Αποστολέας Θέμα: Λουστράρισμα με Γομαλάκα  (Αναγνώστηκε 36426 φορές)

yiannis

• Administrator
  • Hero Member
    • Greek luthiers community
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδιά...
  • Αριθμός κατασκευών: 15 και αυξάνονται!!!
  • Περιοχή: Πειραιάς
Λουστράρισμα με Γομαλάκα
« στις: Μαρτίου 25, 2011, 07:00:21 μμ »
Ένα πολύ καλό άρθρο για το λουστράρισμα με γομαλάκα βήμα-βήμα, απο τους Orville και Robert Milburn.

http://www.milburnguitars.com/fpbannerframes.html
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 25, 2011, 07:11:49 μμ από yiannis »

pastragoulos

• Jr. Member
  • **
Απ: Λουστράρισμα με Γομαλάκα
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 05, 2011, 08:22:26 μμ »
καλησπέρα

ΝΙΚΟΣ

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 10, 2011, 06:34:21 μμ »
Καλησπερα εχω μια απορια! λοιπον για λογους οικονομικους δν πηρα καθαρο οινοπνευμα,πηρα φωτιστικο μπλε και εβαλα ταλκ για να το αποχρωματισω πριν βαλω την γομαλακα.αποχρωτιστηκε και εβαλα την γομαλακα.μια χαρα διαλυθηκε...λοιπον το προβλημα ειναι οτι οταν πηγα να λουστραρο την κιθαρα μου...βγαζει ιχνη ταλκ.και δεν ξερω τι να κανω.πως θα βγαλω απο το οινοπνευμα ολο το ταλκ που εχει απομινει.?? ζηταω την βοηθεια σας...ευχαριστω!

Sforzando

• Hero Member
  • Για την υπέροχη τέχνη της Οργανοποιίας!!!
    • LUTHIER SCHOOL
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 10, 2011, 10:32:53 μμ »
Φίλε Νίκο το μπλε οινόπνευμα δημιουργεί πολλά προβλήματα που δεν φαίνονται με την πρώτη ,να προτιμάς το καθαρό οινόπνευμα. Τώρα σχετικά με το ταλκ μπορείς να περάσεις το  βερνίκι σου πολλές φορές από κάποιο είδος φίλτρου για να κρατήσει το ταλκ,ίσως ένα κομμάτι από τουλπάνι,πολύ λεπτή γάζα ή λεπτό τούλι από μπομπονιέρες(τυλιγμένο πολλές φορές) να βοηθούσε.Δοκίμασε και γράψε για να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε.

ΝΙΚΟΣ

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 11, 2011, 12:19:18 πμ »
Γεια σου φιλε Sforzando!!!λοιπον πηρα ενα σουρωτηρι και εβαλα πανω βαμπακι και εχυσα το οινοπνευμα σε ενα αλλο βαζακι γυαλινο.αυτο το εκανα 5 φορες βεβαια μου εμεινε στο τελος λιγο οινοπνευμα αλλα δεν πειραζει :-) δν βλεπω υπολοιματα ταλκ.αλλα το θεμα ειναι να μην αφηνει υπολοιματα στην κιθαρα.θα δειξει αυριο...ευχαριστω για την βοηθεια!!!!!

ΝΙΚΟΣ

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 11, 2011, 12:59:00 μμ »
Λοιπον ευτηχως μετα απο αυτο που εκανα δεν μενουν πανω στην κιθαρα υπολοιματα ταλκ.ευχαριστω για την βοηθεια φιλε μου!!!!!!!!

Sforzando

• Hero Member
  • Για την υπέροχη τέχνη της Οργανοποιίας!!!
    • LUTHIER SCHOOL
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 11, 2011, 06:40:38 μμ »
Να είσαι καλά Νικόλα.

ΝΙΚΟΣ

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 15, 2011, 09:56:10 μμ »
Καλησπερα μια αλλη απορια μου που εχω ειναι η εξης! λουστραρουμε το οργανο! στην ταστιερα βαζουμε και εκει λουστρο η οχι??? νομιζω οτι δν βαζουμε...αλλα εχω δει οτι βαζουν ενα υλικο αλλα δεν ξερω τι ειναι......?αν μπορειτε να βοηθησετε please??  :)

Elias

• Sr. Member
    • κατασκευη ηλεκτρικης κιθαρας
  • Αριθμός κατασκευών: 3456
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 15, 2011, 11:31:28 μμ »
συνηθως εβενος και rosewood τα περναμε με λαδι

Τάσος Θεοδωράκης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 15, 2011, 11:50:14 μμ »
......μια αλλη απορια μου που εχω ειναι η εξης! λουστραρουμε το οργανο! στην ταστιερα βαζουμε και εκει λουστρο η οχι???

Νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος να βερνικώσεις την ταστιέρα ενός οργάνου.
Μπορείς να βάζεις λίγο lemon oil, το οποίο μπορείς να το προμηθευτείς από καταστήματα μουσικών οργάνων, έτσι ώστε να δέχεται η ταστιέρα κάποια σχετική υγρασία και να της δίνει και κάποια «φινέτσα»  (δεν πρέπει να το κάνεις πολύ συχνά) αυτό νομίζω αρκεί.

Καλές κατασκευές.
τάσος
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 15, 2011, 11:52:30 μμ από Τάσος »

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 16, 2011, 10:59:41 πμ »
Καλημερα
Μπορεις νσ παρεις απο ενα φαρμακειο παραφινελαιο. Αφου εχεις τελειωσει το τριψιμο με γυαλοχαρτα θα περασεις παραφινελαιο και θα το αφησεις 10 λεπτα να τραβηξει και μετα θα σκουπισεις την ταστιερα με χαρτι κουζινας!

MakriManikos

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 16, 2011, 01:45:08 μμ »
Φἰλε Elias όταν λες λάδι τι λάδι ακριβώς εννοείς; Μην περἀσουμε κανένα ελαιόλαδο και ψαχνόμαστε :-[

Elias

• Sr. Member
    • κατασκευη ηλεκτρικης κιθαρας
  • Αριθμός κατασκευών: 3456
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 16, 2011, 02:07:19 μμ »
ξυλα οπως ο εβενος δεν λουστραρονται με καποιο βερνικι διοτι περιεχουν λαδι. ετσι τα περναμε με λιγο λαδακι. οπως ειπε και ο τασος lemon oil, καποιοι χρησιμοποιουν και λινελαιο. εχω ενα φιλο που εχει χρωματοπωλειο και απο εκει προμηθευομαι χρωματα βερνικια κτλ και σε μια σηζυτηση που ειχαμε για το λινελαιο μου ειπε οτι ειναι ξεπερασμενο και οτι υπαρχουν πλεον πολυ καλυτερα λαδια (φυτικα). εδω θα ηθελα να τοποθετηθει και κανενας επαγγελματιας.

ΝΙΚΟΣ

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 17, 2011, 11:11:49 πμ »
Ευχαριστω πολυ παιδια για τις συμβουλες θα παω να παρω lemon oil....ειδα οτι εχει lemon oil  στο καταστημα νακας στην ιστοσελιδα ....!thankssss!!!!!!! ;D

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2011, 12:32:52 πμ »
Παιδιά μια ερώτηση.

Το οινόπνευμα 95⁰ που πωλείται στα φαρμακεία και στα παντοπωλεία είναι δύο ειδών. Το καθαρό οινόπνευμα 95⁰ (πόσιμο και γι' αυτό πανάκριβο λόγω φόρων) και το φαρμακευτικό 95⁰ (στο 1/10 της τιμής του πρώτου) που περιέχει συνήθως και κάποιες αρωματικές λοσιόν ώστε να μην είναι πόσιμο. Ξέρει κάποιος αν χρησιμοποιώντας το φαρμακευτικό οινόπνευμα (που είναι και αυτό άχρωμο, όχι το μπλε με τη γαλαζόπετρα) για τη διάλυση της γομαλάκας θα έχουμε κάποιο πρόβλημα στο λούστρο λόγω των πρόσθετων που περιέχει;

Tags: