η μεθοδος της κυρίας έχει ένα λάθος ..... δεν κουνάς τα ξύλα.......διότι δεν μπορείς να πετύχεις ομοιόμορφη πίεση σε μακριά κομμάτια.....
(η κυρία έβαλε ένα γυαλόχαρτο στη μέση του τζαμιού για να "καμπυλώνει" το τζάμογυαλόχαρτο και να εξισώνει τη αθέλητη μεγαλύτερη πίεση στα άκρα.....)
λάθος ......τα ξύλα πρέπει να είναι ακίνητα και καλά ευθυγραμισμένα/σταθεροποιημένα και η κίνηση στο τζαμογυαλόχαρτο ή την πλάνη .....
........εν ολίγοις ένα "shooting board"....... παραδοσιακό όπως χρησιμοποιείται εκατοντάδες χρόνια τώρα .....
θέμα απόλυτης καθετότητας την ακμής που δημιουργείται δεν υπάρχει στο "shooting board"...
...εφ΄όσον τα δύο κομμάτια που θέλουμε να είναι "bookmatched" πλανίζονται/γυαλοχαρτίζονται μαζί , το οποιοδήποτε λάθος καθετότητας στο ένα κομμάτι διορθώνεται απο το ίδιο λάθος στο άλλο....
....η γωνία λάθους θα είναι θετική στο ένα και αρνητική στο άλλο.....μόλις "φιλήσουν" στην ακμή θα είναι απόλυτα συνεπίπεδα......
εγω την μόνη απορία που είχα πάντοτε ήταν πώς η πλάνη "τρώει"¨τα ξύλα πρός ένωση και όχι το ίδιο το "shooting board"....
....η απάντηση ήρθε επι του πρακτέου.......στην πρώτη χρήση , όντως η πλάνη τρώει την ακμή του "board" .......αλλά μετά κοντράρει στο δοντάκι που δημιουργείται απο το γεγονός ότι η λάμα δεν φθάνει σε όλο το πλάτος της πλάνης......
.....κάποια περίεργη πλάνη που έχει λάμα σε όλο πλάτος της δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί.......
πωπω γράφω πιο γρήγορα και απο τον server ...... μέχρι να εμφανιστεί η λέξη που γράφω έχω φθασει στη μεθεπόμενη.......έχω ξεφύγει......