Καλημέρα 6.30 πμ εδώ)
Δεν διαφωνώ σε κάτι ριζικά με τους προλαλησαντες
Να πω μόνο για την ποιότητα κατασκευών που αναφέρθηκε πως δεν υποθήκε στο άρθρο, πως αναφέρθηκα στην αρχή του άρθρου σε ταλαντούχους ερασιτέχνες οργανοποιους που υπάρχουν στο χώρο και που έχουν πολλά περισσότερα να δώσουν απο απλα ένα γνωστό όνομα στην ταμπέλα των κατασκευών τους
Οπότε στο συλλογισμό μου αναφερόμουν σε ερασιτέχνες / αφανείς με ποιότητα και επίπεδο κατασκευών
Οπως εξέφρασα και στο προηγούμενο πόστ μου περί εφορίας .
Δημόσια πρέπει να λέω το σωστό και το νόμιμο
Δεν μπορώ να γνωρίζω εάν ο ερασιτέχνης δηλώνει το έξτρα εισόδημα , ουτε καν ο επαγγελματίας ακόμα που παραγγέλνω .... Ελπίζω να το κάνουν .... Απλα πιστεύω πως εάν κάποιος δε το κάνει , μάλλον αυτός ειναι ο ερασιτέχνης ( μπορεί και να κάνω λάθος σε αυτή το συλλογισμό )
Ο καθένας μπορεί να βάζει ότι τιμές θέλει , ειναι ελεύθερο επάγγελμα συμφωνώ
Αλλά στην υπόθεση πως ένας ερασιτέχνης και ένας επαγγελματίας κατασκευάζουν το ίδιο ποιοτικό οργανο,ειναι πολλοί άλλοι παράγοντες που θα κάνουν τον αγοραστή να διάλεξει το οργανο του ερασιτέχνη απο του επαγγελματία
Η εμπειρία . Να είμαι σίγουρος πως το όμορφο και ποιοτικό οργανο που θα έρθει στο Μιάμι δε θα διπλωσει και θα στραβώσει
Η υποστήριξη και εγγύηση πως εάν κάτι παει άσχημα , ο κατασκευαστής θα εγγυηθεί και θα ξέρει να το διορθώσει
Ο ήχος . Σημαντικότατος παράγοντας
Το φινιρισμα πως το Οργανο δεν έχει ατέλειες
Τι μένει εάν δεχτούμε πως μιλάμε για ποιοτικά όργανα ερασιτεχνών ;
Η τιμή . Εξίσου σημαντικότατος παράγοντας , ίσως ένας απο τους σημαντικότερους στην εποχή και κρίση που ζούμε
Και να φέρω ένα παράδειγμα που έπεσε στην αντίληψη μου τελευταία .
Εάν ο μάστορας Καφετζόπουλος πουλήσε τον προηγούμενο μήνα μπουζουκι καινούργιο σε ταμπούροειδες 1400 ευρώ , τι και πως να συναγωνιστω εγώ ο ερασιτέχνης /αφανης οργανοποιος αυτό το οργανο και ζητάω 1400 και 1500;
Δεν έχω οργανο του μαστορα , αλλά απο ήχο και κυρίως σταθερότητα κατασκευών έχω ακούσει μόνο τα καλύτερα !
Με την εις άτοπον επαγωγη , εάν γνωστοί και ονομαστοι πουλάνε τόσο , ( συμπεριλαμβομενων των εξόδων που έχουν) αυτό δεν πρέπει να προβληματίσει τη μερίδα εκείνη των ερασιτεχνών που ζητάνε απο 1500 και επάνω ;
Όταν έκανα το ρίσκο να φτιάξω το πρώτο μου οργανο σε ερασιτέχνη , ήταν απλα μεγάλο ρίσκο . Δεν ήξερα ουτε τι θα πάρω ουτε και εάν θα επιζήσει μετά απο δυο χρόνια αυτό που θα πάρω .
Τελικά δεν έχασα διότι επέζησε και μάλιστα συμπεριφέρθηκε και πολύ καλά ως οργανο .
Πόσοι όμως θα θελήσουν να πάρουν ένα τέτοιο ρίσκο κυρίως εάν με τα ίδια χρήματα παίρνουν οργανο με εγγύηση απο καλό και γνωστό κατασκευαστή ; Υπό θέτοντας ότι ποιοτικά και ηχητικά τα όργανα ειναι ακριβώς τα ίδια
Εγώ πιστεύω πάντως πως και σε χαμηλότερη τιμή να δωθει οργανο απο μη γνωστό / ερασιτέχνη κατασκευαστή δύσκολα ο πελάτης για 100-200ευρώ παρακάτω θα στραφεί στον ερασιτέχνη ... Μέχρι ο ερασιτέχνης να αποδείξει έμπρακτα πως οι κατασκευές του αξίζουν
Και ο μόνος τρόπος να το αποδείξει ειναι μέσω φήμης απο πελάτες , όχι απο φίλους και γνωστούς
Δηλαδή πρέπει να μπορεί να πουλήσει για κάποια πρώτα χρόνια όργανα , να παιχτούν τα όργανα του απο πελάτες , να περάσουν κανά δυο τρία χρόνια χωρίς παράπονα για κακό κατασκευή και κακό ήχο απο τους πελάτες για να μπορεί σιγά σιγά και δειλά δειλά να κάνει τα πρωτα βήματα του στην αγορά ως ίσος προς ίσο με τους επαγγελματίες .
Το άρθρο εκεί στοχεύει . Εάν υπάρχουν ερασιτέχνες που κατασκευάζουν πανέμορφες και καλές κατασκευές , πρέπει εάν θέλουν όργανα τους να παιχτούν και να αγοραστούν να γίνουν ανταγωνιστικοί .
Και δεν αντιλέγω πως μπορεί το οργανο που έφτιαξαν να τους πήρε μήνες και τι να χρεωσουν ως μεροκάματο ; Του Κινέζου που κάπου χαριτολογώντας υποθήκε ;
Του Κινέζου δυστυχώς η ευτυχώς μέχρι να τον γνωρίσει ο κόσμος
Αλλιώς ειναι και ο άλλος που λέει η δουλεια μου δε πληρώνεται το κάνω για το κέφι μου και τους φίλους μου
Δεκτός ο συλλογισμός και σεβαστός
Όταν όμως μπαίνει κάποιος στη φιλοσοφία / διαδικαςια να πουλήσει πρέπει να μετρήσει πόλλους παράγοντες πριν δώσει την τελική του τιμή
ΥΓ: john μιλάμε διαφορετική γλώσσα δε προκειτε οπως φαίνεται να καταλάβουμε ο ένας τον άλλο
Ναι το άρθρο το έγγραψα γιατί ξύπνησα ένα πρωινό στραβά , και είπα σε κάνω τώρα φίλους τους επαγγελματίες ; Η μάλλον με έβαλαν επαγγελματίες να τα γράψω όλα αυτά .
Δε τσουβαλιασα ουτε τους φίλους που έχω εδώ μέσα ουτε τους γνωστούς . Εκείνοι που κατάλαβαν τις προθέσεις είδαν πως δεν υπήρχε δόλος . Εσύ συνεχίζεις να βλέπεις

Τώρα είδα και τον όρο λαμόγια για το φόρουμ
Εεεεεε τι να πω . Εάν το φόρουμ ειναι στα αγαπημένα μου Λινκ πρέπει να είμαι μεγάλο λαμογιο και εγώ
Τσουβαλιασα ( εάν δεχτούμε αυτό τον όρο ) εκείνους που αναφέρω στα παραδείγματα μου και μόνο
Και ας όψεται που δεν θέλω να πω τα ονόματα των παραδειγμάτων μου διότι δεν ειναι η ουσία εκεί