το τρίχορδο 36 (δηλ το πρώτο) έχει πολύ μεγάλο πλαινάρι και κολάντζα
τώρα τα μελετάω στο sketchup...
το τελευταίο που ανέβασες είναι καλύτερο, αλλά πιστεύω ότι θέλει λίγοοοο λιγότερη κολάντζα και πλαϊνάρι. Νομίζω πως στο σχέδιο πλάγιασες την κολάντζα περισσότερο από την καθετότητά της.
Αύριο θα κόψω τα σχέδιά σου σε χαρτόνι και θα προσπαθήσω να κάνω ένα μικρό τζουρά. Θα σου πω άποψη. Το μήκος το εκτύπωσα σε Α4 (21 χ 29,7 εκ). Το έκανα εύκολα από το pdf επιλέγοντας σμίκρυνση scale κατα την εκτύπωση στο 72%

. Έξυπνο? Έτσι ήρθε κι έδεσε το σχέδιό σου!

Τώρα μαθαίνω κι εγώ το sketcup. Τις ευθειογενείς τις κατασκευάζεις με το χέρι ή υπάρχει εντολή στο autocad?
Δοκίμασα σήμερα να φτιάξω καλούπι για μπαγλαμαδάκι. Πείραξα το σχέδιο που ανέβασε κάποιος πρόσφατα. Το πήγαινα για σκαφτό, αλλά ξεφλούδισε άγαρμπα και έτσι θα το έχω μασιφ καλούπι για ντόγες. Φτιάχνω άλλα 2 καλούπια μπαγλαμά τα οποία θα πειράξω με το μάτι.
Αύριο βάζω πλώρη για άλλο ένα καλούπι άβαθου πολύ μικρού λαούτου και ενός πλακέ μαντολίνου με κούρμπα στην πλάτη (θα γίνει με ντόγες).
Τέλος σκέφτομαι ένα τριγωνικό ταμπουρά κάτι σαν πολύ μακρόστενη μπαλαλάϊκα. Φαντάσου μια βάρκα με 2 πλαϊνά, μια κάτοψη και μια διαγώνια κολάντζα. Όλα αυτά υπό γωνία. Ένα παρόμοιο σχέδιο είδα πρόσφατα σε οργανοποιό που έφτιαξε λύρα με τέτοιο τρόπο (εδώ οι αμβλείες γωνίες προσεγγίζουν την ορθή). Σου έδωσα ιδέες?
Αν μπορείς να βοηθήσεις συνεργαζόμαστε στα σχέδια
Χαίρε Μπλέκο και πιες και για μας κανένα ουζάκι! Καλές δουλειές να έχεις