Αποστολέας Θέμα: τετραχορδο-ταυτοτητα;  (Αναγνώστηκε 1858 φορές)

Blekos Kerkyra

• Hero Member
  • Ουτε καν ερασιτεχνης...
    • Youtube
  • Αγαπημένο ξύλο: Τιμιο ξυλο
  • Αριθμός κατασκευών: Κατασκευές...επισκευές...!
  • Περιοχή: Κέρκυρα
τετραχορδο-ταυτοτητα;
« στις: Ιουλίου 20, 2011, 05:27:02 μμ »
  Εχω το παρακατω οργανο περιπου ενα χρονο.Το αγορασα απο ενα φιλαρακι που το ειχε ουσιαστικα πεταμενο στην αποθηκη του.Το μονο που ηξερε γι αυτο το οργανο ειναι οτι ειναι τουλαχιστον 25ετιας και ανηκε σε εναν επαγγελματια ο οποιος ισχυριζοταν οτι το ειχε φτιαξει σε κατασκευαστη και το ειχε χρυσοπληρωσει.Ειχε και εναν μαγνητη ideal ασπρο πανω του.

Ετικετα δεν εχει μεσα καθως το χρυσοχαρτο που ειχε,εχει σαπισει/ξεφλουδισει.Ολα τα στολιδια του ειναι κεντητα κανονικα.Το μανικι του ηταν καλυμενο με καποιου ειδους μαυρη ταινια(celuloid δεν την λενε;) που την ξηλωσα και ειδα οτι ειναι σαντουιτς 3 κομματια,2 ανοιχτοχρωμα και ενα σκουρο στο κεντρο(μαλλον παλισσανδρος).Ντουγες σκαφους πιθανοτατα 19 χωρισμενες στα 2 με φιλετα.

Βλεποντας το μπορειτε να μου πειτε για την ποιοτητα του σαν οργανο η αν εχει καποια "σημαδια" κατασκευαστη;

Αν δεν ηταν απ την αρχη οπως το εχω πρεπει να εχει φαει ενα κακο σερβις μιας και τα ταστα δειχνουν τριμμενα,υπαρχει μια κακη επισκευη σε ενα χτυπημα της κολλαντζας και ενα κακο βερνικωμα του σκαφους με δυο σταξιες να το μαρτυρουν.Το μανικι δεν εχει σκευρωσει καθολου αλλα εχει μετατοπιστει ο τακος,που εχει παραμορφωσει ελαφρως τις ντουγες και εχει αλλαξει κλιση στο μανικι με αποτελεσμα οι χορδες να ειναι ψηλα.

Παρ'ολα αυτα παιζοντας βγαζει εναν αρκετα γλυκο ηχο και αν δεν ηταν ψηλα οι χορδες πιστευω οτι η ταστιερα του θα ηταν πολυ ευκολοπαιχτη.

Εχω σκοπο οταν θα εχω καποια εμπειρια να το πιασω και να το επισκευασω/τροποποιησω.

Το μονο που εχω αλλαξει προς το παρον ειναι ο καβαλαρης μιας και ο δικος του ειχε διαλυμενο κοκκαλο.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 20, 2011, 05:28:41 μμ από BLEKOS »
Ωσάν το έρημο δεντρί που'ναι στ'αόρι απάνω
Μ'αρέσει να'μαι αμοναχός με τσι πολλούς δεν κάνω...

https://www.youtube.com/c/blekoskerkyra

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
Απ: τετραχορδο-ταυτοτητα;
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 21, 2011, 12:19:45 μμ »
Αυτο μου θυμιζει Αργυρη Προκο,χωρις να ειμαι σιγουρος.
Ενα οργανο απο τον Προκο ειχα και εγω και με αυτο μοιαζουν κατα 70%.
Στο καπακι εχει κουρμπα ή ειναι flat?

Blekos Kerkyra

• Hero Member
  • Ουτε καν ερασιτεχνης...
    • Youtube
  • Αγαπημένο ξύλο: Τιμιο ξυλο
  • Αριθμός κατασκευών: Κατασκευές...επισκευές...!
  • Περιοχή: Κέρκυρα
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 21, 2011, 12:22:51 μμ »
Στο καπακι εχει κουρμπα,σαν να εχει φουσκωσει ;)
Βασικα το καπακι παραλληλα με τα νερα εχει και κατι σα ραγαδες,τωρα ειναι του ξυλου;....Δημιουργηθηκαν απο πιεσεις;..δεν ξερω!
Ωσάν το έρημο δεντρί που'ναι στ'αόρι απάνω
Μ'αρέσει να'μαι αμοναχός με τσι πολλούς δεν κάνω...

https://www.youtube.com/c/blekoskerkyra

dimitris_7

• Sr. Member
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 21, 2011, 10:22:26 μμ »
πολυ ομορφο οργανο φιλε..πιστευω αξιζει να ασχοληθεις λιγο μαζι του και να 'μαζεψεις" καποιες ατελειες που εχει οπως λες...καλοπαιχτο!!!!

Tags: