Φιλε Κουρε σ'ευχαριστω ακομη μια φορα για τη βοηθεια! Πολυ χρησιμο το link που μου εδωσες. Βρισκομαι σε φαση μεταφορας του "εργαστηριου" σε αλλο χωρο και οταν τελειωσω θα κανω καποιες δοκιμες. Ελπιζω καποια στιγμη να βρουμε τι ειναι

Οσον αφορα το εαν ειναι καταλληλο ή οχι για οργανοποιια : Στα παραδοσιακα/ακουστικα οργανα οι ακουστικες ιδιοτητες των ξυλων περιοριζουν τις επιλογες σε μονο μερικα "ευγενη" ειδη. Επισης η κατασκευη του "ηχειου" απο υλικο μολις μερικων χιλιοστων, προυποθετει τοσο η επιλογη του ξυλου οσο και η διαδικασια κατασκευης να ειναι ιδιαιτερα μελετημενη. (Γι αυτο δεν με βλεπω καμια φορα να κατασκευαζω μπουζουκι...Και θαυμαζω οσους το εχουν επιχειρησει! Μου φαινεται πολυ δυσκολο

)
Στα ηλεκτρικα οργανα, η συμβολη του ξυλου στον ηχο ειναι σημαντικα μικροτερη. Πολλοι μαλιστα υποστηριζουν οτι το υλικο του καβαλαρη και η ταστιερα ειναι σημαντικοτερα απο οτι το μανικι και το σωμα. Σημερα πλεον μπορεις να δεις ακρυλικες κιθαρες, καπακια απο εντελως ασταθη ξυλα που εχουν προσβληθει απο μυκητες, ενω πολλα εμπορικα μοντελα χρησιμοποιουν ακομη και κοντρα πλακε για το σωμα του οργανου...Προσωπικα, εχω καταληξει στη κατασκευη του μανικου απο κοντρες ξυλων που ειναι σε καθε περιπτωση πολυ πιο σταθερο απο οποιοδηποτε "μονοκοματο" κομματι ξυλου, σκαφος απο δοκιμασμενη συνταγη (καρυδια, μαονι, σφενδαμος, βεγκε, κτλ) και καπακι απο οτιδηποτε εχει ενδιαφερουσα εμφανιση. Οποτε μαλλον για καπακι προοριζεται το συγκεκριμενο κομματι.