Αποστολέας Θέμα: Cort X-6 Project: Παρδαλό Κατσίκι  (Αναγνώστηκε 2622 φορές)

Stoyo

• Jr. Member
  • **
Cort X-6 Project: Παρδαλό Κατσίκι
« στις: Οκτωβρίου 23, 2013, 02:45:38 μμ »
Γεια σας, εδώ και αρκετό καιρό έχω ξηλώσει την πρώτη ηλ. κιθάρα μου μια Cort X-6 με αρχικό σκοπό να την ελαφρύνω, κάποιες καλοπιστηκές "πινελιές" στο σώμα, να αλλάξω το - πολυταλαιπωρημένο - τρέμολο σταθερή γέφυρα και να την βάψω σε φαντεζί χρώματα, εξ'ου και ο τίτλος. Από τον αρχικό σκοπό αποκλείστηκε το να την ελαφρύνω γιατί πιθανότατα θα κατέληγα με μια κιθάρα μόνο για κρέμασμα στον τοίχο. Οι εργασίες προχωράν αργάαα και λέω να τις γράφω εδώ σαν ημερολόγιο και για να ζητάω βοήθεια όπου χρειαστώ κάτι.

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 23, 2013, 03:02:15 μμ από Stoyo »

Stoyo

• Jr. Member
  • **
Απ: Project: Παρδαλό Κατσίκι
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 23, 2013, 02:54:25 μμ »
 Όριο 8 φωτο ανά μήνυμα οπότε συνεχίζω εδώ. Οι κοιλότητες θα καλυφθούν με υλικό κάτι σαν πλαστελίνη, θα μπει ξυλόστοκος όπου υπάρχει κενό ώστε τα γράμματα να φαίνονται σκαλισμένα με ακρίβεια και μετά λέω να βάψω το καθένα διαφορετικό χρώμα. Επίσης θα γεμίσουν μικρές τρύπες στο headstock που φαίνονται και στις φωτό και έγινε από αδέξιο/πρόχειρο χειρισμό. Έγινε και λείανση σχεδόν όλων των γωνιών και η μύτη του headstock είναι πλέον γαλλική, ανάποδη, ή είσαι πόζερος ή δεν είσαι. Έχω και εικόνες από το σώμα, θα τις βάλω πιο μετά, ενώ το σκάλισμα και η λείανση των γραμμάτων ήταν κουραστική, το πραγματικό ζόρι νομίζω δε έχει έρθει ακόμα... όπως και το ρούτερ, λόγω οικονομικών, για να κάνω τη μετατροπή από floyd σε fixed.

insect

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 2.617
Απ: Cort X-6 Project: Παρδαλό Κατσίκι
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 23, 2013, 04:35:31 μμ »
γιατί βρε stoyo την καημένη μια χαρά κιθάρα, ήταν... >:( ::) :'(

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 23, 2013, 04:59:22 μμ »
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΩΣ ΗΤΑΝ Η ΚΙΘΑΡΑ.    ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΩΣ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 23, 2013, 08:50:54 μμ »
Έχει μεγάλη σημασία πως είναι,και πως θα είναι στο μέλλον ένα όργανο.Βέβαια ο ιδιοκτήτης μπορεί να κάνει ότι θέλει.Εδώ όμως http://fronik.wordpress.com/tag/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AF%CE%B1/
διαβάστε μια "άλλη" προσέγγιση για τις επισκευές.

insect

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 2.617
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 23, 2013, 09:07:07 μμ »
εντάξη δεν νομίζω να ρωτίσει κανείς τον σχεδιαστή της cort αλλά ούτε νομίζω να απαντήσει.. ;D

ο stoyo τα κατάφερε καλά την προηγούμενη φορά με την ibanez  απλά μου φάνηκε σε πολύ καλή κατάσταση η κιθάρα και πόνεσα πόνεσα λίγο   ;)
εγώ έχω κάνει πολύ χειρότερα στις κιθάρες μου παλιότερα    ;D

Δημήτρης Κ

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: 1 στο 35% :p
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 23, 2013, 09:47:36 μμ »
Έχει μεγάλη σημασία πως είναι,και πως θα είναι στο μέλλον ένα όργανο.Βέβαια ο ιδιοκτήτης μπορεί να κάνει ότι θέλει.Εδώ όμως http://fronik.wordpress.com/tag/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AF%CE%B1/
διαβάστε μια "άλλη" προσέγγιση για τις επισκευές.

Δεκτό σαν φιλοσοφία, αλλά οι συγκεκριμένες κιθάρες είναι μάλλον ψιλο-βιομηχανικής παραγωγής και όχι μοναδικές χειροποίητες δημιουργίες με συγκεκριμένη άποψη στον ήχο και καλλιτεχνική/μουσική αξία λόγω κατασκευής.
Ο μόνος λόγος που θά βλεπα να διατηρηθεί μια τέτοια κιθάρα ακριβώς όπως είναι, είναι καθαρά συναισθηματικοί, πχ αν ήταν η πρώτη και μας θυμίζει τα νιάτα μας όταν παίζαμε πχ στο γυμνάσιο.

Stoyo

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 24, 2013, 02:38:39 μμ »
Συμφωνώ με το Δημήτρη, ωραίο το άρθρο αλλά η κιθάρα αυτή δεν είχε ιδιαίτερη αξία ούτε καν για μένα (όχι ότι δε τη σέβομαι σαν όργανο), παρ'όλο που είναι η πρώτη που πήρα. Σε ότι αφορά τον ήχο δεν έχω τέτοιο αυτί ώστε να πιάνω διαφορές με βάση τα ξύλα κτλ. Γενικά σε λειτουργικά πράγματα προσπαθώ να κάνω ότι μπορώ να μη καταστρέψω το όργανο, εμφανησιακά και λάθη να γίνουν το ονομάζω "άποψη" και συνεχίζω ;)

Η κιθάρα έπαιζε όντως πολύ καλά αλλά ήθελα κυρίως να την ελαφρύνω και να της βαλω σταθερή γέφυρα αφού πάνω της έμαθα να κάνω setup και μέχρι να μάθω πέρασε αρκετά. Το τρέμολο ήταν "Μη, τζιζ" που λένε στα παιδιά, αν το ακουμπούσα μπορεί να ήθελε κούρδισμα, επίσης θα της δώσω άλλο αέρα κάνοντάς την πολύχρωμη, τόσα χρόνια αυτό το ματ μπλε/μωβ το βαρέθηκα... θα μπούνε και καινούργιοι μαγνήτες.

Αυτό το το πράγμα που είναι σαν πλαστικό/γυαλί, είναι --->πολύ<--- ανθεκτικό και φεύγει πολύ δύσκολα. Το πάνω μέρος που είναι επίπεδο έφυγε με γυαλοχαρτιέρα και τα κέρατα τα έξυσα, όπως εξ'άλλου φαίνεται ;) Θα τριφτούν και θα στογγυλέψουν οι άκρες ώστε να μην υπάρχουν γωνίες πάνω στο όργανο. σκεφτόμουν να κλείσω και την τρύπα του μονού αλλά θα τον κρατήσω για ευελιξία στον ήχο, τρομάρα σου, θες και ευελιξία θα μου πείτε, ε γλυτώνω και τον κόπο του κλεισίματος ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 24, 2013, 02:54:11 μμ από Stoyo »

Tags: