Στέλιο χαιρετώ.
Καταρχάς συγχαρητήρια για τη δουλειά σου.
Επειδή συλλέγω πληροφορίες για μελλοντικό project (πολύ ...μελλοντικό, αλλά επίσης θέλω να μαθαίνω διάφορα κι ας μην έχουν φαινομενικά άμεση σχέση) :
έχω διάφορες ερωτήσεις...
Για το Kasha-Schneider bracing
Ξεκινησα την κιθαρα #7, μπαινοντας στον ''πειρασμο'' να δοκιμασω το bracing Kasha-Schneider...
και
Ακολουθω το 1ο σχεδιο του Kasha, που ειχε ''κανονικο'' καβαλαρη κ αν παρατηρησεις, οι ακτινες απο πισω ξεκινανε απο το τελειωμα (περιγραμμα) του καβαλαρη... μετα αλλαξε 2 -3 φορες το σχεδιο, με πιο πολυπλοκα ''σχεδια'', ακομη κ διαφορα δεσιματα στην πλατη! ο ηχος του οργανου ομως εφευγε (πολυ) απ'τα κλασικα καθιερωμενα ισπανικα οργανα, της σχολης μαδριτης & γραναδας δηλαδη, (ξερεις αυτο το ''ισπανικο'' ηχοχρωμα...), κ πηγαινε στον ηχο μιας διπλασιας κιθαρας με ηχοχρωματα πιανου (βλεπε-ακου Kurt Rodarmer, The Goldberg Variations SONY SK 60257, την πιο διασημη ηχογραφηση με τις κιθαρες του...)
μήπως μπορείς να δώσεις link στο youTube για ήχο από όργανο με Kasha καμάρωμα ? (δεν βρήκα το παραπάνω, ή μάλλον δεν είμαι σίγουρος για το τι ακριβώς βρήκα)
για το καπάκι:
το καπακι το ειχα φτιαξει (κεδρος στα 2,5χιλ) απο τις αρχες καλοκαιριου...
τα 2,5 χλστ. μου φάνηκαν λίγα, αλλά πάλι δεν έχω ιδέα πόσα θα έπρεπε να είναι σε κλασσική κιθάρα... απλώς οι (ακουστικές, με συρμάτινες χορδές) κιθάρες που μετράω έχουν min 3 χλστ....
Σίγουρα παίζει ρόλο το είδος και η ποιότητα του οργάνου, μήπως και το καμάρωμα Kasha είναι πιο ανθεκτικό ?
Ναι Γιαννη μου κεδρος, αλλα δεν το ξανακανω! ελατος κ παλι ελατος...
γιατί αυτό ?
Για το πλάνισμα που δείχνεις:
...Πλανιζοντας πλατη-πλαινα με το ''συστημα'' που ειχε υποδειξει παλαιοτερα ο Κος Βασιλειαδης...
(χωρίς να ξέρω το σύστημα στο οποίο αναφέρεσαι ούτε την γεωμετρία μιας κλασσικής κιθάρας) αυτό που βλέπω στις φωτό είναι γιαλόχαρτο σε τάκο ?
Έχει κλίση / ή καμπύλη ο τάκος ? Έχουν κλίση / καμπύλη τα πλαϊνά, όπως έχω δει σε κατασκευές (ακουστικής) ? Ή είναι παράλληλες οι πλευρές τους ?
Αυτά, με συγχωρείς για το εκτεταμένο κείμενο.
Απλά, το πιο εντυπωσιακό όργανο που έχω ακούσει “ζωντανά” ήταν μια κλασσική κιθάρα (παρεμπιπτόντως με κέδρινο καπάκι - και κόστος 7.000 ευρώ)- χαλαρή παρέα σε σπίτι, μόλις ήχησε η κιθάρα έπεσε απόλυτη σιωπή και κοιταζόμασταν αμήχανοι - και από τότε άρχισε να με ενδιαφέρει κι αυτό, τουλάχιστον “εγκυκλοπαιδικά”...