Αποστολέας Θέμα: Ερωτηση για λυση..  (Αναγνώστηκε 3147 φορές)

mpouzoukimaker

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κελεμπεκι
  • Αριθμός κατασκευών: 7
Ερωτηση για λυση..
« στις: Μαρτίου 24, 2014, 03:11:55 μμ »
Καλησπερα σε ολα τα παιδια εδω. Θελω να θεσω μια ερωτηση ψαχνοντας μια λυση οσον αφορα την αφαιρεση ξυλου απο το μανικι για την διαμορφωση. χοντας στα τελειωματα το νεο μου μπουζουκι 4χορδο εχω διαμορφωσει το μανικι αλλα μου φαινετε πολυ χοντρο ακομα. Το εχω κατεβασει με ρασπα αλλα παλι δεν μου φαινετε ικανοποιιτικο το αποτελεσμα ειναι πολυ χοντροκομενο.. ειναι σε παχος με την ταστιερα 2.6 εκατοστα και στην ενωση με το καραολο στα 2.8 περιπου. Τι μπορω να κανω ωστε να το κατεβασω σ ενα σημειο που θα ειναι το σωστο? Με ρασπα δεν γινετε δουλεια και μου ρημαξε τα χερια στο τριψιμο. Ξερω οτι οργανοποιιοι χρησιμοποιουν σβουρα για να το λεπτυνουν αλλα που να βρεθει τετοιο... Με μαχαιρι δοκιμασα να αφαιρεσω ξυλο αλλα ματαια πολυ λιγο κοβει.. Κατι αλλο ποιο αποτελεσματικο και ικανοποιιτικο εχει κανεις να προτεινει? Ευχαριστω προκαταβολικα
Αντε να περασει η μερα....

Αχιλλέας

• Jr. Member
  • **
  • Βαριέμαι το γυαλοχαρτάρισμα!
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 2
Απ: Ερωτηση για λυση..
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 24, 2014, 03:14:59 μμ »
Τι μηχανήματα ή εργαλεία έχεις στη διάθεσή σου?

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 24, 2014, 03:22:26 μμ »
καταρχην τα έχεις γραψει ανάποδα, προς καραολο πρεπει να εχεις 26 χιλιοστα και στην ενωση με μανίκι τα 28 σωστά; δεν γνωρίζω ποσο παχος κανουν τα μανικια στα τετραχορδα αλλά μου φαίνετε πως είναι πολύ λεπτο σ αυτα τα πάχη, προσεχε μην το κατεβάσεις περισσοτερο απ οτι πρεπει γιατί μετα δεν έχει γυρησμό, επίσης βάλε φωτογραφίες γιατί έτσι στον αέρα δεν μπορει να σου πει καποιος ποσο να φας, πρεπει να έχει μια εικόνα ο άλλος, εγω εχω παστράγκουλο για το μανίκι αλλα σπάνια το χρησιμοποιώ, με τη ρασπα το φερνω εκεί που θέλω, έχω χρησιμοποιήσει και σπασμένο γυαλί, ράσπα και πάλι ρασπα.

ρεμα

• Full Member
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 24, 2014, 03:28:22 μμ »

insect

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 2.617
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 24, 2014, 03:33:24 μμ »
μάλλον παίζει ρόλο και το είδος του ξύλου ,εγώ ελλείψει άλλων εργαλείων χρησιμοποιώ το μαχαίρι του ροκανιού σαν σκρέιπερ(90 μοίρες περίπου σε σχέση με το ξύλο) στο μανίκι (΄bubinga) και είμαι ευχαριστημένος ,δεν το λυπάμαι κιόλας διότι ήταν πολύ φτηνό.

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Περιοχή: Άλιμος - Κυπαρίσσι Λακωνίας
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 24, 2014, 03:54:32 μμ »
Ενα μανικο ολο και ολο εκανα αλλα μου φανηκε αρκετα ευκολη η αφαιρεση ξυλου με ξυστρα οπως λεει και ο φιλος απο πανω
Δε ξερω αν λεγεται ξυστρα αλλα καταλαβαινεις τι εννοω
Εγω και ο Ζοζέφ.
https://georgalasg.wordpress.com/

Βουλγαρίδης Γιώργος (Giovou)

• Full Member
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 24, 2014, 04:43:07 μμ »
Μια πολύ καλή πρόταση που σκέφτομαι να ακολουθήσω και εγώ για το πρώτο μου μπράτσο...
https://www.youtube.com/watch?v=-HWT8MxkjAs

Σταύρος Κοντοκώστας

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 24, 2014, 06:43:00 μμ »
Πριν μια βδομαδα εκανα διαμρφωση του μανικου με ευκολία. Τα πλαϊνα ξυλα στο μανικι μου ειναι απο φλαμουρι. Ετσι πρωτα με το σκαρπελο μιας και δεν εχω κορδελα εφερα τα πλαϊνα δυο χιλιοστα κοντα στην ταστιερα. Μετα χρησιμοποιησα ρασπα και εφαγα καμποσο ξυλο να γινει το στρογγυλεμα. Ομως  αυτο που πολυ με βοηθησε ήταν το τριβείο με 100αρι γυαλοχαρτο, κι ετσι το διαμορφωσα πολυ ξεκουραστα.
Όταν το όρμα δεν πάρει δράση, μένει απλα ένα όνειρο.....

mpouzoukimaker

• Sr. Member
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 25, 2014, 10:17:03 μμ »
Παιδια σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις. Δοκιμασ και με το τριβειο και μου φανηκε ποιο ξεκουραστο. Αλλα αν ειχε ενα μαχαρι που να εβγαζε ξυλο αρκετο θα μου ηταν εξισου πρακτικο

KOSTAS7

• Hero Member
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 25, 2014, 10:33:10 μμ »
Αφου ειχες παλικαρι μου τα εργαλεία. και. τα πουλησες

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 25, 2014, 11:47:59 μμ »
καταρχην τα έχεις γραψει ανάποδα, προς καραολο πρεπει να εχεις 26 χιλιοστα και στην ενωση με μανίκι τα 28 σωστά; δεν γνωρίζω ποσο παχος κανουν τα μανικια στα τετραχορδα αλλά μου φαίνετε πως είναι πολύ λεπτο σ αυτα τα πάχη, προσεχε μην το κατεβάσεις περισσοτερο απ οτι πρεπει γιατί μετα δεν έχει γυρησμό, ........................

Χρηστάρα, ποτὲ μὴ λὲς ποτέ!!!! Καὶ τὰ χοντρὰ λεπταίνουν ἀλλὰ καὶ τὰ λεπτὰ χοντραίνουν.

mpouzoukimaker

• Sr. Member
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 26, 2014, 07:18:59 πμ »
Εχω εργαλεια φιλε Κοstas ποιο πολλα απο πριν  απλα εκανα ερωτηση για το ιδανικοτερο και ποιο ξεκουραστο η μηπως υπηρχε κατι αλλο στη γυρα και δεν εχει πεσει στην αντιληψη μου

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 26, 2014, 03:24:53 μμ »
καταρχην τα έχεις γραψει ανάποδα, προς καραολο πρεπει να εχεις 26 χιλιοστα και στην ενωση με μανίκι τα 28 σωστά; δεν γνωρίζω ποσο παχος κανουν τα μανικια στα τετραχορδα αλλά μου φαίνετε πως είναι πολύ λεπτο σ αυτα τα πάχη, προσεχε μην το κατεβάσεις περισσοτερο απ οτι πρεπει γιατί μετα δεν έχει γυρησμό, ........................

Χρηστάρα, ποτὲ μὴ λὲς ποτέ!!!! Καὶ τὰ χοντρὰ λεπταίνουν ἀλλὰ καὶ τὰ λεπτὰ χοντραίνουν.

ΧΑ ΧΑ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ. ΞΕΡΕΙ Ο ΘΑΛΑΣΟΛΥΚΟΣ ΤΙ ΛΕΕΙ.............
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Tags: