Αποστολέας Θέμα: κατασκευη καπακι για ουτι  (Αναγνώστηκε 3836 φορές)

dodorgef

• Newbie
  • *
κατασκευη καπακι για ουτι
« στις: Αυγούστου 06, 2011, 07:37:46 μμ »
Καλησπέρα και από εμένα, καινούργιος στη κατασκευή οργάνων και με αρκετές απορίες!
πρόσφατα έσπασε το καπάκι από το ουτι μου, λόγω κακού χειρισμού και είμαι σε φάση κατασκευης καινούργιου καπακιού.
μια απορία ,πως βρίσκουμε τις αποστάσεις στα καμάρια?
Παρακαλώ τις γνώσεις σας. ευχαριστώ!

Τάσος Θεοδωράκης

• Jr. Member
  • **
Απ: κατασκευη καπακι για ουτι
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 07, 2011, 04:13:09 μμ »
Σαν πρώτη φάση το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αντιγράψεις το παλιό καπάκι, χωρίς πολλά ψαξίματα...

dodorgef

• Newbie
  • *
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 07, 2011, 05:21:22 μμ »
καλα σαν πρωτη φαση αυτο θα γινει,αλλα το κανω που το κανω να μην λυσω και καμια απορια?

Τάσος Θεοδωράκης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 07, 2011, 11:12:35 μμ »
Θα διαπιστώσεις και μόνος σου ότι οι απορίες είναι τόσες πολλές που δεν τελειώνουν ποτέ,  όσο και να ασχολείσαι σε όλη σου την ζωή…

Βασίσου στην συμμετρία και στην απλότητα, πιστεύω ότι είναι σημαντικό. 

bacharikos

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 13, 2011, 04:07:31 μμ »
Οι συμβουλές του Τάσου ισχύουν όχι μόνο για ερασιτέχνες, αλλα και για τους περισσότερους επαγγελματίες.
Για να αρχίσει κανείς να πειραματίζεται με τα καμάρια και να περιμένει να βγάλει συμπεράσματα πρέπει να κάνει πολλά "ίδια"  όργανα έχοντας σταθεροποιήσει όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους της κατασκευής.
Οι πιο βασικές είναι: ίδιο καλούπι, πάχος σκάφους, είδος ξύλου σκάφους, πάχος καπακιού, θέση και εμβαδόν τρύπας, ΚΑΙ είδος, ποιότητα, πυκνότητα, παλαιότητα καπακιού κλπ κλπ

Με λίγα λόγια, η "αρρώστια" της οργανοποιίας είναι το να κυνηγάς το "τέλειο" όργανο. Το οποίο όμως, δεν υπάρχει αν δεν ξέρεις τι σημαίνει τέλειο όργανο για εσένα. Κι αν γίνει κανένα λάθος και το πετύχεις, καλύτερα σπάστο. ;D

Αυτά τα λίγα φιλοσοφικά.. :)
Όταν ακούς να τραγουδούν πλησίασε, οι κακοί δεν τραγουδούν..

Tags: