Αποστολέας Θέμα: Με μια ματια.  (Αναγνώστηκε 4482 φορές)

Δημητρης Βλαχος

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
Με μια ματια.
« στις: Νοεμβρίου 23, 2013, 10:54:58 μμ »
Σημερα εβγαλα τις χορδες απο το μπουζουκακι μου με σκοπο να το καθαρισω γιατι το ειχε φαει η βρομα και καθως καθαριζα την ταστιερα παρατηρησα οτι ΞΕΒΑΦΕ!!!!!! Φαρμακωθηκα!!!! Μετα εβαλα το κινητο μεσα στο ηχειο να ριξω μια ματια τα συμπερασματα δικα σας!!!!

Δημητρης Βλαχος

• Full Member
Απ: Με μια ματια.
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 23, 2013, 10:55:21 μμ »
Το μουζουκακι μου!

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 23, 2013, 11:29:57 μμ »
ΡΕ ΜΗΤΣΟ ΖΑΛΙΣΤΗΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑ ΔΩΘΕ.
ΛΟΙΠΟΝ ΖΕΙ Ο ΠΡΟΚΟΣ? ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΥΘΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΣΑΛΑΚΩΜΑΤΑΚΙ..........
ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ? ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ Η ΘΑ ΠΑΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ?
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 24, 2013, 12:10:10 πμ »
δεν κατάλαβα και πολλά απ το βίντεο, η πάράλληλη γραμμή η μαύρη πανω απ το καμάρι τι είναι κάψημο απο λιγισμα καπακιού;
η ταστιέρα ομως ντροπή ρε παιδιά, τελικά αναγνώρισες απο τι ξύλο είναι;

Δημητρης Βλαχος

• Full Member
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 24, 2013, 11:34:25 πμ »
Παχος καπακιου 4 χιλ υψος καμαριου 2,2 εκατοστα περιμετρικο σειρητι ανυπαρκτο. Αυτο δεν ειναι νορμαλ ρε παιδια οταν θεωρεισαι επαγγελματιας και βαζεις και το ονομα σου πανω στο οργανο θα πρεπει να ειναι πιο συμαζεμενο οχι απο εξω κουκλα και απο μεσα πανουκλα οσο και να στοιχιζει αυτο!!Τωρα Κωστα λυθηκε ο μυθος του καπακιου που δεν καθεται ποτε με4 χιλιοστα καπακι και καδρονια για καμαρια που να κατσει!!! Ο Προκος δεν ζει εχει αναλαβει ο γιος του τωρα πια αλλα δεν αξιζει να ασχοληθεις καν. Οσο για την μαυρη γραμμη μαλλον εχεις δικιο Χρηστο καψημο ειναι αλλα δεν ξερω γιατι. Η ταστιερα δεν ξερω τι ξυλο μπορει να ειναι δεν μπορω να το ξεχωρισω.

pikolo

• Sr. Member
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 24, 2013, 11:43:47 πμ »
ποσο το πηρες το όργανο?Εβενος πρέπει να ναι η ταστιέρα απλα ο φτηνος που έχει όλο νερα.,...

Δημητρης Βλαχος

• Full Member
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 24, 2013, 12:14:16 μμ »
Το οργανο το εχω απο 1996 και το ειχα παρει 5000 χιλιαδες  απο εναν θειο μου αλλα το ζητουμενο ειναι αλλο θα εβαζε κανεις απο εμας εδω την υπογραφη του σε ενα τετοιο οργανο? Ειναι καποια πραγματα που δεν συνχωρουνται ουτε στους ερασιτεχνες ποσο μαλλον σε επαγγελματιες.

Κώστας Τρικάλης

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 24, 2013, 01:03:49 μμ »
Μην τρελαίνεστε!

δε γνωρίζω το μάστορα αλλά απαντώ:

ο έβενος δεν είναι απαραίτητα μαύρος, η πολύ καλή ποιότητα είναι μασιφ μαύρο χρώμα (είναι το εσωτερικό του κορμού). Πολλοί λοιπόν έβαφαν τις ταστιέρες για εμάς τους άσχετους  ;D ή για να μας πουλήσουν ΑΑΑ ποιότητα

από όσες ταστιέρες χρησιμοποίησα, η μόνη ακλόνητη είναι οξιά ξηραντηρίου, ούτε έβενος, ούτε τριανταφυλλιά, ούτε παλίσανδρος. Αν σου έλεγε ο μάστορας για οξιά δε θα το δεχόσουν με τίποτα. Πολλοί ακόμα και σήμερα σε πανάκριβα όργανα βάφουν με ειδικά λάδια εμποτισμού κατάμαυρες ταστιέρες

Το κάψιμο συνηθιζόταν πίσω από τον καβαλάρη από όλους τους παλιούς μαστόρους

Τα καδρόνια κλπ είναι προφανώς τεχνική του μάστορα

Για να καταλήξω: αν κάποιος σου πετύχει τον ήχο που θέλεις τότε τι σε νοιάζει τι χρησιμοποίησε ως υλικά και τι κόλπα βρήκε για να το πετύχει? Μακάρι να πετυχαίναμε και εμείς τον ήχο των παλιών οργάνων.

Τελευταίο: οι παλαιοί με πενιχρά μέσα κατάφεραν και έφτιαξαν οργανάρες. Εμείς με πριονάκια dojuki, με ανθρακονήματα και της παναγιάς τα μάτια καταφέρνουμε συνήθως  όργανα τοξοβολίας... Υπήρχαν και υπάρχουν αρκετά μυστικά που δε μπορούμε όσο και να προσπαθούμε να τα ανακαλύψουμε. Όσα σύγχρονα μέσα και να έχουμε , δε μπορούμε έτσι με τη μία να αποκτήσουμε την εμπειρία ενός μάστορα που έφτιαξε 1000 όργανα

αυτά

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 24, 2013, 11:07:31 μμ »
Δημητρη ακριβως το ιδιο συναντησα και εγω σε ενος συναδελφου που αλλαξα ταστα!!

Θα παρεις χρωμα μαυρο εμποτισμου (νερου) και θα το περασεις και θα ειναι σαν καινουριο!!

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 26, 2013, 11:51:09 πμ »
Γεια σας παιδια.....
Εγω νομιζω πως οτι πληρωνεις παιρνεις.......και αιτιολογο:εμενα μου προτεινε μαγαζι που πουλαει μουσικα οργανα να του φτιαχνω μπουζουκια φθηνα,που η τελικη τιμη θα εφτανε στα 250 ευρω περιπου. Ερωτηση......αν δεχομουν,τι υλικα θα επρεπε να βαλω και σε ποσο χρονικο διαστημα θα τελειωνα το οργανο;
Αν υπολογισουμε ολα αυτα λοιπον,βγαζουμε πολλα συμπερασματα γιατι ειναι βαμμενη η ταστιερα,γιατι ξεκολλησε το καραολο κτλ.....
Δεν ξερω ποια ειναι η καλυτερη ταστιερα σε ηχο ή σε χρωμα,αλλα αυτο που ξερω ειναι πως οταν το αποτελεσμα τα σπαει.....δεν βρισκω κατι που να μην μου αρεσει σε ενα οργανο.
Αυτη την αποψη εχω παιδια....!!!!

Δημητρης Βλαχος

• Full Member
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 26, 2013, 02:19:09 μμ »
Δημητρη ακριβως το ιδιο συναντησα και εγω σε ενος συναδελφου που αλλαξα ταστα!!

Θα παρεις χρωμα μαυρο εμποτισμου (νερου) και θα το περασεις και θα ειναι σαν καινουριο!!

Δεν προκειται να πειραξω τπτ απο το οργανο εχει μονο συναισθηματικη αξια για εμενα δεν αξιζει αν και δεν εχω αλλο οργανο αλλα πολυ συντομα θα τελιωσω ενα παλιο μπουζουκο που βασανιζω καιρο τωρα.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 26, 2013, 05:04:17 μμ »
ΕΓΩ ΡΕ........ΕΓΩ ΘΑ ΣΤΟ ΦΤΙΑΞΩ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Δημητρης Βλαχος

• Full Member
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 28, 2013, 12:38:54 πμ »
ΕΓΩ ΡΕ........ΕΓΩ ΘΑ ΣΤΟ ΦΤΙΑΞΩ
Τωρα με σακατεψες δασκαλε!!! Τι ξεστομισες!!! Ο λογος σου με χορτασε!!!! Α ρε πατριδα!

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 28, 2013, 12:55:50 πμ »
Ρε συ Δημήτρη αν έχεις ένα όργανο 20 χρόνια (5,000 δραχμές) που σου γουστάρει, δεν έχει πάρει το καπάκι δεν έχει σκευρώσει και παίζει μια χαρά μην παιδεύεσαι να βρείς αν το καπάκι είναι χοντρό, τα καμάρια καδρόνια δεν έχει παραπέτια και αλλα. Εκ του αποτελέσματος δικαιώνεται ο κατασκευαστής.
Στο τέλος αυτό που νμετράει είναι το αποτέλεσμα.
Πριν λίγο καιρό είχα δει ένα όργανο γνωστού κατασκευαστή με καλό όνομα,
Φινίρισμα τέλειο, ξύλα ακριβά μοναδικό κομμάτι οπτικά και χωρίς κατασκευαστικές ατέλειες.
Το παλικάρι που είναι και καλός γνώστης καμάρωνε για το όργανο και για τα 2,000 που έδωσε. έλα όμως που μόλις το έπιασα στα χέρια μου αποδείχθηκε μουγγό.
Κιχ το οργανάκι! Μετά από λίγο καιρό είδα ότι το πούλαγε ο άνθρωπος. Μάλλον του έφυγε ο νταλγκάς για το όργανο που είχε παραγγείλει όπως ονειρευότανε και το έδινε.
Αν το όργανο είναι εντάξει και έχει και συναισθηματική αξία μην στεναχωριέσαι.
Κατά τ'άλλα θα συμφωνήσω με τον getit.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Δημητρης Βλαχος

• Full Member
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 28, 2013, 04:15:09 μμ »
Ρε συ Δημήτρη αν έχεις ένα όργανο 20 χρόνια (5,000 δραχμές) που σου γουστάρει, δεν έχει πάρει το καπάκι δεν έχει σκευρώσει και παίζει μια χαρά μην παιδεύεσαι να βρείς αν το καπάκι είναι χοντρό, τα καμάρια καδρόνια δεν έχει παραπέτια και αλλα. Εκ του αποτελέσματος δικαιώνεται ο κατασκευαστής.
Στο τέλος αυτό που νμετράει είναι το αποτέλεσμα.
Πριν λίγο καιρό είχα δει ένα όργανο γνωστού κατασκευαστή με καλό όνομα,
Φινίρισμα τέλειο, ξύλα ακριβά μοναδικό κομμάτι οπτικά και χωρίς κατασκευαστικές ατέλειες.
Το παλικάρι που είναι και καλός γνώστης καμάρωνε για το όργανο και για τα 2,000 που έδωσε. έλα όμως που μόλις το έπιασα στα χέρια μου αποδείχθηκε μουγγό.
Κιχ το οργανάκι! Μετά από λίγο καιρό είδα ότι το πούλαγε ο άνθρωπος. Μάλλον του έφυγε ο νταλγκάς για το όργανο που είχε παραγγείλει όπως ονειρευότανε και το έδινε.
Αν το όργανο είναι εντάξει και έχει και συναισθηματική αξία μην στεναχωριέσαι.
Κατά τ'άλλα θα συμφωνήσω με τον getit.
H αληθεια  ειναι φιλε μου sakkali οτι στην αρχη νευριασα λιγο αλλα τωρα το ξεπερασα. Δεν πειραζει τοσα χρονια με εβγαλε ασπροπροσωπο!!! Αλλα οταν βαζεις το ονομα σου πανω σε ενα οργανο πρεπει να ειναι πιο συμμαζεμενο  εσωτερικα οσο και εξωτερικα.

Tags: