Αποστολέας Θέμα: Αλοιφες φινιρισματος  (Αναγνώστηκε 10437 φορές)

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
Αλοιφες φινιρισματος
« στις: Αυγούστου 04, 2011, 08:20:44 μμ »
Εδω και μια βδομαδα περιπου, περναω βερνικι νιτρου σε ηλεκτρικη και αρχιζει να με πιανει το αγχος του φινιρισματος  ;D
Αφου το αφησω να σκλυρηνει 2-3 εβδομαδες θελω να την περασω με αλοιφες γυαλισματος. Δεν εχω ιδεα τι και που να παω να το ζητησω και επισης δεν εχω και αλοιφαδορο. Με το χερι γινεται δουλεια;
Αν καποιος εχει δοκιμασει καποιο προϊον και γνωριζει και 2 πραγματα για την διαδικασια θα το εκτιμουσα αφανταστα  :D ;D

Elias

• Sr. Member
    • κατασκευη ηλεκτρικης κιθαρας
  • Αριθμός κατασκευών: 3456
Απ: Αλοιφες φινιρισματος
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 04, 2011, 09:27:40 μμ »
αλοιφαδορο δεν χρειαζεσαι, θα παρεις το κυκλικο σφουγκαρι που μπανει στο τρυπανι. οσο για τις αλοιφες εχω δοκιμασει παρα πολλες αλλα η καλυτερη ειναι μια της 3μ. μιλαμε για τεραστια διαφορα απο τις αλλες. απλα ασε να κοιταξω αυριο να δω το μοντελο γιατι εχω και αλλες της 3μ που δεν λενε και τιποτα.

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 05, 2011, 12:08:39 πμ »
Ηλια σε ευχαριστω φιλε μου. :)
Αν δεν σου κανει κοπο να δεις αυριο και τι σφουγγαρι χρησιμοποιησες, γιατι απο οτι ειδα υπαρχουν διαφοροι τυποι

Elias

• Sr. Member
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 05, 2011, 12:36:34 πμ »
ειχα παρει αυτο το κιτρινο απο stewmac, και τωρα εχω ενα απο τα practiker. θελουν προσοχη γιατι σε σημεια οπως οι τρυπες για τους μαγνητες κοβονται κομματια.

Elias

• Sr. Member
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 06, 2011, 09:55:11 μμ »
απο αριστερα προς τα δεξια στη φωτο. σφουγκαρι γυαλισματος απο stewmac, αλοιφη sonax, επανω της αλοιφη 3μ με κωδικο 50417, αλοιφη 3μ scratch remover, αλοιφη γυαλισματος 3μ αριθμος 09376, και τελος στο τρυπανι φαινεται το σφουγκαρι απο πρακτικερ.
εγω που λες ξεκιναω με γυαλοχαρτο νερου 800, 1000, 1500 και 2000. μετα περναω την 3μ scratch remover, και τελος περναω την 3μ 09376 η οποια ειναι αλλο πραγμα, αλωστε επανω γραφει οτι ειναι για high gloss.

Μακρής Δημήτρης

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μαύρη μουριά, παλίσσανδρος
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 06, 2011, 10:28:30 μμ »
Καλησπέρα σας... Έχω μία απορία εδώ και πολύ καιρό και νομίζω πως είναι η κατάλληλη στιγμή να την εκφράσω.. Αν το βερνίκι είναι γομαλάκα τι αλοιφές γυαλίσματος χρησιμοποιούμε? Υπάρχουν ειδικές για την συγκεκριμενη περίπτωση ή χρησιμοποιούμε τις ίδιες?

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 07, 2011, 08:08:31 μμ »
Ηλια σ'ευχαριστω και παλι  :) Αυριο παω για ψωνια  ;D ;)

Δημητρη, απο οτι εχω διαβασει σε ξενα φορουμ, ειναι πολλοι αυτοι που στο τελικο σταδιο φινιρισματος χρησιμοποιουν αλοιφες γυαλισματος αυτοκινητων, οπως ακριβως δλδ και στη δικη μπου περιπτωση με βερνικι νιτρου. Αυτο που ισχυει και στις δυο περιπτωσεις παντως, ειναι να αποφευγεται η χρηση αλοιφων που περιεχουν σιλικονη, δεν γνωριζω ομως τον λογο.

Elias

• Sr. Member
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 07, 2011, 09:55:02 μμ »
παρε μια γευση απο γυαλισμα μετα απο μια μερα που εβαλα βερνικι (δεν κρατιομουνα) σε ενα καπακι απο την bmw που αναπαλαιωνω

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 08, 2011, 01:14:03 πμ »
Πολυ καλη δουλεια, μοιαζει σαν να βγηκε μολις απο το εργοστασιο!
Καλη επιτυχια με την αναπαλαιωση

pixelwood

• Newbie
  • *
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 28, 2013, 12:01:31 μμ »
Εδω και μια βδομαδα περιπου, περναω βερνικι νιτρου σε ηλεκτρικη και αρχιζει να με πιανει το αγχος του φινιρισματος  ;D
Αφου το αφησω να σκλυρηνει 2-3 εβδομαδες θελω να την περασω με αλοιφες γυαλισματος. Δεν εχω ιδεα τι και που να παω να το ζητησω και επισης δεν εχω και αλοιφαδορο. Με το χερι γινεται δουλεια;
Αν καποιος εχει δοκιμασει καποιο προϊον και γνωριζει και 2 πραγματα για την διαδικασια θα το εκτιμουσα αφανταστα  :D ;D
Για τα βερνικια νιτρου πριν περασεις στις αλοιφες υπαρχει ενα ακομα σταδιο το γκαλιζερ. Τριβεις με ψιλο γυαλοχαρτο και σαπουναδα το βερνικι και μετα φτιαχνεις ενα μιγμα με οινοπνευμα και διαλυτικο και με μια μπαλα απο βαμβακι αρχιζεις να δουλευεις το βερνικι το οποιο μαλακωνει και ζυμωνεται και αρχιζει να παιρνει γυαλαδα. Βεβαια το γκαλιζερ θελει μεγαλη εμπειρια γιατι μπορει να σου καψει τα βερνικια.
Τωρα γιατι δεν πρεπει να χρησημοποιεις αλοιφες με σιλικονη ειναι απλο. Γιατι αν χρειαστει να ξαναριξεις βερνικι σε αλοιφαρισμενο με αλοιφη σιλικονης οργανο το βερνικι σε πολα σημεια θα ανοιγει κρατηρες δηλαδη θα υπαρχουν σημεια που το βερνικι δεν θα πειανει.

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 28, 2013, 10:57:56 μμ »
Αν και το θεμα ειναι αρκετα παλιο, ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες και πιστευω θα φανουν χρησιμες σε ολους μας!

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 01, 2013, 08:37:34 πμ »

Για τα βερνικια νιτρου πριν περασεις στις αλοιφες υπαρχει ενα ακομα σταδιο το γκαλιζερ. Τριβεις με ψιλο γυαλοχαρτο και σαπουναδα το βερνικι και μετα φτιαχνεις ενα μιγμα με οινοπνευμα και διαλυτικο και με μια μπαλα απο βαμβακι αρχιζεις να δουλευεις το βερνικι το οποιο μαλακωνει και ζυμωνεται και αρχιζει να παιρνει γυαλαδα. Βεβαια το γκαλιζερ θελει μεγαλη εμπειρια γιατι μπορει να σου καψει τα βερνικια.
Τωρα γιατι δεν πρεπει να χρησημοποιεις αλοιφες με σιλικονη ειναι απλο. Γιατι αν χρειαστει να ξαναριξεις βερνικι σε αλοιφαρισμενο με αλοιφη σιλικονης οργανο το βερνικι σε πολα σημεια θα ανοιγει κρατηρες δηλαδη θα υπαρχουν σημεια που το βερνικι δεν θα πειανει.
[/quote]
Δώσε καμμιά λεπτομέρεια, όταν του κάνεις αυτή τη τεχνική γιαλίζει αρκετα και μετα δεν χρειάζεται σχεδόν καθόλου αλοιφή, τα λέω σωστά?
Βέβαια χρησιμοποιείται και στο νίτρο που μαλακώνει πολύ εύκολα με το διαλύτη και μπορεί να χαλάσει ?
Προφανώς βάζουμε λίγο διαλύτη και αρκετό οινόπνευμα για να γιαλίσει χωρίς να χαλάσει η επιφάνεια ΟΚ?

pixelwood

• Newbie
  • *
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 01, 2013, 12:54:42 μμ »
Δώσε καμμιά λεπτομέρεια, όταν του κάνεις αυτή τη τεχνική γιαλίζει αρκετα και μετα δεν χρειάζεται σχεδόν καθόλου αλοιφή, τα λέω σωστά?
Βέβαια χρησιμοποιείται και στο νίτρο που μαλακώνει πολύ εύκολα με το διαλύτη και μπορεί να χαλάσει ?
Προφανώς βάζουμε λίγο διαλύτη και αρκετό οινόπνευμα για να γιαλίσει χωρίς να χαλάσει η επιφάνεια ΟΚ?
Γυαλιζει αρκετα αλλα χρειαζεται και αλοιφες οι οποιες για τα νιτρα ειναι διαφορετικες απο αυτες για τα ακρυλικα βερνικια για τα οποια ακρυλικα υπαρχουν 4 η 5 πολυ χοντρη, χοντρη, μεσαια, και ψιλη και περνιουνται με αυτη τη σειρα. Για τα νιτρα υπαρχει η χοντρη αλοιφη που εχει χρωμα κεραμυδι και δουλευεται οχι σκετη αλλα με λιγο πετρελαιο και η ψιλη που ειναι λευκη και δουλευεται σκετη. Για το γκαλιζερ τωρα το διαλυμα ειναι 50%διαλυτης και 50% οινοπνευμα πραγμα που οπως καταλαβαινεις απαιτει πολυ πολυ μεγαλη εμπειρια γιατι μπορει πολυ ευκολα να καταστρεψεις το βερνικι. Το αποτελεσμα ομως ειναι πραγματικα απιστευτο. Και στο ματι αλλα και στην αφη. Αν πιασεις ποτε σου τετοια δουλεια θα δεις οτι δεν εχει σχεση με οτιδηποτε εργοστασιακο.

Tags: