Αποστολέας Θέμα: Οργανοποιείο Καρελλάς Σεμινάρια Οργανοποιίας - Εαρινό 2014  (Αναγνώστηκε 3996 φορές)

yiannis

• Administrator
  • Hero Member
    • Greek luthiers community
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδιά...
  • Αριθμός κατασκευών: 15 και αυξάνονται!!!
  • Περιοχή: Πειραιάς
Για όποιον ενδιαφέρεται το Οργανοποιείο Καρελλάς διοργανώνει σεμινάρια οργανοποιίας για αρχάριους - προχωρημένους και ειδικό τμήμα για την επισκευή οργάνων.
Περισσότερα στο  http://www.karellas.gr/products.php?id=53

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: Οργανοποιείο Καρελλάς Σεμινάρια Οργανοποιίας - Εαρινό 2014
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 29, 2014, 08:37:54 μμ »
ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΕΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ. ΕΛΠΙΖΩ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΕ ΤΟΣΟΣ ΝΤΟΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

relare

• Newbie
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 29, 2014, 11:52:52 μμ »
Eχοντας την εμπειρία 2,5 χρόνων σε μαθήματα οργανοποιίας κοντά σε άνθρωπο που δεν είναι επαγγελματίας
αλλά γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο και κάνει κατασκευές δύσκολων παραδοσιακών οργάνων (ούτι λαούτα κτλ)
και θέλοντας να εκφράσω την προσωπική μου άποψη θα πω τα εξής ..
Σε τρεις μήνες είναι αδύνατο κάποιος να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει ένα όργανο μαθαίνοντας σχεδιασμό-κατασκευή καλουπιου
και όλη την κατασκευή του οργάνου-με τον δάσκαλό μου κάναμε 1-2 όργανα ακολουθώντας όλες τις φάσεις κατασκευής του
για 8 περιπου μήνες.
Αυτό το λέω γιατί γνώρισα πολλούς ανθρώπους που ενδιαφέρθηκαν για το αντικείμενο ,αλλά στην πορεία απογοητεύτηκαν και
τα παράτησαν-ίσως δεν περίμεναν πως χρειάζεται τρομερή υπομονή και επιμονή για να τα καταφέρεις-και το σημαντικότερο,
πως για να προχωρήσεις δεν αρκουν τα μαθήματα αλλά πρέπει να στήσεις ενα μικρό δικό σου εργαστήριο σε δικό σου χώρο
και με κάποιο σημαντικό επιπλέον κόστος για αγορά εργαλείων ξυλείας κτλ.
Χωρίς να έχω κάτι με τον κ. Καρελλα , θα ήθελα να πώ οτι θεωρώ το κόστος των σεμιναρίων στις εποχές που ζούμε
ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΥΨΗΛΟ ....θα συμβούλευα τους ενδιαφερόμενους να ρωτήσουν καλά πριν ξεκινήσουν για το πρόγραμμα του σεμιναρίου
για να μην απογοητευτούν στο τελος.

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 29, 2014, 11:58:32 μμ »
Αγαπητε relare και εσυ στον Φωτη πηγες;

Φοβερος.....και σαν ανθρωπος αλλα και σαν δασκαλος !!!!

relare

• Newbie
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 30, 2014, 12:07:06 πμ »
Ναι στον Φωτη-ο ανθρωπος όπως τόνισα δεν είναι επαγγελματιας το κάνει για το μεράκι του...όσοι τον γνώρισαν ξέρουν,,
Περιμένω και την δικη σου άποψη αφού είχες ανάλογη εμπειρία απο μαθήματα οργανοποιίας ,στα όσα είπα..

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 30, 2014, 12:58:50 πμ »
georgesk και  relare o Φώτης που ανεφέρετε ποιος είναι; είναι μέλος του φόρουμ εδώ ή καμία σχέση; νομίζω ο φίλος georgesk τον έχει αναφέρει ξανά και έχει πει τα καλύτερα, αλλά είχα την εντύπωση ότι έκανε μαθημα παιξήματος μόνο, δεν ήξερα οτι κάνει και οργανοκατασκευές, αν δεν έχει θέμα και ο ίδιος πες μας δυο πραγματα γι αυτό τον άνθρωπο.
Για το σεμινάριο δεν έχω να πω κάτι, καλώς γίνεται, εμένα μου φτάνει και μου περισσεύει αυτός εδω ο χώρος, με τους μαθητές και τους δασκάλους και τις ιδέες και τις πατέντες και τις απίστευτες κατασκευές, αυτός εδώ ο χώρος είναι για μένα το καλύτερο σχολείο οργανοπιίας.

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 30, 2014, 08:01:54 πμ »
Στην (δυσκολη πιστευω σχεδον για ολους) εποχη που ζουμε, πιστευω πως ολοι μας σκεφτομαστε διαφορους τροπους επεκτασης της επιχειρηματικοτητας που εχει ο καθενας... μαλλον και γι'αυτο ηλθε το σεμιναριο...

για εμενα καλως ηλθε, αλλα καπως "ακριβα" τα πρωτα 2 προγραμματα
(συμφωνα με την δικια μου τσεπη... 16 ευρο η ωρα...)

επισης δεν αναφερει στο προγραμμα για προχωρημενους, στην κατασκευη μουσικων οργανων, αν το οργανο θα κρατηθει τελικα απ'τον μαθητευομενο η οχι, οπως π.χ. γινεται στο εξωτερικο στις διαφορες λουθιερομαθητιες ... αν κρατηθει, τοτε τα λεφτα (συνολο 600 γιουρο αν καταλαβα στους 3 μηνες) ειναι παρα πολυ καλα-πολυ φτηνα...
αν οχι, δεν νομιζω να κανουν πολλοι τον κοπο να πανε, αφου ειναι για προχωρημενους, μονο κ μονο να χρησιμοποιησουν τα σκαρπελα...
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

pikolo

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 03, 2014, 06:49:04 μμ »
Κριμα που δν μπορω να παρακολουθησω καθως δν μενω Αθηνα..μακαρι να βγαζε κανα ντι βι ντι με τα μαθηματα !

Σταύρος Κοντοκώστας

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 04, 2014, 08:11:41 μμ »
Πολύ καλη κίνηση απο τον κύριο Καρελλά.....μπραβο!
Όταν το όρμα δεν πάρει δράση, μένει απλα ένα όνειρο.....

Tags: