και για να μην κάνω τον έξυπνο, δεν έχω ιδέα από την εφαρμογή αλλά θέλω να την μάθω - κι όχι μόνο για όργανα, φτιάχνω διάφορα μικροπράγματα.
Οι πληροφορίες μου προέρχονται μέχρι στιγμής από ό,τι βρίσκω σχετικό να διαβάσω στο διαδίκτυο και από τους πωλητές - τεχνικούς συμβούλους εταιρειών (το ένα Link το έβαλα, ο άλλος είναι ο Ιωαννίδης στην Θεσσαλονίκη που εμπορεύεται οικοδομικά υλικά).
Και οι δύο μου είπαν περίπου τα ίδια για την εφαρμογή σε ξύλο:
1) "αστάρωμα" με το ίδιο το υλικό της ρητίνης.
2) Την άλλη μέρα (τουλάχιστον 12 ώρες μετά) έλεγχος για το αν το ξύλο "ρούφηξε¨το υλικό, κι αν έχει συμβεί, ξανα-αστάρωμα κι άλλες 12 ώρες και ξανά μέχρι "να κλείσουν οι πόροι και να γίνει ενιαία η επιφάνεια της ρητίνης".
3) Την επομένη μέρα επάλειψη της ασταρωμένης περιοχής με ρητίνη και "άπλωμα" του υφάσματος ώστε να πατήσει καλά στις (πιθανώς καμπύλες) επιφάνειες.
"Χτύπημα" του υφάσματος ώστε να διαβραχεί όσο γίνεται από την ρητίνη (που είναι από κάτω του)
Τελική επάλειψη με ρητίνη.
και οι ερωτήσεις που θυμάμαι να έκανα:
Σε ερώτηση αν σε κάποια φάση χρειάζεται γιαλοχαρτάρισμα, η απάντηση ήταν "όχι εφόσον έχει στρώσει"
Στην επόμενη ερώτηση αν θέλω για κάποιο λόγο να γιαλοχαρτάρω, η απάντηση ήταν "μπορείς".
Και σε ερώτηση πότε μπορώ να γιαλοχαρτάρω, η απάντηση ήταν "εξαρτάται από την ρητίνη, θα δεις εσύ"
αυτά ξέρω περί χρόνων εφαρμογής. Μέχρι στιγμής είμαι στο "θα δεις εσύ", πράγμα που θα έκανα ούτως ή άλλως βέβαια.