Αποστολέας Θέμα: Προβλημα με μαγνητη ηλεκτρικης  (Αναγνώστηκε 3841 φορές)

spy

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: μαόνι,δεσποτάκι
  • Αριθμός κατασκευών: 3
Προβλημα με μαγνητη ηλεκτρικης
« στις: Μαρτίου 10, 2014, 02:12:33 μμ »
Καλημερα σας , μολις τελιωσα μια ηλεκτρικη κιθαρα τυπου telecaster deluxe '72 και εβαλα 2 μαγνητες για να την δοκιμασω!! Ολα καλα με την κατασκευη, το κουρδισμα ...... εκτος απο τους μαγνητες . Μικροφωνιζουνε στην παραμορφωση και αν μιλησεις απο κοντα ακουγετε η φωνη σου στο ηχειο !!!!! Οκ φυσικα θα παρω 2 καλους μαλλον Gibson γιατι θελω αυτον τον ηχο αλλα ξερει κανεις τι παιζει ? εχει αντιμετοπισει κανει κατι παρομοιο ???

insect

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 2.617
Απ: Προβλημα με μαγνητη ηλεκτρικης
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 10, 2014, 02:29:42 μμ »
Η είναι οι μαγνήτες unpotted ή δεν έχει γίνει καλά το κέρωμα.Το κέρωμα γίνεται ώστε να μην κουνάει το σύρμα στα πηνία .

Κοίτα μπορείς να το δεις θετικά: αν παίζεις χωρίς drive θα έχεις έναν πιο ακουστικό ήχο στην κιθάρα καθώς ο μαγνήτης λειτουργεί και ως μικρόφωνο.

Αν θέλεις να τους φτιάξεις πρώτα βεβαιώσου ότι δεν έχει γίνει ποττινγ ,διότι αν έχει γίνει μπορεί να είναι και επικίνδυνο για την σωματική σου ακεραιότητα να ξαναγίνει .Δεν ξέρεις τι μπορεί να έχουν βάλει μέσα.

Υποθέτω θα βρεις το πηνίο τυλιγμένο με ταινία και τίποτα άλλο ,αν ισχύει αυτό ψάξε το φόρουμ κάπου έχει κάνει post o Έλευθεριάδης και στο youtube μπορείς να ψάξεις για diy guitar pickup potting  .Για τον μικροφωνισμό που ρώτησες κάπου έχω απαντήσει πάλι στο φόρουμ πιο αναλυτικά αλλά δεν θυμάμαι που...  :D

Θάνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Σφενδαμος
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 10, 2014, 11:47:33 μμ »
Φιλε spy απ οτι καταλαβα εχεις humbucker μαγνητες,το οτι μικροφωνιζει κατα τη γνωμη μου ισως φταιει η συνδεσμολογια που εχεις κανει.
Δες πρωτα και αυτη την περιπτωση πριν πας για αλλους μαγνητες. Σημ: πρασινο = σημα, μαυρο= γειωση, ασπρο κοκκινο κολλημενα μαζι.
Βαλε αν μπορεις καμια φωτο να δουμε και το εργαλειο. :)

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 11, 2014, 12:13:38 πμ »
Η είναι οι μαγνήτες unpotted ή δεν έχει γίνει καλά το κέρωμα.Το κέρωμα γίνεται ώστε να μην κουνάει το σύρμα στα πηνία .

Κοίτα μπορείς να το δεις θετικά: αν παίζεις χωρίς drive θα έχεις έναν πιο ακουστικό ήχο στην κιθάρα καθώς ο μαγνήτης λειτουργεί και ως μικρόφωνο.

Αν θέλεις να τους φτιάξεις πρώτα βεβαιώσου ότι δεν έχει γίνει ποττινγ ,διότι αν έχει γίνει μπορεί να είναι και επικίνδυνο για την σωματική σου ακεραιότητα να ξαναγίνει .Δεν ξέρεις τι μπορεί να έχουν βάλει μέσα.

Υποθέτω θα βρεις το πηνίο τυλιγμένο με ταινία και τίποτα άλλο ,αν ισχύει αυτό ψάξε το φόρουμ κάπου έχει κάνει post o Έλευθεριάδης και στο youtube μπορείς να ψάξεις για diy guitar pickup potting  .Για τον μικροφωνισμό που ρώτησες κάπου έχω απαντήσει πάλι στο φόρουμ πιο αναλυτικά αλλά δεν θυμάμαι που...  :D

Θέλουν κέρωμα ;)

spy

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 11, 2014, 01:19:57 πμ »
Σιγουρα οι μαγνητες ειναι για πεταμα αλλα μου εβαλες ιδεες για την συνδεση.Αν δεν ητανε σωστα υποθετω δεν θα παιζανε ???
Ειχανε 2 καλωδια ο καθενας και δοκιμασα και μονο ετσι επαιζε. τι να πω μαλλον θα φανε σουτ.

βαζω και μια φωτο απο κινητο και σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 11, 2014, 07:21:55 πμ »
Κουκλάρα μες στα χρυσάφια της ;)

Το αν θέλουν πέταμα θα το καταλάβεις ... Απ το ήχο ;D
Μου έχει τύχει gibson paf  original replacemennt παλιότερος όχι τωρινός να μικροφωνίζει ;D
Πόσα kohm DC ειναι , τους έχεις μετρήσει με πολύμετρο?

spy

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 11, 2014, 04:20:15 μμ »
βασικα δεν το εχω πολυ με τα ηλεκτρικα .... ειμαι αρκετα νεος στις κατασκευες και δεν ξερω ολα τα μυστικα ! Διαβαζω , ρωταω και παω ψαχνωντας. Φαντασου την πρωτη που εφτιαξα το καλοκαιρι τη εκανα απο κοντραπλακε ετσι για δοκιμη και η πλακα ειναι οτι βγηκε καλη και παιζει μια χαρα. Μεχρι το καλοκαιρι εκανα καμια επισκευη σε κανενα φιλο , βαψιματακια και ολα καλα , ελα ομως που μπηκα στην πριζα και ...... σορυ σας ζαλισα !!!!!

το θεμα ειναι ενα παιζουνε καλα δεν ειναι φυσικα super αλλα λεω αν πετυχω στο noiz τιποτα gibson να τους αλλαξω, λες να εχω προβλημα παλι ? παιζει να ειναι θεμα συνδεσμολογιας οπως λεει ο φιλος παραπανω ?

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 11, 2014, 09:36:22 μμ »
βασικα δεν το εχω πολυ με τα ηλεκτρικα .... ειμαι αρκετα νεος στις κατασκευες και δεν ξερω ολα τα μυστικα ! Διαβαζω , ρωταω και παω ψαχνωντας. Φαντασου την πρωτη που εφτιαξα το καλοκαιρι τη εκανα απο κοντραπλακε ετσι για δοκιμη και η πλακα ειναι οτι βγηκε καλη και παιζει μια χαρα. Μεχρι το καλοκαιρι εκανα καμια επισκευη σε κανενα φιλο , βαψιματακια και ολα καλα , ελα ομως που μπηκα στην πριζα και ...... σορυ σας ζαλισα !!!!!

το θεμα ειναι ενα παιζουνε καλα δεν ειναι φυσικα super αλλα λεω αν πετυχω στο noiz τιποτα gibson να τους αλλαξω, λες να εχω προβλημα παλι ? παιζει να ειναι θεμα συνδεσμολογιας οπως λεει ο φιλος παραπανω ?
οταν ο μαγνήτης έχει δύο καλώδια και ανάποδα να μπούν θα παίξει, άν έχει τέσσερα καλώδια εκεί μπλέκεται το πράγμα!
οχι δεν θάχεις πρόβλημα ;)

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
  • Αριθμός κατασκευών: 1
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 13, 2014, 09:21:04 πμ »
Το potting που αναφέρεται είναι ακριβώς για να αποφεύγεται ο μικροφωνισμός.Αυτό που είχα βρει εγώ ψάχνοντας είναι ότι συνήθως βάζουν αναλογία 20%καθαρό κερί και 80%παραφίνη κατα βάρος.Το λίωσιμο να γίνει σε τύπου Ben mari η παραφίνη είναι ιδιαίτερα εύφλεκτη!!!!Γιατί αυτά τα υλικά και όχι άλλα όπως πολυουρεθάνη κτλ?Γιατί αν κάνεις μαλακία με το κερί διορθώνεται,όπως επίσης και αν θες να ανοίξεις τον μαγνήτη για μελλοντική επισκευή,ενώ με άλλους τρόπους αν πάθει κάτι ο μαγνήτης πάει κουβά!!
Εγώ έλιωσα 1 κιλό στην παραπάνω αναλογία,το άφησα να κρυώσει και ύστερα το έσπασα σε κομμάτια,έβαλα ανάλογη ποσότητα σε ένα βάζο ώστε να χωράει 2 humbuckers έτσι ώστε όποτε θέλω να κάνω κάτι ανάλογο απλά τοποθετώ το βάζο σε μια κατσαρόλα με νερό και μόλις λιώσει το κερί τοποθετώ μέσα τους μαγνήτες.Τα επιπλεόν κομμάτια τα κρατάς καβάτζα... ;D
Ιδανικά πρέπει να έχεις και ένα θερμόμετρο να κρατάς σταθερή θερμοκρασία 160 Fahreneit αλλά δεν είναι απαραίτητο,απλά κοίτα να είναι υγρό το μείγμα χωρίς να βγάζει ιδιαίτερα ατμούς και σε καμία των περιπτώσεων να μην βράζει!!!
Όσο για την συνδεσμόλογία ρίξε μια ματιά εδώ http://www.luthier.gr/index.php?topic=1124.30 ιδιαίτερα από το 3 και ύστερα.
Ελπίζω να βοήθησα.

spy

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 13, 2014, 04:57:10 μμ »
Σας υπερ ευχαριστω ολους για τις απαντησεις και την βοηθεια που προσφερετε !!!!!!!!!!!! Θα αρχισω τις δοκιμες και θα σας πω (ελπιζω) τα αποτελεσματα .