Αποστολέας Θέμα: Ελάφρυνση σώματος ηλεκτρικής, συμβουλές;  (Αναγνώστηκε 1888 φορές)

Stoyo

• Jr. Member
  • **
Ελάφρυνση σώματος ηλεκτρικής, συμβουλές;
« στις: Ιουλίου 13, 2013, 09:31:45 μμ »
Γεια σας, έχω την Cort X-6 στην οποία σκέφτομαι να αλλάξω το floyd rose με σταθερή γέφυρα και να την ελαφρύνω δημιουργώντας κενά στο σώμα όπου αυτό είναι εφικτό. Ο τρόπος που σκέφτομαι να της βάλω σταθερή γέφυρα είναι αυτός: http://projectguitar.ibforums.com/page/articles.html/_/tutorials/instrument-building/trem-to-hardtail-conversion-r48

Για να ελαφρύνω το σώμα λέω να κόψω το σώμα οριζόντια, λιγα χιλιοστά πάνω από το σημείο που μπαίνει το μανίκι και να δημιουργήσω κενά σε σημεία που δεν επηρεάζουν τη λειτουργικότητά της. Επίσης θα βαφεί σε χρώματα fantesie, θα αλλάξω κλειδιά και κάτι άλλα ψιλά και το όλο project θα ονομαστεί "Παρδαλό κατσίκι". Καμιά πρόταση η συμβουλή; Θα κάνω ότι μπορώ να κάνω μόνος μου από τη μια επειδή "Αν θες να κάνεις μια δουλειά σωστά, κάν'την μόνος σου." και από την άλλη για το χαμηλότερο δυνατό κόστος και φυσικά την ικανοποίηση.

Ξέρω τι αναρωτιέστε... ναι λοιπόν, έχω πολύ ελεύθερο χρόνο... ;)

Δεν είναι ακριβώς επισκευή, αν ταιριάζει κάπου καλύτερα, μετακινήστε το.

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
Απ: Ελάφρυνση σώματος ηλεκτρικής, συμβουλές;
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 14, 2013, 12:21:55 πμ »
Καλή δουλειά!

Stamart

• Hero Member
    • GeeTar
  • Αγαπημένο ξύλο: όχι άλλο μαόόόνιιι...
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 14, 2013, 03:46:18 μμ »
Κατα την ταπεινη μου γνωμη ειναι ανουσιο ολο το ενχειρημα εκτος του χρωματος...και εξηγουμαι...το σωμα της cort ειναι απο basswood...ειναι ειδη πολυ ελαφρυ...οποτε ποιος ο λογος???...η αλλαγη της γεφυρας δεν εχει να σου δωσει τιποτε απολυτως...μονο αν ειχε σταθερη και ηθελες floyd θα ειχε νοημα, οποτε το θεμα σου το λυνεις με extra ελατηρια (τωρα εχει 3 λογικα, αρα προσθετεις αλλα 2) και γινεται πιο σκληρο...τα κλειδια επισης δεν εχεις λογο να τ αλλαξεις μιας και η κιθαρα εχει lock...αρα το μονο που σου μενει ειναι το βαψημο... ;D

ΥΓ: αν η κιθαρα ειναι για πεταμα, κι εχεις δευτερη, κανε οτι θες...αν δεν εχεις δευτερη, μην κανεις τιποτα ή κανε τα λιγοτερα δυνατα που θα μπορεις σιγουρα να κανεις...

Αυτα απο μενα, καλη δυναμη...

Stoyo

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 14, 2013, 05:02:44 μμ »
Δεν θα την έλεγα ελαφριά την κιθάρα αν και αυτό είναι υποκειμενικό, τα σημεία που θα φαγωθεί ξύλο είναι αυτά στην εικόνα κάτω και το μόνο που με ανησυχεί είναι μη δω το μπράτσο να διπλώνει λόγω εξασθένισης του σώματος κοντά στο λαιμό...

[ Invalid Attachment ]

Η κιθάρα παίζει μια χαρά είναι η αλήθεια και ναι έχω 2η αλλιώς ούτε θα το σκεφτόμουν κάτι τέτοιο :(

Το πιο δύσκολο είναι να βρω εργαλεία για τη δουλειά παρά η διαδικασία/κούραση, τώρα δεν έχω τίποτα, να είναι καλά οι φίλοι βέβαια :)

Stamart

• Hero Member
    • GeeTar
  • Αγαπημένο ξύλο: όχι άλλο μαόόόνιιι...
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 14, 2013, 10:05:39 μμ »
Το χειροτερο που θα παθει το οργανο μ αυτο το σχεδιο που μου δειχνεις, ειναι οτι θα χασει τελειως την ισορροπια του...επισης χωρις εργαλεια και εμπειρια θα χαλασεις ανεπανορθωτα το σκαφος...καλυτερα κανε μια μελετη μαι κανε αποπειρα να κατασκευασεις μια απο την αρχη...μια καλη περιπτωση ειναι να παρεις ενα φθηνο κιτ μιας και δεν εχεις εργαλεια.

Tags: