Αποστολέας Θέμα: Φλαμουρι για τακο και μανικι  (Αναγνώστηκε 2051 φορές)

Φανης Α.

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: μουρια
  • Αριθμός κατασκευών: 2
Φλαμουρι για τακο και μανικι
« στις: Ιανουαρίου 16, 2014, 01:31:30 μμ »
Καλησπερα στο φορουμ...και ενα μεγαλο ευχαριστω για την τοση βοηθεια που εχω παρει απο ολους και τον καθενα ξεχωριστα πανω στο θεμα της οργανοποιιας...
Στο θεμα λοιπον...μετα απο ενα σκαφτο τζουραδακι που εφτιαξα (πρωτη κατασκευη) μπηκε το μικροβιο και ξεκινησα να ψαχνομαι να κανω κ ενα  τριχορδο μπουζουκι...εφτιαξα το καλουπι κομπλε...και απο κει και περα ξεκιναει το προβλημα...λογω επαρχιας,ειναι δυσκολο να βρω ξυλα που θελω.πηγα σ ενα ξυλουργειο εδω κοντα κ εκοψα καρυδια για ντουγες,εκανα την πατεντα με σωληνα και λαμπα για λυγισμα (οπως εχω δει εδω),ψαροκολλα κτλ. αλλα εχω μεινει να τα κοιταω ολα,γιατι οπου και να εψαξα δε βρηκα φλαμουρι για να διαμορφωσω τον τακο,(για το φιλετο αναμεσα στις ντουγες ουτε λογος) και ειναι λιγο ασκοπο να το παραγγειλω απο αθηνα πχ. (+μεταφορικα+ενα λαθος που παιζει να κανω και να χρειαστω κ αλλο+ οτι θα χρειαστω και για το μανικι). Η ερωτηση μου ειναι η εξης: υπαρχει καποιο αλλο ξυλο που μπορω να χρησιμοποιησω για την εν λογω εργασια..;;; δε θελω να παρω πχ. ετοιμο μανικι οπως εκανα για το τζουρα....θα χασει τη μαγεια της η κατασκευη κατα την αποψη μου...

john 2004

• Hero Member
Απ: Φλαμουρι για τακο και μανικι
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 16, 2014, 02:35:49 μμ »
Φανη καλωσορισες! Σε ποια περιοχη βρισκεαι αν επιτρεπεται? Βαλε και καμια φωτο το καλουπι να το δουμε.

Φανης Α.

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 16, 2014, 02:51:16 μμ »
Στην ευβοια βρισκομαι...παραθετω και καποιες φωτογραφις απο το καλουπι...θελει καποια φαγωματα με ρασπα ακομα...

Κώστας Τρικάλης

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 16, 2014, 10:58:20 μμ »
καλά τα πηγαίνεις!
βάλε μαόνι για τάκο ή ακόμα και καρυδιά ή και κόντρα πλακέ θαλάσσης

δες κι εδώ http://www.luthier.gr/index.php?topic=607.0

όχι μαλακό ξύλο, και η οξιά κάνει αλλά θα σου φύγουν τα χέρια να το διαμορφώσεις

Φανης Α.

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 16, 2014, 11:44:46 μμ »
Ευχαριστω πολυ φιλε μου.......και μη σου πω και για μανικι θα βαλω καρυδια με κοντρες (εβενο-βεγγε κτλ)..καπου ειδα εδω μεσα οτι παιζει κ αυτο....  ;D

Tags: