Αποστολέας Θέμα: σχεδια για τριχορδο απο καπλαμα  (Αναγνώστηκε 14052 φορές)

HRVTECH

• Jr. Member
  • **
    • Γ.ΦΡΑΓΚΙΑΔΟΥΛΗΣ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
  • Αγαπημένο ξύλο: εβενος
  • Αριθμός κατασκευών: 7
σχεδια για τριχορδο απο καπλαμα
« στις: Μαρτίου 11, 2014, 11:51:34 μμ »
πρωτη μου προσπαθεια να φτιαξω φιγουρες για το τριχορδο που φτιαχνω χρησιμοποιησα  καπλαμα απο εβενο και δεσποτακι...
Άπαξ άνθρωποι γεγόναμεν, δις δε ουκ έστι γενέσθαι.(Επίκουρος)

HRVTECH

• Jr. Member
  • **
Απ: σχεδια για τριχορδο απο καπλαμα
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 12, 2014, 01:45:11 πμ »
βοηθεια κανεις πως να κοψω με μεγαλυτερη ακριβεια τον καπλαμα χωρις να μου σπασει?
αυτο που εκανα ειναι να ντυσω  το φυλλο που θα εκοβα με χαρτοταινια και να να κολισω μαζι τα δυο φυλλα κατοπιν πανω κατω κολισα χοντρο χαρτονι ομως δεν εχω ευεληξια ετσι και για αυτο μου βγηκε καοως χοντροκομμενο το σχεδιο οπως θα διακρυνεται...καμια ιδεα κανεις ???

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 12, 2014, 02:44:00 πμ »
Μπορείτε να παραγγείλεται το μουσίκο ένχορδο όργανο της αρεσκείας σας  και να το δείτε βήμα βήμα να διμιουργείτε , με την δική σας προτίμηση σε ότι αφορά την ξυλεία τις διακοσμήσεις κ.τ.λ

αυτό είναι κειμενο από την δικια σου ιστιοσελιδα που πουλας οργανα.... αν σου ζηταγε καποιος οργανο με φιγουρα από καπλαμα, τι θα του ελεγες...

βαλε τους καπλαμάδες σταυρωτα και χαρτοταινια πανω κατω. ψιλο πριονακι και υπομονη!

HRVTECH

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 12, 2014, 07:18:05 πμ »
θα επερνα ετοιμη φιγουρα
ειναι απλο δεν θελει και ιδιαιτερη σκεψη...προσπαθω απλα να κανω τις δικες μου...εκτος απο ειρωνικο σχολειο κατι να προτεινεις για να βοηθησεις
ολογος που ανερτησα το θεμα αυτος ειναι για να μαθω κατι που δεν ξερω

HRVTECH

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 12, 2014, 07:33:56 πμ »
αγαπειτε φιλε john
ενας κυριος εδω μεσα ειχε την ευγενη καλοσυνη να μου στειλει το εξης

"Τριαντάφυλλος Κούρας

Υ.Γ.  Ἐάν θἐλεις μπορεῖς νὰ παρουσιάσεις κάποια ἀπ' τὶς κατασκευὲς σου στὴν ἑνότητα "Παρουσιάση Κατασκευῶν". Γιὰ ὁποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεῖς π.χ. στὸ ἀνέβασμα φωτογραφιῶν ἤ ταινίας, μὴ διστάσεις."

ετσι και εκανα δεν χρειαστηκα βεβαια βοηθεια στο ανεβασμα φωτο , αλλα καπου αλλου και το να πηγαινεις να το πρηζεις συνεχως σε επαγγελματιες για να μαθεις , νομιζω δεν ειναι και θα συμφωνησουν και αλλοι οτι καλυτερο , οι ανθρωποι εχουν τα δικα τους δεν μπορουν να ασχολουνται...ιστευω εδω καποιον θα εχει την καλοσυνη και οχι την ειρωνια να μου πει κατι για να βελτιωθω...

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 12, 2014, 10:13:24 πμ »
θα επερνα ετοιμη φιγουρα
ειναι απλο δεν θελει και ιδιαιτερη σκεψη...προσπαθω απλα να κανω τις δικες μου...εκτος απο ειρωνικο σχολειο κατι να προτεινεις για να βοηθησεις
ολογος που ανερτησα το θεμα αυτος ειναι για να μαθω κατι που δεν ξερω

δεν καταλαβα που ειδες την ειρωνια, σε ρωτησα κατι πολύ φυσιολογικο. Για το ερωτημα σου εχω απαντησει αλλα εσυ δεν θες να το διαβασεις, τι να σου κανω?

Ο ενας τροπος είναι αυτος με σταυρωτα τα νερα και χαρτοταινια (θα το ειχες διαβασει αν εκανες μια αναζητηση στο φορουμ) και ο άλλος με laser cutter. Θεωρησα ότι ψαχνεις το πρωτο.
 Απλα σου ΑΠΑΝΤΗΣΑ!!!!!

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 12, 2014, 10:28:28 πμ »
Φίλε HRVTECH,
δυστυχῶς ὁ τρόπος ποὺ ἤδη χρησιμοποιεῖς (καὶ ποὺ εἶναι σχεδὸν ὁ ἵδιος μ' αὐτὸν ποὺ σοῦ λέει καὶ ὁ Γιάννης) εἶναι ὁ μοναδικὸς ἀπ' ὄσο γνωρίζω γιὰ τὴν κοπὴ χειροποίητης φιγούρας.

Θέλει πολλὴ προσοχὴ καὶ ὑπομονὴ καθῶς οἱ καπλαμάδες εἶναι δύσχρηστα ὑλικὰ (σκίζονται καὶ σπᾶνε εὔκολα)  καὶ ἐάν εἶναι καὶ πολυκαιρισμένοι ἥ τοὺς ἔχει χτυπήσει καὶ ὁ ἥλιος, ἄστα νὰ πᾶνε.

Ἐδῶ θὰ βρεῖς μιὰ πολὺ ἀναλυτικὴ παρουσίαση ποὺ πιστεύω θὰ σὲ βοηθήσει ἱδιαιτέρως.

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 12, 2014, 01:58:22 μμ »
εγω  κάνω με μονό καπλαμά τις φιγούρες, μπρος πίσω ταινεία απο δυο στρώσεις σε καθε πλευρά και δεν μου έσπασε ή σκίστηκε ως τώρα, βέβαια οι φιγούρες οι δικές μου είναι πολύ απλές και δεν έχει χρειαστεί να κανω ιδιαίτερη προσπάθεια, το μόνο που έχω να πω εγω είναι προσοχή στα νερά του καπλαμά, κοίτα να κανεις το σχεδιο ετσι ωστε τα νερα του καπλαμά να είναι παράλληλα με τα νερά του καπακιού γιατί στο τρίψιμο αν ειναι κάθετα θα ζοριστής, εγω την πάτησα και το λεω, γιατί απο βιασινη δεν το σκεφτηκα.

Σταύρος Κοντοκώστας

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 12, 2014, 06:15:02 μμ »
Kι εγω το ιδιο προβλημα ειχα πριν λιγες μερες που εκανα φιγουρες για το μπουζουκι που φτιαχνω, χωρις να ξαναχω εμπειρία. Μου εσπαγε σε κατι γωνίες της φιγούρας. Βεβαια όταν εκανα σαντουιτσ με σταυρωτα νερα και περισσοτερους καπλαμαδες ηταν καλυτερα. Δοκιμασε εβενο και δεσποτακι σταυρωτα, μετα παρε φθηνο καπλαμα οξια π.χ. και βαλε δυο τρια φυλλα  φυλλα και καντα σαντουιτσ, θα ναι καλυτερα!
Όταν το όρμα δεν πάρει δράση, μένει απλα ένα όνειρο.....

HRVTECH

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 12, 2014, 08:38:30 μμ »
παιδια το εκανα με σκαρπελο και με νυχι δειτε το αποτελεσμα προς το παρον, το στοκαρα απο πισω και θα το αφησω μεχρι αυριο να στεγνωσει και να δω , αν το αποτελεσμα τελικα ειναι των προσδοκιων μου , αλλιως  σκεφτομαι το λαιζερ γιατι με τα σκαρπελα εχει ατελειες και παλι.ισως ο στοκος τις στρωσει..αλλα δειτε και πειτε...βαζω και το αρχικο σχεδιο για να εχετε πληρη αποψη..

HRVTECH

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 12, 2014, 08:40:59 μμ »
αυτη ειναι η φιγουρα που με ενδιαφερει να βαλω ...

HRVTECH

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 12, 2014, 08:42:19 μμ »
την παραποιησα λιγο για να ταιριαξει με το καπακι μου

φιλε john διαβασα πρωι το μυνημα σου και νομιζα πως ηταν ειρωνικο με συνχωρεις και οπως σου ειπα αν καποοιος μου παραγγελνε οργανο  θα ηταν καποιο φιλαρακι μου και ναι σαι σιγουρος πως θα του εκανα πολυ καλη δουλεια αλλιως καποιος αλλος θα πηγαινε σε επαγγελματια γνωστο στο χωρο
2ον θα του επερνα να βαλω ετοιμη φιγουρα τοσες υπαρχουν
το αν πουλαω οργανα οχι φιλε μου δεν πουλαω ουτε εχω ετοιμα απλα επειδη μου αρεσει πολυ η ενασχοληση μου με αυτη την τεχνη. δεν εχω την δυνατοτητα να αγοραζω συνεχεια υλικα να φτιαχνω για μενα εξου και η σελιδα που εφτιαξα , εχω πολλα φιλαρακια που εχουν παρει οργανα απο επαγγελματιες και εγω ο ιδιος και παρολο που τα μοσχοπληρωσαν ηταν μουφα καμια σχεση για τα λεφτα που εδωσαν (αποψη μου και δικη τους οταν ειδαμε τις ατελειες..
επισκευασα προσφατα ενα τζουρα με σπασμενο καπακι (δικο μου αγορασμενο απο επαγγελματια ονοματα δεν λεμε ) και απο κατω το καπακι αν το πεις καπακι ηταν σαν μαδερι οικοδομης οπως το λεω δεν ειχε ουτε την ευθηξεια να το πλαναρει λιγο ενα καπακι 20 χ 20 cm να μην μιλσω για το καμαρι ετσι να μην μιλησω για το ηχειο απο μεσα ..τεσ πα φτιαχνω οργανα για φιλαρακια μου και φιλοδοξω μια μερα ισως και για αλλους ... απο μερακι και οχι με σκοπο το κερδος...
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 12, 2014, 09:09:27 μμ από HRVTECH »

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 12, 2014, 09:37:39 μμ »
καλα θα κανεις καποια στιγμη να το εξελιξεις και να εχεις και το κερδος για σκοπο, γιατι το συγκεκριμενο αθλημα... εχει πολυ μεγαλο κοστος. Εγω σχολιασα αυτο που διαβασα, και στην περιπτωση που σου περιεγραψα εσυ θα εμενες εκτεθειμενος. Οσο για τις πληροφοριες που ψαχνεις γυρω απο τις κατασκευες, ειμαι της αποψης οτι ειναι ολα γραμμενα εδω μεσα (εκτος απο το τι συμβαινει με τα καπακια, γιατι δεν υπαρχουν και πολυ συγκεκριμενες απαντησεις) θελει ομως ψαξιμο και διαβασμα, πολυ!!! Οποιος και να σου απαντησει, οπως εκανε αυτος ο καλος κυριος που μου εγραφες παραπανω, ο φιλος Κουρος, θα σου γραψει ενα που του ηρθε στο μυαλο εκεινη την ωρα ενω υπαρχουν για το ιδιο θεμα αλλες ποσες δημοσιευσεις εδω μεσα. Δεν χρειαζεται να πρηζεις επαγγελματιες, ειμαι σιγουρος οτι και αυτοι μπαινουν καμια φορα και περνουν καμια ιδεα και απο εδω (οχι ολοι αλλα αρκετοι).

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 12, 2014, 10:36:29 μμ »
................ αυτος ο καλος κυριος που μου εγραφες παραπανω, ο φιλος Κουρος, .............................

Κεριὰ καὶ λιβἀνια ποὺ λέει καὶ ὁ Ζαρκάδας.  ;D ;D ;D ;D

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 12, 2014, 10:42:42 μμ »
ΕΤΣΙ..........ΑΝΤΕ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΩ ΚΙ ΕΓΩ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Tags: