Αποστολέας Θέμα: ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΤΟΥ SPYDERMAN ΛΑΘΟΣ ΣΤΟΥ SPYBET  (Αναγνώστηκε 39122 φορές)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΕΛΑΒΑ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟ ΤΕΤΡΑΧΟΡΔΟ. ΤΟ ΚΟΥΒΑΛΗΣΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟ DEAL.
ΠΡΟΧΘΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ.....ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ, ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΜΙΑ ΔΟΥΓΑ, ΣΤΡΑΒΟ ΜΑΝΙΚΙ( ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΚΑΡΑΟΛΟ, ΑΝΟΙΓΜΕΝΟ ΚΑΠΑΚΙ.
ΑΥΤΑ ΕΚ ΠΡΩΤΗΣ ΟΨΕΩΣ.ΕΧΩ ΚΙ ΑΛΛΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΤΟΥ SPYDERMAN ΛΑΘΟΣ ΣΤΟΥ SPYBET
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 24, 2013, 07:42:00 μμ »
ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΕΝΑ ΘΑ ΠΩ ΜΟΝΟ...ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ .
ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΟΥ ΚΟΛΗΜΕΝΟ ΜΕ...ΜΥΞΑ.ΑΝΟΙΞΕ ΕΥΚΟΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΦΑΛΤΣΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΘΕΡΜΟΥ ΑΕΡΑ.
ΜΕΣΑ ΕΙΔΑ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ. ΧΑΡΤΟΜΑ ΜΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΜΠΛΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΡΑΘΕΙ ΚΑΙ ΤΡΙΒΕΤΑΙ. ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΥΓΙΕΣ ΑΝΟΙΓΜΕΝΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥΣ.
ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΤΑΚΟ. ΩΩΩΩΩΩΧ
ΚΑΠΑΚΙ ΠΑΧΟΣ 3,8-4 ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ.
ΤΑΚΟΣ ΧΟΡΔΙΕΡΑΣ ΜΑΔΕΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ, ΚΑΜΑΡΙΑ ΜΕ ΥΨΟΣ 2,3-2,4 ΤΟ ΠΙΣΩ ΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΑΝΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ................ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΦΟ.
ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΨΙΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΣΙΔΕΡΟ ΚΑΤΑ ΠΛΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ. ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΥ.
ΜΑ ΚΑΛΑ ΕΠΑΙΖΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΡΕ ΣΥ ΣΠΥΡΟ?
ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΑΠΟ ΚΑΠΡΙΤΣΙΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΥΒΑΛΗΣΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΡΥΟ ΤΟΥ ΥΜΗΤΟΥ.

mixalhs1987

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: μουρια
  • Αριθμός κατασκευών: καμια
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 24, 2013, 08:36:07 μμ »
Χαρα στο κουραγιο σου ρε Κωστα!!
μπραβο!

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 24, 2013, 09:52:07 μμ »
στο αναγνωρίζω ρε φίλε, έχεις υπομονή ;D ;D ;D

Κώστας Τρικάλης

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 24, 2013, 09:55:57 μμ »
Είμαι σίγουρος ότι θα κάνεις θαύματα πάλι!

Ααα πολύ ωραία η νεροκολοκύθα σου ρε Ζαρκ! Και με μπουζούκι την αλλάζω!

θα βάλω μπροστά τώρα να φτιάξω 8 που έχω. Πιο μικρές για τζουράδες

Τι λέει η δικιά σου? Αντέχει ακόμα? Κάτι που πρέπει να προσέξουμε? Κόλλες εποξικές στον μπροστά και πίσω τάκο? Διαμπερές μάνικο για αντοχή?

Δημητρης Βλαχος

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 25, 2013, 09:04:12 πμ »
Κώστα το καπάκι ειναι ίδιο με το δικό μου!!!Καλα ολλα τα αλλα το πάχος καπακιου τα μαδέρια ο τάκος αυτο το κάψιμο γιατι το κάνανε μήπως ξέρεις;

KOSTAS7

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 25, 2013, 11:12:45 πμ »
καλα αυτα τα εχεις εσυ για πλακα παρατηρησατε οτι τα καμαρια δεν ειναι ακριβως παραλληλα απο λαθος η απο τεχνικη?

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 25, 2013, 01:44:22 μμ »
καλα αυτα τα εχεις εσυ για πλακα παρατηρησατε οτι τα καμαρια δεν ειναι ακριβως παραλληλα απο λαθος η απο τεχνικη?
μπορεί να είναι απο λάθος που κατέληξε σε τεχνική γιατί πετύχαινε συγκεκριμένο ήχο, πχ μάστορας βαριόταν κ έκανε δουλειά άρπα κόλλα, έβγαζε καταλάθος καλό ήχο και υιωθετούσε την τεχνική των μη παράλληλων καμαριών ;D ;D ;D τώρα σοβαρά δεν ξέρω μα το έχω δει και αλλού σε πολλά καπάκια, οπότε μαλλον τενική είναι.

Κώστας Τρικάλης

• Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 25, 2013, 02:19:46 μμ »
είναι τεχνική

όπως είναι τώρα τα καμάρια (στενεύουν στο πάνω μέρος - προς τα μπάσσα), το όργανο μπασσάρει

γενικά κάτω είναι τα πρίμα, πάνω τα μπάσσα

όπου κοιτάει η "μύτη" του στενέματος, έχουμε και το (ελάχιστο σίγουρα) επιθυμητό αποτέλεσμα

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 25, 2013, 09:07:41 μμ »
Είμαι σίγουρος ότι θα κάνεις θαύματα πάλι!

Ααα πολύ ωραία η νεροκολοκύθα σου ρε Ζαρκ! Και με μπουζούκι την αλλάζω!

θα βάλω μπροστά τώρα να φτιάξω 8 που έχω. Πιο μικρές για τζουράδες

Τι λέει η δικιά σου? Αντέχει ακόμα? Κάτι που πρέπει να προσέξουμε? Κόλλες εποξικές στον μπροστά και πίσω τάκο? Διαμπερές μάνικο για αντοχή?
ΦΙΛΕ GETIT  ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΕ ΗΧΟ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝΤΕΧΕΙ...........ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΞΙΚΗΣ ΤΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΝΟΕΙΤΕ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΡΩΤΑΝΕ ΟΙ ΦΙΛΕΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.  ΑΥΤΟ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ?

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 25, 2013, 09:26:08 μμ »
Κώστα το καπάκι ειναι ίδιο με το δικό μου!!!Καλα ολλα τα αλλα το πάχος καπακιου τα μαδέρια ο τάκος αυτο το κάψιμο γιατι το κάνανε μήπως ξέρεις;

ΕΣΠΑΣΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΑΨΕ ΕΚΕΙ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΜΑΡΙΑ ΣΑΝ ΣΚΑΛΩΣΙΑ. Η ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΛΛΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΟΡΚΟ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Η ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΤΕ ΤΟ 82-89 ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΡΔΟΣ , ΑΓΟΡΑΖΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΣΚΑΦΗ ΕΤΟΙΜΑ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕΤΑ ΜΟΝΤΑΡΙΖΑΝ ΜΗΝ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΙΑ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΜΑΡΑΓΚΟΔΟΥΛΕΙΑ.
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΟΠΟΥ ΑΝΑΒΙΩΣΕ ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ, ΜΙΛΑΜΕ Η ΑΘΗΝΑ ΑΛΛΑ ΚΙ Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΓΕΜΙΣΕ ΜΕ ΚΟΜΠΑΝΙΕΣ.......ΑΘΗΝΑΙΚΗ, ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΗ, ΚΑΙ ΝΑ ΟΙ ΜΠΟΕΜΙΣΕΣ, ΚΑΙ ΝΑ Η ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΛΠ.
ΙΣΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΕΜΑΘΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ, ΑΛΛΟΙ ΑΠΛΑ ΚΟΝΟΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ.
ΤΗ ΣΗΜΕΡΟΝ ΟΜΩΣ ΟΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΚΑΙ ΟΡΜΑΜΕ ΝΑ ΔΑΓΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΣΤΟΡΑ, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΙΟΤΙ ΙΣΩΣ........ ΚΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΦΙΛΟΣ ΚΑΛΟΣ ΜΟΥ ΔΙΗΓΟΥΤΑΝ ΠΩΣ ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΠΑΓΛΑΜΑ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΩ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΟΡΩ.
ΠΟΛΛΑ ΕΙΠΑ ΟΜΩΣ. ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ. .........................................

Dimitris Kriti

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μαυρη μουρια εκατο και βαλε χρονων!!!
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 25, 2013, 10:13:42 μμ »
Την ιδια εικονα αντικρισα και 'γω οταν ανοιξα ενα μπουζουκι του κουμπαρου μου εικασετιας. Το καπακι ηταν με της γραμμες απο το κοψιμο της κορδελας, τα καμαρια δοκαρια, μερικα ντακακια περιμετρικα, και το νευρο στο μανικο με τα νερα αναποδα. Τελικα κρατησα μονο το σκαφος (που αποκλειεται να το ειχε φτιαξει ο ιδιος μαστορας). Καποιοι οντως κονομισαν εκεινα τα χρονια μιας και ο κουμπαρος μου το ειχει πληρωσει τοτε κανα 120αρι χιλιαδες δραχμες.

mixalhs1987

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: μουρια
  • Αριθμός κατασκευών: καμια
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 26, 2013, 12:43:20 πμ »
Παιδια ισως αυτο που θα πω εινα βλακεια αλλα μηπως εκεγαν το καπακι στο σημειο του καβαλαρι επειδι με το καψιμο αλλαζει η δομη του καπακιου σε εκεινο το σημειο  οπως ας πουμε το καρβουνο που γινετε σαν γυαλι, και ολο αυτο προς οφελο του ηχου;

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 26, 2013, 02:37:52 πμ »
Παιδια ισως αυτο που θα πω εινα βλακεια αλλα μηπως εκεγαν το καπακι στο σημειο του καβαλαρι επειδι με το καψιμο αλλαζει η δομη του καπακιου σε εκεινο το σημειο  οπως ας πουμε το καρβουνο που γινετε σαν γυαλι, και ολο αυτο προς οφελο του ηχου;
έχει λογική, άρα είναι και πιθανό να έγινε γι αυτο το σκοπό, Μιχάλη δίνεις ρέστα 8) 8) 8) 8)

ΑΝΤΩΝΙΟΣ

• Jr. Member
  • **
  • Αριθμός κατασκευών: 4
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 26, 2013, 11:53:51 πμ »
Ενας φίλος Οργανοποιός - μακαρίτης τώρα- μου είπε για το τσάκισμα. Το κάψιμο (με πυρακτωμένο σίρμα ή λάμα) γινόταν επειδή βοηθούσε στο τσάκισμα του καπακιού.  Το τσάκισμα στο καπάκι γινόταν γιά να κόψει πρίμα.

Tags: