Αποστολέας Θέμα: πρόβληματάκι με τα φιλετάκια στο καπάκι.  (Αναγνώστηκε 7423 φορές)

tasarosrock (tasos kar)

• Sr. Member
Απ: πρόβληματάκι με τα φιλετάκια στο καπάκι.
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 04, 2014, 01:38:52 μμ »
κατάφερα να τα λυγίσω  :) :) :)
δεν ζέσταινα αρκετά το σωλήνα. τώρα όμως έχω άλλο πρόβλημα.
γιάννη το μπάλσα λυγίζει για πλάκα αλλά μου κάνει αυτές τις τσακίσεις όπως το λυγίζω. και ένα κομμάτι φλαμούρι το ίδιο. στη δική σου φωτό δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. τι σκατά κάνω λάθος ? το έχει κάνει άλλος έτσι ? έχω τελειώσει 2 γκαζάκια... :-[ :-[ :-[
 [ Invalid Attachment ]

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 04, 2014, 11:42:15 μμ »
Τάσο, αὐτὸ τὸ παθαίνουν τὰ πολὺ μαλακὰ ξύλα.

xrhstos77

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ελια
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 05, 2014, 12:04:48 μμ »
εγω στον δικο μου που ειχα κανει μου εκανε αυτο το προβλημα ,
 [ Invalid Attachment ]
 εγω χρησιμοποιώ θερμομπιστολο για να τα λυγισω , τελικα το εκανα σε 2 κομματια (ενα αριστερα και ενα δεξια) και  λυγισε πιο ευκολα
Ο χρόνος ποτέ δεν συγχωρεί!
Ούτε μπορεί να γυρίσει πίσω

tasarosrock (tasos kar)

• Sr. Member
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 05, 2014, 12:57:03 μμ »
παιδες μετα απο πολλές προσπάθειες τα κατάφερα. να ναι καλά βέβαια ο φίλος john2004 που μου έδωσε τη λύση . λύγισα ένα κομμάτι 8χ8 και μετά αφού στέγνωσε με το dremel kai κυλινδρακι με το γυαλόχαρτο το έφαγα σιγά σιγά και δεν φαίνεται τίποτα.το μπάλσα ήταν πολύ έυκολο. το φλαμουράκι λιγάκι πιο δύσκολο αλλά έγινε πιο ώραίο στο τέλος με το τρίψιμο. μετά βέβαια απο μια βδομάδα τα κατάφερα να κάνω αυτό που ήθελα και στο τέλος δεν μου άρεσε ... και δεν θα το βάλω.  ;D ;D ;D ;D ;D ;D . και απο τα νευρα μου έσπασα και το καπάκι σε 2000 κομμάτια και θα κάνω άλλο . Ευχαριστώ πάντως τον γιάννη που με πήρε και τηλέφωνο ο άνθρωπος για να δώσει λύση στο προβλημά μου . ελπίζω να μη νιώθεις οτι πήγε στράφη η βοηθειά σου .

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 05, 2014, 01:40:46 μμ »
ωραίος ! το θέμα είναι να σου κάνει "κλίκ", ανεξάρτητα αν "περνάει" για τους υπόλοιπους.  Άμα δε σου κάνει, άστο καλύτερα. Και γω τα ίδια κάνω (γι αυτό κάνω τρεις μήνες για κάθε όργανο...).
Αλλά μιας και θα το ξανακάνεις, δράττομαι της ευκαιρίας να σου ζητήσω να ανεβάσεις καμμιά φωτο από την φάση του ρουταρίσματος του πλαϊνού (ή το link με το video του Δ. Ανδρέου στο οποίο αναφέρεσαι στο πρώτο post) μήπως καταλβω πως γίνεται και αξιοποιήσω το dremel ή το ρούτερ για αυτή τη δουλειά (μέχρι στιγμής τα σκάβω με κοπίδια και σκαρπέλα τα πλαϊνά φιλέτα). Ευχαριστώ προκαταβολικά.

tasarosrock (tasos kar)

• Sr. Member
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 05, 2014, 04:19:23 μμ »
μου λείπει βασική αρχή της οργανοκατασκευής. η υπομονή. όταν δε παλεύω  με αυτή και στο τέλος πάει κάτι στραβά ,που τις πιο πολλές φορές πάει, τότε  >:( >:( >:(   νευριαζω και δεν υπολογίζω πράμα.και μετά έχω απλετο χρόνο να μετανιώνω.

αυτή η σελίδα είναι που βρήκα  πληροφορίες απο τον Κ. Ανδρέου αλλά δεν μπορώ να βρώ το βίντεο .μπορεί να κάνω και λάθος οτι ήταν δικό του δεν ξέρω. ίσως να το έχω δεί και αλλού . http://bouzoukimaker.blogspot.gr/2010/08/dremel.html
έφτιαξα και ένα βίντεο πρόχειρα αλλά να ξέρεις ότι εγώ είμαι γνωστός ατζαμής και να πάρεις και μια δραμαμίνη πριν το δείς.
http://youtu.be/ErwyLj-MN-4

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 05, 2014, 05:17:28 μμ »
Μηπως εννοειτε αυτο το βιντεακι;

Καπακι μπουζουκιου.mp4

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 05, 2014, 09:10:42 μμ »
μου λείπει βασική αρχή της οργανοκατασκευής. η υπομονή. όταν δε παλεύω  με αυτή και στο τέλος πάει κάτι στραβά ,που τις πιο πολλές φορές πάει, τότε  >:( >:( >:(   νευριαζω και δεν υπολογίζω πράμα.και μετά έχω απλετο χρόνο να μετανιώνω.

αυτή η σελίδα είναι που βρήκα  πληροφορίες απο τον Κ. Ανδρέου αλλά δεν μπορώ να βρώ το βίντεο .μπορεί να κάνω και λάθος οτι ήταν δικό του δεν ξέρω. ίσως να το έχω δεί και αλλού . http://bouzoukimaker.blogspot.gr/2010/08/dremel.html
έφτιαξα και ένα βίντεο πρόχειρα αλλά να ξέρεις ότι εγώ είμαι γνωστός ατζαμής και να πάρεις και μια δραμαμίνη πριν το δείς.

ΡΕ ΠΑΛΑΒΕ......ΤΡΑΒΑΣ ΦΡΕΖΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΑΚΟΛΛΗΤΟ?  ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ . ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΤΟ ΕΔΕΙΞΕ ΕΤΣΙ?
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 06, 2014, 07:57:24 πμ »
... έφτιαξα και ένα βίντεο πρόχειρα αλλά να ξέρεις ότι εγώ είμαι γνωστός ατζαμής και να πάρεις και μια δραμαμίνη πριν το δείς.

ευχαριστώ πολύ. Όλα κατανοητά, καλή ευκολία με το επόμενο.

Παράθεση από: Ανδρέου Δημ.
Μηπως εννοειτε αυτο το βιντεακι;

επίσης ευχαριστώ. Και κάποιες απορίες για τον κάτω οδηγό τις εξήγησε ο tasarosrock στο δικό του βίντεο

Παράθεση από: ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
.....ΤΡΑΒΑΣ ΦΡΕΖΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΑΚΟΛΛΗΤΟ?

... μάλλον χάριν της βιντεοσκόπησης το έκανε έτσι.

tasarosrock (tasos kar)

• Sr. Member
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 06, 2014, 12:36:05 μμ »
ένα σπασμένο καπάκι ήταν ρε συ κώστα . για να δείξω πρόχειρα στο βίντεο. μην με αποπαίρνεις .  ;D

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 06, 2014, 04:23:09 μμ »
ένα σπασμένο καπάκι ήταν ρε συ κώστα . για να δείξω πρόχειρα στο βίντεο. μην με αποπαίρνεις .  ;D

ΠΡΟΣ ΣΤΙΓΜΗΝ ΚΟΚΑΛΟΣΑ....ΛΕΩ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΡΕΛΟΣ.
ΕΝΤΑΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙΣ ΚΑΝΑΝ ΑΡΧΑΡΙΟ ΚΑΙ ΦΑΕΙ ΚΑΝΑ ΔΑΧΤΥΛΟ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 06, 2014, 09:51:15 μμ »

ΠΡΟΣ ΣΤΙΓΜΗΝ ΚΟΚΑΛΟΣΑ....ΛΕΩ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΡΕΛΟΣ.
ΕΝΤΑΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙΣ ΚΑΝΑΝ ΑΡΧΑΡΙΟ ΚΑΙ ΦΑΕΙ ΚΑΝΑ ΔΑΧΤΥΛΟ

Σωστὸὸὸὸὸὸςςςςςςς!!!!!!!

tasarosrock (tasos kar)

• Sr. Member
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 06, 2014, 10:40:09 μμ »
επειδή έχετε δίκιο και δεν θέλω να φάω τα δάκτυλα κανενός αν μπορεί κάποιος ας το σβήσει .

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 07, 2014, 07:58:37 μμ »
επειδή έχετε δίκιο και δεν θέλω να φάω τα δάκτυλα κανενός αν μπορεί κάποιος ας το σβήσει .

Δὲ χρειάζεται σβήσιμο. Τὸ ὁτι ἔγινε αὐτὸ ποὺ ἔγινε εἶναι διδακτικό καὶ μετὰ ἀπ' τὴν κουβέντα πάνω σ' αὐτὸ δὲ νομίζω νὰ ὑπάρχει πρὀβλημα γιὰ κανέναν.

Tags: