Αποστολέας Θέμα: Ταιριασμα των δυο κομματιων του καπακιου  (Αναγνώστηκε 5173 φορές)

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Περιοχή: Άλιμος - Κυπαρίσσι Λακωνίας
Ταιριασμα των δυο κομματιων του καπακιου
« στις: Νοεμβρίου 09, 2013, 05:34:42 μμ »
Το βρηκα και μου αρεσε γιατι ειχα ενα θεματακι με την κολληση των δυο μερων. Τελικα σε γιαλοχαρτο το ειχα κανει αλλα χωρις το κολπο που τα κραταει καθετα....

https://www.youtube.com/watch?v=Vpctza2iI7U&feature=youtube_gdata_player
Εγω και ο Ζοζέφ.
https://georgalasg.wordpress.com/

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
Απ: Ταιριασμα των δυο κομματιων του καπακιου
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 09, 2013, 08:07:59 μμ »
Εγω ειχα παντα θεμα..με την πλανη ..Ηθεωρητικη λυση ειναι οτι θες αφενος καθετηοτητα και αφετερου μαχαιρια που να θεριζουν ειδαλλως σπαει το ξυλο..Αλλα και παλι μερικα ξυλα ειναι πολυ δυστροπα....
Εγω το εκανα αλλιως..Ακριβως απο πανω απο την ευθεια που ηθελα να ισιωσω εβαλα οδηγο ενα χαρακα και με ρουτερ με ρουλεμαν το "πλανιζα" η αλλιως το ετρωγα...Ετσι οι δυο συθηκες που εθεσα ικανοποιωντουσαν...
Αλλα ειναι φασαρια....

BOULIS13

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: kung-fu - street fight - ελληνορωμαϊκη
  • Αριθμός κατασκευών: 7*1/2
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 09, 2013, 09:32:51 μμ »
η μεθοδος της κυρίας έχει ένα λάθος ..... δεν κουνάς τα ξύλα.......διότι δεν μπορείς να πετύχεις ομοιόμορφη πίεση σε μακριά κομμάτια.....
(η κυρία έβαλε ένα γυαλόχαρτο στη μέση του τζαμιού για να "καμπυλώνει" το τζάμογυαλόχαρτο και να εξισώνει τη αθέλητη μεγαλύτερη πίεση στα άκρα.....)
λάθος ......τα ξύλα πρέπει να είναι ακίνητα και καλά ευθυγραμισμένα/σταθεροποιημένα  και η κίνηση στο τζαμογυαλόχαρτο ή την  πλάνη .....
........εν ολίγοις ένα "shooting board"....... παραδοσιακό όπως χρησιμοποιείται εκατοντάδες χρόνια τώρα .....

θέμα απόλυτης καθετότητας την ακμής που δημιουργείται δεν υπάρχει στο "shooting board"...
...εφ΄όσον τα δύο κομμάτια που θέλουμε να είναι "bookmatched"  πλανίζονται/γυαλοχαρτίζονται  μαζί , το οποιοδήποτε λάθος καθετότητας στο ένα κομμάτι  διορθώνεται απο το ίδιο λάθος στο άλλο....
....η γωνία λάθους θα είναι θετική στο ένα και αρνητική στο άλλο.....μόλις "φιλήσουν" στην ακμή θα είναι απόλυτα συνεπίπεδα......

εγω την μόνη απορία που είχα πάντοτε ήταν πώς η πλάνη "τρώει"¨τα ξύλα πρός ένωση και όχι το ίδιο το "shooting board"....
....η απάντηση ήρθε επι του πρακτέου.......στην πρώτη χρήση , όντως η πλάνη τρώει την ακμή του "board" .......αλλά μετά κοντράρει στο δοντάκι που δημιουργείται απο το γεγονός ότι η λάμα δεν φθάνει σε όλο το πλάτος της πλάνης......
.....κάποια περίεργη πλάνη που έχει λάμα σε όλο πλάτος της δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί.......

πωπω γράφω πιο γρήγορα και απο τον server ...... μέχρι να εμφανιστεί η λέξη που γράφω έχω φθασει στη μεθεπόμενη.......έχω ξεφύγει...... :-* :-* :-* :-*
κύριε ταξιτζή....ν΄αφήσω δυό πίτσες κ΄εφτά μπύρες στο πίσω κάθισμα;..   :-[ :-[ :-[

theodoropoulos

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 09, 2013, 10:32:44 μμ »

...εφ΄όσον τα δύο κομμάτια που θέλουμε να είναι "bookmatched"  πλανίζονται/γυαλοχαρτίζονται  μαζί , το οποιοδήποτε λάθος καθετότητας στο ένα κομμάτι  διορθώνεται απο το ίδιο λάθος στο άλλο....
....η γωνία λάθους θα είναι θετική στο ένα και αρνητική στο άλλο.....μόλις "φιλήσουν" στην ακμή θα είναι απόλυτα συνεπίπεδα......

διαφωνω..πιστευω οτι το λαθος διπλασιαζεται αν εχω καταλαβει καλα τι εννοεις...

BOULIS13

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 10, 2013, 12:12:29 πμ »
http://img11.imageshack.us/img11/497/ck1l.png

:-* :-* :-*

Uploaded with ImageShack.us
....αυτη είναι όλη η ουσια του shooting board .........  η διαμόρφωση μιάς τέλειας ευθείας είναι ευκολη....
......οι 90 μοίρες είναι η ζόρικη ιστορία....να που εβρεθει τρόπος να μην χρειάζεται ακρίβεια....και όλα να έρχονται "ευθεία"...... ??? ???

κύριε ταξιτζή....ν΄αφήσω δυό πίτσες κ΄εφτά μπύρες στο πίσω κάθισμα;..   :-[ :-[ :-[

BOULIS13

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 10, 2013, 12:26:19 πμ »
...να συμπληρώσω ότι με τον ίδιο τρόπο πέρασα απο την πλάνη τα δύο κομμάτια του σώματος ηλεκτρικής  (2 μέχρι στιγμής)
...χωρίς να "καίγομαι" άν ο οδηγός είναι just 90 μοιρες ή έχει ξεφύγει στις 89 -88 (π.χ.).....
...και προσφάτως το ίδιο έκανα σε σώμα+μανίκι throughbody.......μόνο που εκεί έχεις δύο "bookmatchings" .....
....το μανίκι περνιέται στη μία πλευρά του μαζί με το ένα κομμάτι του σώματος , και στην άλλη με την άλλη πλευρά .....
....σ΄αύτη την περίπτωση βέβαια δεν συγχωρέιται μεγάλο λάθος γωνίας διότι το μανίκι "φεύγει" και εκτός των δύο κομματιών του σώματος....
....αλλά έως 1-2 μοίρες δε νομίζω να "φαίνονται" μετά το καμπύλωμα του μάνικου......

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 10, 2013, 07:26:35 πμ »
θέμα απόλυτης καθετότητας την ακμής που δημιουργείται δεν υπάρχει στο "shooting board"...
Σωστα! ο ιδιος ο κουμπιανο (σελ 98) χρησιμοποιει επιτηδες αλλη γωνια και οχι 90 μοιρων ωστε να εχει μεγαλυτερη επιφανεια κολλησης!!!
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 10, 2013, 10:00:37 πμ »
Πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα. Δεν ειχα δει τα shooting  board. Σιγουρα ειναι πιο σωστα και πιο ευκολα να γινουν. Λογικα η κολληση με κλιση θα ειναι οντως καλυτερη. Ειδα στο  youtube πολλες ιδιοκατασκευες shooting board και με πλανη και με γυαλοχαρτα. Μαλλον με πλανη ειναι καλυτερα;
Με το ρουτερ και κοπτικο αντιγραφης δημιουργειται τελεια επιφανεια κολλησης; εννοω το κοπτικο κοβει τοσο τελεια;

Ευχαριστω για το ενδιαφερον. Βγαλαμε κατι καλο που δεν ειχα ιδεα....
Εγω και ο Ζοζέφ.

theodoropoulos

• Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 10, 2013, 08:19:51 μμ »
δικιο απολυτο!!! :)

BOULIS13

• Hero Member
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 11, 2013, 08:07:13 πμ »
Πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα. Δεν ειχα δει τα shooting  board. Σιγουρα ειναι πιο σωστα και πιο ευκολα να γινουν. Λογικα η κολληση με κλιση θα ειναι οντως καλυτερη. Ειδα στο  youtube πολλες ιδιοκατασκευες shooting board και με πλανη και με γυαλοχαρτα. Μαλλον με πλανη ειναι καλυτερα;
Με το ρουτερ και κοπτικο αντιγραφης δημιουργειται τελεια επιφανεια κολλησης; εννοω το κοπτικο κοβει τοσο τελεια;

Ευχαριστω για το ενδιαφερον. Βγαλαμε κατι καλο που δεν ειχα ιδεα....

η πλάνη είναι σίγουρα καλύτερα....με όσο μακρύτερο πέλμα γίνεται.....αλλά θέλει και ακόνισμα στην τρίχα..
..προσωπικά έχω κολλήσει με τα "τζαμογυαλόχαρτα" .... ότι πρέπει για να άσχετους.....

...το κοπτικό καινουργιο και μάρκας κόβει σίγουρα τέλεια.....αλλά μπλέκεις πολύ με το ρούτερ...
...ολα θα εξαρτώνται απο τον οδηγό που θα κάνεις .... το "στήσιμο" του εργοταξίου κλπ....πολλές μεταβλητές στην εξίσωση...
...αν μιλάμε για καπάκια και μαλακά ξύλα δεν αξίζει τον κόπο.....για κανένα σούπερ Ζόρικο μπορεί........

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 11, 2013, 10:57:55 πμ »
Να σαι καλα μπουλη13. Ευχαριστω.
Εγω και ο Ζοζέφ.

Tags: