Αποστολέας Θέμα: Συσκευη λυγισματος  (Αναγνώστηκε 13356 φορές)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: Συσκευη λυγισματος
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 18, 2014, 08:42:56 μμ »
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ......ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΙΣ, ΚΡΥΩΝΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Περιοχή: Άλιμος - Κυπαρίσσι Λακωνίας
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 18, 2014, 09:09:14 μμ »
Georgei αγορασα ακριβως τα ιδια μια και ειναι δοκιμασμενο.Μια ερωτηση. Εκανε ενας φιλος ηλεκτρονικος (αυτος θα μου το φτιαξει) μια δοκιμη και μου ειπε οτι οταν πιασει τη θερμοκρασια σταματαει αλλα ξεκιναει οχι οταν πεσει λιγο κατω απο αυτο που εχεις ρυθμισει αλλα οταν σχεδον κρυωσει. Και το δικο σου συστημα ετσι κανει ή ειναι χαλασμενος ο δικος μου θερμοστατης;
Εγω και ο Ζοζέφ.
https://georgalasg.wordpress.com/

georgei

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρβουνο
  • Αριθμός κατασκευών: 3.14159265359
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 19, 2014, 12:22:55 πμ »
Οχι δεν κανει ετσι. Τσεκαρισε αν ο θερμοστατης ειναι συνδεδεμενος σωστα.
Ο δικος μου σβηνει οταν πιασει την θερμοκρασια που του εχω βαλει και ξανανοιγει
οταν πεσει περιπου 10 βαθμους ποιο κατω Με λιγα λογια κραταει την θερμοκρασια +- 10 βαθμους.

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 19, 2014, 12:43:46 πμ »
Ok ευχαριστω. Θα το ξανακοιταξουμε...
Εγω και ο Ζοζέφ.

thanasis2013

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 24, 2014, 03:52:11 μμ »
φίλοι της προάλλες έλαβα την αντίσταση με θερμοστάτη το ίδιο σετ με 500 watt, μόνο που δε την έκανα εγκατάσταση γιατί δεν εχω ξανακάνει μήπως μπορεί κάποιος να μου πει πως μη βάλω καμιά φωτιά, ετυχε να τη χρειαζομαι για τη κατασκευή

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 24, 2014, 04:09:00 μμ »
θαναση δε καταλαβαίνω και πολλα αλλα σου στελνω φωτογραφίες από το τι εχει κανει ο φιλος.

αυτό είναι η συνδεσμολογια.... Τωρα πως θα τα στηρίξεις μονώσεις κλπ... είναι άλλο θεμα...
Εγω και ο Ζοζέφ.

georgei

• Full Member
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 24, 2014, 06:21:52 μμ »
Ενα απλο σχεδιο για τις συνδεσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ - Πρεπει να τειρησης ολους τους κανονες ασφαλειας οσον αφορα ηλεκτρικο ρευμα - Γειωσεις, μονωσης στα καλωδια και λοιπα.

chris

• Hero Member
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 24, 2014, 10:49:12 μμ »
παιδιά θά τό πώ γιά ακόμη μιά φορά. τό ρεύμα σκοτώνει ,Οχι πειράματα μέ τό ρεύμα. από τή φωτόγ  πού βλέπω η αντίσταση αυτή δέν κάνει γιά τήν δουλειά πού θέλης νά κάνης. Η αντίσταση αυτή είναι γιά νά κάνεις εργαλείο γιά λύγιζμα βιολιού πού είναι η σωλήνα κοντή καί μέταλο μασίφ.  Περιμένω νά μέ συνδέσουν τό τηλέφωνο γιά νά ανεβάσω τό σάιτ εκεί θά βρήτε αναλυτικά τί χρειάζεται γιά νά γίνη τό εργαλείο αυτό οικονομικά  καί ακύνδυνο απο ηλεκτροοληξεία καί μέ μεγάλη απόδωση. Γιά τήν ώρα μπορώ νά προμηθεύσω τά υλικά. Δηλαδη σωλήνα αλουμινίου φ 100  30 εκατοστά αντίσραση 350 βατ   θερμοστάτη 350 βατ και λανπάκι γιά νά δείχνη  όταν λειτουργεί. Ο  θερμοστάτης κρατάει σταθερά τούς βαθμούς πού επιλέγεις. Τό κόστος είναι 50 ευρώ μαζί μέ τό φπα  σύν τό κούριερ 5 ευρώ γιά όποιον είναι εκτός θεσσαλονίκης.

chris

• Hero Member
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 24, 2014, 11:01:37 μμ »
παιδιά θά τό πώ γιά ακόμη μιά φορά. τό ρεύμα σκοτώνει ,Οχι πειράματα μέ τό ρεύμα. από τή φωτόγ  πού βλέπω η αντίσταση αυτή δέν κάνει γιά τήν δουλειά πού θέλης νά κάνης. Η αντίσταση αυτή είναι γιά νά κάνεις εργαλείο γιά λύγιζμα βιολιού πού είναι η σωλήνα κοντή καί μέταλο μασίφ.  Περιμένω νά μέ συνδέσουν τό τηλέφωνο γιά νά ανεβάσω τό σάιτ εκεί θά βρήτε αναλυτικά τί χρειάζεται γιά νά γίνη τό εργαλείο αυτό οικονομικά  καί ακύνδυνο απο ηλεκτροοληξεία καί μέ μεγάλη απόδωση. Γιά τήν ώρα μπορώ νά προμηθεύσω τά υλικά. Δηλαδη σωλήνα αλουμινίου φ 100  30 εκατοστά αντίσραση 350 βατ   θερμοστάτη 350 βατ και λανπάκι γιά νά δείχνη  όταν λειτουργεί. Ο  θερμοστάτης κρατάει σταθερά τούς βαθμούς πού επιλέγεις. Τό κόστος είναι 50 ευρώ μαζί μέ τό φπα  σύν τό κούριερ 5 ευρώ γιά όποιον είναι εκτός θεσσαλονίκης.

http://dimizparts.gr/index.php?

route=common/home

thanasis2013

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 27, 2014, 03:14:38 μμ »
ευχαριστώ πολυ για τη βοηθεια.. για να δουμε

thanasis2013

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #25 στις: Μαΐου 31, 2014, 04:21:30 μμ »
παιδιά τελικά συνδέθηκε έτσι, όπως είπατε πήγα στον καλύτερο ηλεκτρολόγο γιατι δεν παίζω μόνος με τέτοια.
ετσι όπως βλέπετε στη φωτογραφία ειναι οι συνδέσεις, φυσικά ειναι απομονωμένο. Το πέρασα και γείωση σε μια βίδα απο το σωλιναρη.

Που το προσπάθησα τη πρώτη φορα πολυ προσεκτικα απο αποσταση δουλευε, αν και το έσβησα πολυ νωρίς.

Μόλις ειπα να στρίψω ξυλο και το άφησα να ζεσταθεί μετα απο μερικα λεπτα επεσε η ασφάλεια και δεν το ξαναπείραξα.

Ο ηλεκτρολόγος που πήγε να κοψη το καλώδιο μου χάραξε και τα καλωδιακια απο μεσα και ερχόντουσαν και τα 3 μαζι. Ευτυχώς το εκανα έλεγχο και τα πρόλαβα τα απομόνωσα το καθε ενα ξεχωριστά.

Επισης το δούλεψα, δεν ειναι όπως τη φωτογραφία. και δεν υπάρχουν αλο τα μέταλλα στο πλαι και μεγάλωσα τη τρύπα ώστε το σωλιναρη να μην εχει καθόλου επαφη με το ξυλο . Και τα καλώδια της αντίστασης ειναι ολα έξω απο τη σωλήνα

μήπως ξερετε τι τρεχει. ίσως βλεπετε κατι λαθος στης συνδέσεις;

georgei

• Full Member
« Απάντηση #26 στις: Μαΐου 31, 2014, 09:02:19 μμ »
Βαλε μια φωτογραφια με τις συνδεσεις ετσι οπως ειναι τωρα.

Παντως η ασφαλεια πεφτει οταν εχει καποιο βραχυκυκλωμα η αν τραβας περισοτερο ρευμα απο οτι σηκωνει η ασφαλεια.

Μην το χρησιμοποιησης πριν βρεις το εχεις κανει λαθος.

thanasis2013

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 01, 2014, 01:26:38 πμ »
το ανεβάζω αύριο για σιγουριά, κατι πολυ κουτό που δε με πέρασε απτό μυαλό νωρίτερα ειναι πως ειχα συνδεμένη την αντίσταση οχι απευθείας στη πρίζα αλα ηταν μια λαμπα στη πρίζα προτα και μετα έμπαινε το καλώδιο ρεύματος της αντίστασης στη λάμπα!! τώρα για να μι βάζω και βγάζω καλώδια το εκανα μερικές φόρες με τα μηχανήματα. Ισως ... πολυ πιθανόν να φταει αυτο... αυριο για σιγουρια ανεβάζω και οπως λετε δε πειράζω την αντισταση

thanasis2013

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 01, 2014, 05:58:10 μμ »

georgei

• Full Member
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 01, 2014, 10:41:15 μμ »
Με μια πρωτη ματια φαινεται ενταξει αλλα δεν φαινονται οι συνδεσεις απο τα καλωδια.

Θα σου ελεγα να βγαλεις της μονωτικες ταινιες και να ξεχωρισεις τα καλωδια φαση - ουδετερος.
Κοιταξε αν καπου κανουν επαφη μεταξυ τους.
Αν δεις οτι ειναι ενταξει βαλε και δοκιμασετο χωρις να αγγιξεις τιποτε με τα χερια σου εκτος απο την μπριζα - βλεπε ηλεκτροπληξια.

Tags: