Αποστολέας Θέμα: χαρτοταινία και καπάκι  (Αναγνώστηκε 4108 φορές)

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Περιοχή: Άλιμος - Κυπαρίσσι Λακωνίας
Απ: χαρτοταινία και καπάκι
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 18, 2014, 05:55:02 μμ »
Το εχω δει που το κανουν στις κιθαρες αλλα εκει εχουν το καλουπι και μπορουν και τα πιανουν ευκολα πανω με καρφακια. Στο μπουζουκι λογω σχηματος δε σας δυσκολευει αυτο; χρησιμοποιειτε καποιο καλουπι- βοηθημα ή κατευθειαν πανω στο σκαφος;
το εχω σκεφτει και εγω αυτο αλλα με βοηθημα σαν αυτο που εχει ο ανδρεου για να κοβει με ρουτερ τη χελιδονοουρα. (το εχει παρουσιασει καπου στο φορουμ ή στο μπλοκ του)
Να καθεται το σκαφος μεσα, να ακινητοποιειται και μετα να μπαινουν τα λαστιχα που θα πιανουν σε καρφια. Βεβαια μετα την τοποθετηση απο το δημητρη του καπακιου στο μπουζουκι που φτιαξαμε , που το εκανε να φαινεται τοσο ευκολο την παρατησα την ιδεα , αλλα αλλο δημητρης και αλλο εγω
Εγω και ο Ζοζέφ.
https://georgalasg.wordpress.com/

Βουλγαρίδης Γιώργος (Giovou)

• Full Member
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 18, 2014, 07:27:12 μμ »
Μια λύση θα μπορούσε να είναι ,πριν τοποθετήσεις την ταινία στο ξύλο , κόλλα και ξεκόλλα την γρήγορα σε ένα ύφασμα (στο μπούτι του παντελονιού). Οι ίνες υφάσματος που σηκώνει την κάνουν λιγότερο κολλητική στο ξύλο.

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 18, 2014, 11:17:54 μμ »
Αὐτὸ τὸ πρὸβλημα τὸ ἀντιμετώπισα ὅταν ἡ ταινία ἔμεινε παραπάνω ἀπὸ τρεῖς-τέσσερεις μέρες. Και εἰδικῶς ὅταν ὐπήρχε αὐξημένη θερμοκρασία μὲ ἀποτέλεσμα ἡ κόλλα να γίνει πιὸ ρευστή καὶ νὰ εἰσχωρήσει στοὺς πόρους τοῦ ξύλου.

Ἡ λύση ποὺ προτείνει ό φίλος Βασίλης εἶναι ἡ καλύτερη πιστεύω ἀπὸ πολλὲς ἀπόψεις. Εἶναι ἡ πιὀ ἀπλή τεχνικὴ γιὰ τὴν ἐπιφανειακὴ ἐνίσχυση τῶν ἱνῶν.

Tags: