Καλησπέρα παιδιά. Ονομάζομαι Κώστας.
Βρήκα το forum τυχαία στο internet γιατί θέλω να φτιάξω ένα μπαγλαμά.
Να μην ξεχάσω να πω ότι έχω σχέση με την μουσική , παίζω τετράχορδο μπουζούκι , και ότι τα χέρια μου όσο να ναι πιάνουν οπότε νομίζω ότι θα τα καταφέρω με την κατασκευή.
Το πρόβλημα για εμένα δεν είναι ο εξοπλισμός ,μιας και ο αδελφός του παππού μου είχε ξυλουργείο (επιπλοποιός) ,οπότε υπάρχουν πολλά μηχανήματα και εργαλεία.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω που θα βρω τα ξύλα που χρειάζομαι για τις δουγες καθώς και για το καπάκι, την ταστιέρα κλπ.
Σε αυτό εδώ το θέμα θα επισυνάπτω φωτογραφίες από την πρόοδο του οργάνου και υπόσχομαι στο εαυτό μου και σε εσάς ότι θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ ,γιατί ένα μπαγλαμά τον έχω απωθημένο. Το θέμα δεν είναι να τον αγοράσω, αλλά από μεράκι θελω να τον κατασκευάσω εγώ.
Για αρχή το σαββατοκύριακο που έρχεται θα αρχίσω να κατασκευάζω το καλούπι για το σκάφος , βάση του αρχείου autocad που βρήκα στο forum σας.
Θα ήμουν ευγνώμον αν με βοηθούσατε για αρχή για το που μπορώ να βρω τα ξύλα για να αρχίσω. Σκέφτομαι για σκάφος παλισανδρο και κελεμπέκι ή σκέτη μουριά.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και πιστεύω να μην σας κούρασα