεα  και  σαν  εκτελεση  το  μονο  που  σκέφτομαι  ειναι  οτι  αν  εγω  με  2-3  φιλετακια  στο  σκαφος  ειχα τοσο  αρνητικα  σχόλια  για  το  μπουζουκακι  μου  τοτε  φιλε  μου  τη  να  πω  καλυτερα  να  μην  δει  την  τοσο  καλη  δουλεια  σου  ο  συγκεκριμένος  κυριος  γιατι  ποιος  ξερει  τι  θα  ακουσουμε  παλι  , και  παλι  συγχαρητήρια .