Γιαννη ομορφη θα γινει λευκη ? ( σαν νυφουλα ).
Νάσοοοο!!!! λυπήσουμε γιατι θες να με κάνεις να κλαίω;;;; άσπλαχνε... κανόνισε θέλω να μου φτιάξεις μια τέτοια τοστιέρα, σε περιμένω....
Καλησπερα σας.Υστερα απο σχεδον ενα χρονο που ξεκινησα την κατασκευη του τριχορδου,σημερα περασα χορδες.Τα ασχημα νεα ειναι οτι.1. Εδωσα μεγαλη κλιση στο μανικο απο την μεση της ταστιερας προς τον παν καβαλαρη ,με αποτελεσμα οταν το κουρδισανα τασταρουν ολες οι χορδες απο το 1ο ως το 4ο ταστο.Βεβαια εχει αρχισει και ερχεται διγα σιγα μονο του αλλα δεν πιστευω να ερθει εντελως ισα.2. Δεν δουλευει η φωτογραφικη να βαλω φωτο.Τα καλα ειναι οτι.1. Το οργανο βγηκε ελαφρυ σε σχεση με το αλλο που ειχα φτιαξει.2.Ακουγεται πιο μελωδικο,πιο γλυκο και λιγο πιο δυνατο..πιο ισσοροπημενο σε σχεση με το προηγουμενο που ηταν μονο πριμα.Τα λεπτα καμαρια εκαναν την διαφορα.3 Σιγουρα αρκετα πιο μαλακο το οργανο.Αυτο που θελω να κανω μολις τελειωσω με το τασταρισμα ,ειναι να του δωσω λιγο παραπανω ενταση γιατι το καπακι δνε το εχω τριψει καθολου.Αν και εχει αυτο το μπασο μεσα και θα πρεπει να προσεξω μην χαλασω την ισσοροπια.
μαστρο Νάσο έχω ήδη κόψει την ταστιέρα χοντρά. 7,5 πόντους πλάτος 70 μήκος 9 χιλιοστά πάχος. Αν υποθέσουμε οτι αυτά είναι σωστά (είναι ) τι αρχικές διαστάσεις πρέπει να έχει το ξύλο για το μπράτσο? Έχω βάθος neck poket 16 χιλιοστά και σκέφτομαι να βγάλω το μπράτσο 19 χιλοστά και να πάει 25 μαζί με την ταστιέρα.
φτιάχνω κι εγώ ένα precision 4χορδο. ισχύουν τα ίδια στα πάχη?