Αποστολέας Θέμα: Ενα βημα πριν την απελπισια!!!Βοηθεια!  (Αναγνώστηκε 35804 φορές)

Μπαρμπαουζος

• Jr. Member
  • **
Απ: Ενα βημα πριν την απελπισια!!!Βοηθεια!
« Απάντηση #45 στις: Οκτωβρίου 25, 2013, 02:01:49 μμ »
και μερικες ακομα

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #46 στις: Οκτωβρίου 25, 2013, 02:19:55 μμ »
πολύ καλά τα πας, αν αναλογιστής και σε τι καλούπι δουλευεις έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά, μια χαρά σκάφος θα φτιάξεις, χίλια μπράβο

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #47 στις: Οκτωβρίου 25, 2013, 08:59:07 μμ »
προσεχε εκει που συγκλινουν οι δουγιες πισω.....μην αφηνεις κενα
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

chris

• Hero Member
« Απάντηση #48 στις: Οκτωβρίου 26, 2013, 07:39:10 πμ »
Λάθος πάς καί από εδώ καί μετά θά έχεις μεγάλο πρόβλημα. Τό περισσότερο λάθος είναι στόν μπροστινό ντάκο καί λίγο στό πίσο. Προσπάθησε νά καταλάβης τί θά σού πώ, ¨Οταν πλανίζουμε τήν ντούγα από τή μέσα μεριά δηλ πρός τήν ντουγομάνα τήν ντούγα τήν κατεβάζουμε από τήν έξω μεριά πρός τά κάτω δηλ πρός τόν τάκο. όταν πλανίζουμε από τήν έξω μεριά τήν σηκόνουμε α΄πο τόν ντάκο. Τό πρόβλημα είναι τώρα ότι η ντούγα εχει ξεφύγη α΄πο τόν ντάκο, άρα τί κάνουμε , θά τήν πλανίσουμε από τήν μέσα μεριά γιά νά τήν κατεβάσουμε πρός τόν ντάκο.Λοιπόν αρχίζωντας από τήν αρχή πλανίζουμε ισοσκελιζμένη τήν ντουγομάνα καί τήκεντράροουμε στό κέντρο τού καλουπιού. Πρώτη ντούγα δεξιά καί αριστερά τήν πλανίζουμε πρώτα λίγο από μέσα καί περισσότερο από τήν έξω μεριά γιά νά μάς δώση τήν κλίση πρός τόν ντάκο. τήν δέυτερη ντούγα πάλι τήν δεξια΄καί αριστερά πλανίζουμε τώρα λίγο περισσότερ από τήν πρώτη ντούγα από τή μέσα μεριά καί λιγότερο από τήν έξω. στήν τρίτη ντούγα ίδη φθάσαμε στήν στροφή τούκαλουπιού καί πλανίζουμε όλο από τήν μέσα μεριά καί άν θέλη λίγο πολύ λίγο στρόσιμο από τήν έξω. Μετά πλανίζουμε τίς υπόλοιπες μόνο από μέσα  καί πολύ μα΄πάρα πολύ λίγο ένα απαλό πολύ τό ξανατονίζω στρόσιμο από τήν έξω. Στήν τελεφταία ντούγα πρίν από τό πλαινάρι από μόνο του θά σέ δείξη πόσο θά πρέπει νάπλανιαριστεί. Αυτά καί άν κατάλαβες τόσο απλά πού στα είπα καλώς αλιώς κούκου.

Blekos Kerkyra

• Hero Member
  • Ουτε καν ερασιτεχνης...
    • Youtube
  • Αγαπημένο ξύλο: Τιμιο ξυλο
  • Αριθμός κατασκευών: Κατασκευές...επισκευές...!
  • Περιοχή: Κέρκυρα
« Απάντηση #49 στις: Οκτωβρίου 28, 2013, 09:11:19 μμ »
ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ...ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΩ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ... ;)

Οταν εκανα το σκαφος τζουρα...ενα σκαφος με πολλες ατελειες,σε μια φαση κολλησα καπου εκει μετα το 3ο-4ο ζευγος ντουγων.
Παιδευομουν...παιδευομουν...εσπαγα...βλαστημουσα...ιδρωνα..κι αποτελεσμα 0

Δε γινοταν με τιποτα να κολλησω εξτρα ζευγαρι....οποτε ξηλωσα οσες ειχα και φτου κι απ την αρχη.
Εφτασα παλι στο ιδιο σημειο...δε γινοταν με τιποτα.

Το καλουπι μου φτιαγμενο προσεκτικα,σχεδιασμενο με τη μεθοδο του κ.Βασιλειαδη στο autocad εκτυπωμενο και φτιαγμενο οπως επρεπε.

Μεχρι που ενα απογευμα ηρθε η ιδεα να παρατηρησω τι φταιει στις ντουγες και δε στρωνουν,ηταν σαν να λυγιζαν σε δυο επιπεδα το ενα ειναι η βασικη καμπυλη του καλουπιου και το δευτερο μια κουρμπα που παρουσιαζε το καλουπι απο το υψηλοτερο σημειο προς τον πισω τακο.
Μα πως γινεταινα εχω σφαλμα σε ενα καλουπι σχεδιασμενο ηλεκτρονικα;
Σε ενα καλουπι που φτιαχτηκε προσεγγιζοντας το σχεδιο σε βαθμο 95% (ας πουμε).

Κι ομως πισω το καλουπι....στον κωλο(ας μου επιτραπει ;D) εκανε κατι σαν αποτομη κλιση κι οταν εφτανε εκει η ντουγα του 5ου ζευγους επρεπε να στριψει σε δυο επιπεδα για να αγγιξει τακο.Μα ακομα κι οταν αγγιζε τακο λογω αυτων των δυο κλισεων ανασηκωνοταν και δεν υπηρχε περιπτωση να πατησει στο καλουπι....οποτε θα ειχαμε μπελαδες.

Εφτιαξα ενα χαρτινο ομοιωμα και το αποτυπωσα σε ξυλο.
Το χαρτινο ταιριαζε μια χαρα...η κανονικη ντουγα ομως δεν ειναι χαρτινη για να λυγιζει τοσο απλα...ναι μεν εφτανε τακο αλλα πετουσε κι οταν ηθελα να εξαλειψω το "πεταγμα" επρεπε να την φαω τοσο που γινοταν πολυ κοντη...καμια σχεση το σημειο συγκλισης με τις αλλες....

Εφτιαξα ξανα μια με μπουσουλα το χαρτινο ομοιωμα και προσπαθησα να δω τι συμβαινει,πηρα ενα φακο και αρχισα να φωτιζω στα σημεια που πατουσε η ντουγα μεχρι να καταλαβω τι γινεται....μιλαμε για μπινελικι και απελπισια τρελη.

Ελεγα οτι ειναι μπρος στα ματια μου και δεν το βλεπω...επιανα και στριφογυριζα το καλουπι μπροστα στις λαμπες μεχρι που μου φανερωθηκε το ανασηκωμα στον "κωλο".Το καλουπι παρα το σωστο σχεδιασμο του εμφανιζε κατι σαν γλυκεια γωνια...πως να το πω;...μια κουρμπα...μια καμπουρα η οποια ναι μεν προεκυπτε απο τα σχεδια αλλα για το στρωσιμο ντουγας ηταν καταστροφικη.Αυτη η κουρμπα αλλαζε την κλιση της ντουγας με τροπο ανεπιθυμητο.

Πιανω ρασπα και αρχιζω να τριβω μεχρι να δω στο φως να εξαλειφεται η καμπουρα...κανω πρωτα τη δεξια και μετα την αριστερη πλευρα.
Σκεφτομουν οτι εκεινη τη στιγμη θα αλλαζα και το σχημα του τζουρα μου με την κινηση αυτη.Σκεφτομουν...τσαμπα ο κοπος και το καλουπι...ουσιαστικα το χαλαω..αλλα φαντασου απελπισια,δε με ενοιαζε...ελεγα θα πειραματιστω και ας παει στο διαολο!
Ετριψα και γλυκανε πολυ,σαν να στρογγυλεψε....δοκιμαζα τη ντουγα που ειχα διαμορφωσει και ταιριαζε ολο και καλυτερα...μεχρι που ηρθε κι εδεσε!

Εφταιγε το καλουπι κι εγω παιδευομουν και χαλασα υπομονη,διαθεση και ξυλα!
Το σκαφος του τζουρα ολοκληρωθηκε με αλλες χαζες ατελειες αλλα οι ντουγες απο εκει και περα εστρωναν μια χαρα...αλλο που η υπομονη μου ειχε τελειωσει ;D
Μαλιστα στα σημεια που το σκαφος εμφανιζει κλιση ισως χρειαστει να τις κανεις πιο στενες απο το μεγεθος που εχεις ορισει.Μια πιο στενη ντουγα δινει πιο ευκολα κλιση και καμπυλοτητα.

Επειδη εχεις στενομακρο σκαρι πιθανον να υπαρχει εντονα το φαινομενο αυτο.Αυτο τον καιρο πειραματιζομαι κι εγω πανω σε κατι τετοιο...

Απο τις φωτο δε βλεπω κατι...αλλα φαινεται υπο συγκεκριμενη γωνια.Πιασε και στριφογυρνα το μπροστα σε φως...κοιταξε το απο μπρος απο κατω απο πλαι απο οπου μπορεις.Μαλλον εχεις θεμα με το υψηλοτερο σημειο καθως η 8η ντουγα σου δεν παταει καλα.

Αν οντως διακρινεις κατι απο οσα ειπα πιασε ρασπα φαε λιγο τα οπισθια ωστε να γλυκανει η καμπυλη και θα με θυμηθεις.

Η τροποποιηση με τη ρασπα μη σε ανησυχει δε θα ειναι εμφανης στο σχεδιο του σκαφους σου.
Ωσάν το έρημο δεντρί που'ναι στ'αόρι απάνω
Μ'αρέσει να'μαι αμοναχός με τσι πολλούς δεν κάνω...

https://www.youtube.com/c/blekoskerkyra

Μπαρμπαουζος

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #50 στις: Οκτωβρίου 30, 2013, 04:49:15 μμ »
Αυτά καί άν κατάλαβες τόσο απλά πού στα είπα καλώς αλιώς κούκου.

Αυτο το κουκου πολυ ενθαρρυντικο,τι να κανουμε ρε φιλε chris δεν εχουμε ολοι την εμπειρια σου.Κι ευτυχως που δε δινουν ολοι τετοιες απαντησεις,ακαταλαβιστικες και με κουου στο τελος.Συγγνωμη αλλα δε μου αρεσε.

Φιλε BLEKOS αν σου πω οτι μου ελυσες τα χερια με την ιστορια σου;
Θα το πιστεψεις;
Κοιταξα το καλουπι απο οπου μπορουσα,ναι λοιπον ηθελε ενα απαλο στρογγυλεμα στα οπισθια το καλουπι.Ολες στρωνουν μια χαρα πλεον.Να σαι καλα!

ΠΡΟ ΟΛΙΓΟΥ ΚΟΛΛΗΣΑ ΤΗΝ 13Η!!! Αλλο ενα ζευγος και μετα παμε για τα πλαιναρια και την κολαντζα.

Στους περισσοτερους εδω μεσα θα φαινονται ανουσια και αστεια οσα λεω,αλλα ειναι η πρωτη φορα που παω τοσο μακρυα.

Και χαρη σε ολους τους φιλους που ασχοληθηκαν εδω μεσα με την περιπτωση μου βρεθηκε τροπος να ολοκληρωθει το σκαφος.Για εμενα δεν ειναι λιγο....να ειστε καλα,ευχαριστω!

Εμαθα και δυο πραγματα παραπανω για το ολο στησιμο.

Βουρ να τελειωσουμε τις ντουγες και να παμε στα υπολοιπα δυσκολα.

Υ.Γ.-Ειναι βαρυ το ατοπημα που δυο ντουγες τις κολλησα με στοκο που εφτιαξα απο κολλα και σκονη του ξυλου της ντουγας;

mpouzoukimaker

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κελεμπεκι
  • Αριθμός κατασκευών: 7
« Απάντηση #51 στις: Οκτωβρίου 30, 2013, 10:56:53 μμ »
Πολυ ωραιο να κατασκευαζεις το σκαφος μονος σου εχει αλλη μαγκια αλλα εγω προτιμω να αγοραζω ετοιμο για να μην παιδευομαι γιατι οπως και να το κανουμε αλλη η δουλεια του σκαφα αλλη στο να κανεις το υπολοιπο οργανο δινεις αλλη προσοχη. Οπως και να εχει συγχαρητηρια στα παιδια που το επιχειρουν και σε σενα φιλε Μπαρμπαουζο καλη δυναμη και επιτυχια να το τελειωσεις με το καλο και να μπορεις να συνεχισεις να κανεις.. Εγω δυστηχως σ αυτο το θεμα δεν μπορω να βοηθησω διοτι δεν γνωριζω..
Αντε να περασει η μερα....

mixalhs1987

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: μουρια
  • Αριθμός κατασκευών: καμια
« Απάντηση #52 στις: Οκτωβρίου 30, 2013, 11:11:50 μμ »
Στους περισσοτερους εδω μεσα θα φαινονται ανουσια και αστεια οσα λεω,αλλα ειναι η πρωτη φορα που παω τοσο μακρυα.

Καλησπερα! και συγχαριτιρια για την προσπαθεια, μην απελπιζεσαι και μην σταματας να προσπαθεις!
δεν υπαρχει τιποτα αστειο στην προσπαθεια σου!
στο τελος μονο κερδισμενος θα βγεις!
καλη συνεχεια και υπομονη!

Μπαρμπαουζος

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #53 στις: Νοεμβρίου 01, 2013, 06:18:29 μμ »

Απλα λεω οτι στους περισσοτερους θα φαινονται αστεια επειδη σιγουρα εχουν συζητηθει ξανα και ξανα.
Αφου ολοενα μπαινει και καποιοςκαινουργιος ,απειρος σαν κι εμενα και ψαχνει,οποτε λεγονται φτου κι απ την αρχη.Καθε περιπτωση ομως εχει μικροδιαφορες.

Μεθαυριο με το καλο θα βαλω πλαιναρια.Αναμενεται να βογγηξω,θα ειναι δυσκολο το λυγισμα φετων μεγαλυτερου πλατους απο τις υπολοιπες.
Θα ανεβασω φωτογραφια με την ολοκληρωση ;D

Ωστοσο δε μου εχει απαντηθει ενα ερωτημα.
Με το κολλα-ξεκολλα καποιες ντουγες εχασαν τη σωστη φορμα που τους ειχα δωσει,μιλαμε για ελαχιστο αλλα σιγουρα θα υπηρχε χαραμαδα με τον ελεγχο σε φως.
Οποτε σε καποια σημεια δεν εβαλα σκετη κολλα αλλα κολλα με σκονη απο το ιδιο ξυλο ωστε να γεμισει το σημειο της κολλησης.
Ποσο λαθος μπορει να ειναι αυτο;
Υπαρχει φοβος να αποσταθεροποιηθει με τον καιρο;

Εχω και το εξης ερωτημα,ποσο λαθος θα ηταν ενα σκαφος του οποιου οι ντουγες θα ηταν κολλημενες με το "στοκο";

mixalhs1987

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: μουρια
  • Αριθμός κατασκευών: καμια
« Απάντηση #54 στις: Νοεμβρίου 01, 2013, 06:30:04 μμ »
Δεν ειμαι και ο πιο καταληλος για να σου απαντησω αλλα αν εχεις σκοπο
να ντυσεις το σκαφος απο μεσα με καποια γαζα δεν νομιζω οτι θα εχεις προβλημα!
αλλα περιμενε και απαντηση απο καποιον πιο εμπειρο!

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #55 στις: Νοεμβρίου 01, 2013, 11:22:46 μμ »
ΕΝΤΑΞΕΙ ΡΕ ΜΠΑΡΜΠΑ ΟΥΖΕ....ΟΧΙ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΚΟ.

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #56 στις: Νοεμβρίου 02, 2013, 07:22:03 πμ »
Ο στοκος απ'οτι φανταζομαι θα σπασει-ανοιξει αμεσως, στο παραμικρο ''ζορι'',
οπως λεει κ ο κωστας
δοκιμασε να σταξεις κυανοακριλικη στα μικρα ανοιγματα με σκονη τριμμενη απ'το ιδιο ξυλο, θα γινει στοκος σουπερ! (πιστευω... μην ακουστει μελλοντικα κανενα κρακ και με κυνηγας μετα!)

τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #57 στις: Νοεμβρίου 02, 2013, 09:34:49 μμ »
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΟΛΗΣΕΙΣ ΓΑΖΕΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΕ ΨΑΡΟΚΟΛΛΑ

Μπαρμπαουζος

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #58 στις: Νοεμβρίου 05, 2013, 04:45:14 μμ »
Πανω που λες    ΚΑΤΕΚΤΗΣΑ ΕΝΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ
Ερχεται αλλο σκαλοπατι.

Καταφερα ο δολιος να λυγισω τα πλαιναρια στην εντελεια,εδειχνε τοσο ευκολο να βρεθει η γραμμη της τελευταιας ντουγας...

ΧΑΛΑΣΑ 3 ΖΕΥΓΗ ΠΛΑΙΝΑΡΙΩΝ ΩΣ ΩΡΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΔΕΥΟΜΑΙ...
ΤΙ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ ΝΑΜΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΠΑΛΙ!!!!!!;

παυλος

• Hero Member
    • http://trixordo.webnode.gr/
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Αριθμός κατασκευών: 0,1
« Απάντηση #59 στις: Νοεμβρίου 05, 2013, 07:23:18 μμ »
πινεις τιποτα οταν φτιαχνεις το σκαφος ;D
μην αγχωνεσαι
και ετσι που τα γραφεις λες και βιαζεσαι παρα πολυ.
κανε ενα ταξιμι και παλι απο την αρχη.
Εγω και ο Ζοζέφ.

Tags: