Αποστολέας Θέμα: Τριχορδο Carbon Fiber  (Αναγνώστηκε 19971 φορές)

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
Απ: Τριχορδο Carbon Fiber
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 13, 2013, 05:38:58 μμ »
οπως είπα και πιο πάνω όλες οι ιδέες οι κατασκευές και οι προσπάθειες οσο και να διαφέρουν απ το παραδοσιακό είναι σεβαστές, εγώ απλά είπα την πρωτιμηση μου, οπως είπα είναι θέμα γούστου και πιο συγκεκριμένα προσωπικού γούστου, δεν κρίνω αρνητικά κάτι κενούριο, προς θεού, θέλω πάντα να μαθαίνω και αφού εγώ δεν σκοπεύω να φτιάξω κάτι τέτοιο χέρομαι που το έκανε ο φίλος και μ αρέσει που γίνεται συζήτηση, γουστάρω, νομίζω και τα παιδιά εξέφρασαν την πρωτίμηση τους επίσης, τίποτα παραπάνω, όσο γι αυτό που λες φίλεμου θεοδωρόπουλε εγω δεν μπορω να ξεχωρήσω την π.................. απ τη βούρτσα πόσο μάλλον τον ήχο απ το ξύλο και απ το πλαστικο ;D δεν είμαι ο κατάλληλος, για μένα αυτά είναι ψιλά γράμματα, δεν έχω εμπιρία γι αυτό και ρωτάω τόσα.
ΥΓ: μπορώ να μην βάζω τελίες στις λέξεις που είναι βρισιές; εξάλου μεταξύμας είμαστε και δεν απευθύνομαι προσωπικά, ρωτάω για να μην έχω την κατάλιξη της ερτ ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D σαααλαλαλαλαλαλα 8) 8) 8) 8)

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 13, 2013, 06:58:22 μμ »
Τα συγχαρητήρια μου για τη κατασκευή σου κι ας μην ειναι ολόκληρο φτιαγμένο απο το ευλογημένο ξύλο.

Βρε σεις χαλαρώστε λίγο το παιδί βρέθηκε μακριά απο Ελλάδα είπε να παίξει καμιά νότα απο πατρίδα , έβαλε τα ανθρακονήματα για να κάνει γρήγορα, για να πρωτοτυπήσει, ή ότι άλλο   και μεις του κριτικάρουμε τον ήχο?

Μπράβο σου αλλα να δοκιμάσεις να φτιάξεις και ένα απο ξύλο ;)

efthymis

• Jr. Member
  • **
  • Αριθμός κατασκευών: 30
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 13, 2013, 07:05:22 μμ »
ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΥΡΙΟΙ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ.
ΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΑΠΟ ΞΥΛΟ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.  ΟΚ Η OVATION  ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ  ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΙΘΑΡΕΣ ΑΠΟ GARBON  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ Μ ΑΥΤΟ?
ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΦΕΡΘΟΥΜΕ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ.
ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΤΡΕΛΑ ΣΤΟ ΜΕΛΟΝ. ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ , GARBON,  ΤΙΤΑΝΙΟΥ, ERGAL,  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΦΟΥΣΚΩΤΑ.

ΑΣΕ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ,,   ΓΙΑ ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΑ
ΥΓ. ΦΙΛΕ  nikolaid ΜΗΝ ΜΕ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ......ΕΠΑΙΝΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΟΣ.
Ρε συ Κωστα με το carbon μπουζουκι ενοχληθηκες και με τον αρχιδαμο οχι; για ψαχτο λιγο
efthymis

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 13, 2013, 08:37:03 μμ »
δεν παίζει να ενοχλήθηκε ρε παιδιά ο Κώστας, αν διαβάστε προσεκτικά το μηνυμα του θα το δείτε, απλα υποστιρίζει την παράδοση, δεν είναι κακό αυτό, είπαμε αλλα γουστα ο ένας κ άλλα ο άλλος ΛΟΓΙΚΟ ;)
ο γραπτός λόγος πάντα υστερεί, αν είμασταν σ ένα τραπέζι θα τα λέγαμε και μετά θα παίζανε τα ξύλινα παρέα με τα κάρμπον, μην παρεξηγιώμαστε χωρις λόγο 8) 8) 8) 8)

nikolaid

• Newbie
  • *
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 14, 2013, 02:26:43 πμ »
Εισαστε ωραιοι ολοι σας, μαρεσει η κοινονια που εχετε φτιαξει εδω, και σιγουρα Κ. Κωστα δεν πηρα το μηνυμα σας προσωπικα, ολοι φιλοι ειμαστε εδω. Σιγουρα θελω να φτιαξω ξυλινο μπουζουκι, αλλη μαγκια το ξυλο, και αλλη ψυχη θελει για να δουλεψεις, δεν διαφωνω καθολου. Αυτο το οργανο ομως εχει αρχησει να μαρεσει, και γουσταρω που δυσκολα θα παθει ζημια. Θα εκτιμουσα παντως της αποψεις σας οσο αναφορα τον ηχο και αμα αξιζει να τριψω το καπακι κιαλλο. Αμα εχει κανεις καλο παραδειγμα για μπασο και πριμο ηχο (δλδ βιντεο απο μπουζουκια που πεφτουν ειτε στην μια ειτε στην αλλη κατηγορια) θα ειμουν ευγνωμονος, επειδη δεν εχω στο μυαλο μου πως διαφερει ακριβος.

Και για να απαντησω, η ρητινα ηταν http://www.tapplastics.com/product/fiberglass/epoxy_resins/tap_marine_grade_epoxy_system/27, και για να κολλησω το καπακι και την ταστιερα http://images.lowes.com/product/converted/075353/075353069240lg.jpg. Η ρητινα πιστευω ηταν πολυ καλη, αλλα εκανα μεγαλη πατατα και πηγα να απλωσω δυο στρωματα CF με την ιδια κολλα (δλδ δεν ξανα αναμιξα ρητινα) και δεν προλαβα, και γιαυτο δεν βγηκε οσο ομορφο οσο θαταν.

Αμα εχετε αλλες αποριες με χαρα να σας τις απαντησω.

efthymis

• Jr. Member
  • **
  • Αριθμός κατασκευών: 30
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 14, 2013, 08:38:46 πμ »
ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΥΡΙΟΙ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ.
ΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΑΠΟ ΞΥΛΟ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.  ΟΚ Η OVATION  ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ  ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΙΘΑΡΕΣ ΑΠΟ GARBON  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ Μ ΑΥΤΟ?
ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΦΕΡΘΟΥΜΕ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ.
ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΤΡΕΛΑ ΣΤΟ ΜΕΛΟΝ. ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ , GARBON,  ΤΙΤΑΝΙΟΥ, ERGAL,  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΦΟΥΣΚΩΤΑ.

ΑΣΕ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ,,   ΓΙΑ ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΑ
ΥΓ. ΦΙΛΕ  nikolaid ΜΗΝ ΜΕ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ......ΕΠΑΙΝΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΟΣ.
Ρε συ Κωστα με το carbon μπουζουκι ενοχληθηκες και με τον αρχιδαμο οχι; για ψαχτο λιγο
Κωστα με αυτα που σου γρφω κοιτα με δε μου κοψεις την καρυδια .Σσσσσ... εφαγα
efthymis

παυλος

• Hero Member
    • http://trixordo.webnode.gr/
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Αριθμός κατασκευών: 0,1
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 14, 2013, 10:03:09 πμ »
 Θα εκτιμουσα παντως της αποψεις σας οσο αναφορα τον ηχο και αμα αξιζει να τριψω το καπακι κιαλλο. Αμα εχει κανεις καλο παραδειγμα για μπασο και πριμο ηχο (δλδ βιντεο απο μπουζουκια που πεφτουν ειτε στην μια ειτε στην αλλη κατηγορια) θα ειμουν ευγνωμονος, επειδη δεν εχω στο μυαλο μου πως διαφερει ακριβος.

στο θολωμενο μου μυαλο για εμενα ολοι οι ηχοι ειναι το ιδιο και μετα εχει να κανει αν με αρεσει η οχι.
οι περισοτεροι λενε παιζει ρολο μονο το καπακι.
για εμενα μεχρι στιγμης 30% καπακι 30% ογκος του αερα και σχημα 30% κλιμακα και 10% πως θα τα ταιριαξεις ολα αυτα. δηλ ειναι σαν να παιζεις λοτο και τι θες να κερδισεις.
οταν ο καβαλαρης ειναι κοντα στο καμαρι ειναι πριμο ξερο πιο μακρια μπασο.
διαβαζε εδω μεσα εχει πολλες εμπειριες που εχουν κανει παρε ιδεες αλλα εφαρμοσε τα δικα σου.
οταν τα κανω εγω.
τρυπα μεγεθος να χωραει το χερι μου.
αποσταση καμαρια τα διαιρω με τον αντιχειρα μου το πρωτο 22-23 το δευτερο 27-28 το τριτο με το ματι.
σχεδιο οτι βγει απο λαθος που κανω
κ.α
μονο αν κανεις πολλα οργανα θα εχεις γνωμη για το θεμα τωρα φτιαχνε και χαριζετα ;) ;)
Εγω και ο Ζοζέφ.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 14, 2013, 11:44:33 πμ »
TEΛΙΚΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΜΑ ΔΕΝ ΠΕΙΣ ΟΥΑΟΥ..... ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΤΙ ΕΦΤΙΑΞΕΣ....ΠΩ ΠΩ ΓΑΜΑΕΙ ΛΕΜΕ ΑΡΧΙΖΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΨΙΛΟΣΤΡΑΒΟΝΕΤΕ. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΩ ΚΑΙ ΒΡΙΖΩ ΚΙ ΑΣΧΗΜΑ?   
ΠΡΙΝ ΚΑΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΝΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΣΤΡΑΒΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΣΥΜΕΤΡΙΑΣ ΤΟΥ. ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑ ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΠΜ ΔΙΑΦΩΡΟΙ ΦΙΛΟΙ ΟΤΙ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΠΟΠΑΙΡΝΕΙΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΛΠ. ΜΑ ΑΜΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΟ ΠΕΙΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΤΣΙ, ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ??? ΘΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ.

ΑΠΑΝΤΩ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ. ΟΧΙ ΜΗΤΣΟ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΜΕ ΕΜΠΑΘΕΙΑ........ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΥΜΙΖΕΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ.
ΣΤΟΝ ΕΥΘΙΜΗ.............ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑ? ΤΗΝ ΚΑΡΥΔΙΑ ΘΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΩ ΜΕ ΤΡΕΛΑ.................
ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΦΙΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΝΙΤΙΑ nikolaid. ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΜΗΝ ΜΕ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ ΚΥΡΙΟ ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΣΑΚΩΘΟΥΜΕ.
ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΟ ΟΡΓΑΝΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΞΕΚΑΥΛΩΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ. ΕΓΩ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΘΑ ΕΦΤΙΑΧΝΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΕΝΕΚΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΞΥΝΩ ΤΗΝ ΨΩΡΑ ΜΟΥ. ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΜΑΛΩΣΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΤΗΚΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΑΠΛΑ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ( ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΩΣ ΕΧΟΥΝ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΞΥΛΙΝΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ............ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕΙ, ΕΙΤΕ ΠΡΙΜΟ ΣΟΥ ΒΓΕΙ ΕΙΤΕ ΜΠΑΣΟ.   
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.....................................ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΟΡΔΟ ΕΤΣΙ?
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 14, 2013, 11:53:33 μμ »
Κατ' αρχάς διπλό μπράβο στον Παύλο: ένα για την προσπάθεια και ένα δεύτερο και μεγαλύτερο γιατί θα μπορούσε να κατασκευάσει κάτι άλλο που δεν θα τον έδενε τόσο με την πατρίδα.

Πρώτο ερώτημα: Εάν κάποιος το έβλεπε από τα πέντε μέτρα θα έλεγε ότι δεν είναι μπουζούκι; Ή αν το ακούγαμε να το παίζει ας πούμε ένας Τατασόπουλος; Θα μου πεις στις λεπτομέρειες κρίνεται το κάθε θέμα. Αλλά ........

Από 'κει και πέρα τώρα τίθεται ένα δεύτερο αλλά καίριο ερώτημα: Εάν υπήρχαν πολυεστέρας, εποξικές ρητίνες, ανθρακονήματα, παντογράφοι, παλμογράφοι και άλλα σύγχρονα υλικά πόσο σίγουροι είμαστε ότι ο Στραντιβάρι, ο Αμάτι, ο Σταθόπουλος, ο Ζοζέφ και όλοι αυτοί που θεωρούνται κορυφές στην οργανοποιία δεν θα δοκίμαζαν κάτι ανάλογο. Και όχι μόνο αυτό αλλά εάν κατάφερναν να έχει και ήχο αντάξιο του ονόματός τους μήπως θα είχε καθιερωθεί ως μια εξέλιξη στην οργανοποιία;

Μήπως όμως και αυτοί δεν έγιναν κορυφές σπάζοντας τα καθιερωμένα και κάνοντας πρωτοπορειακές αλλαγές πάντα όμως με τα υλικά και τις τεχνικές της εποχής τους; Είναι ο Παύλος όμοιος μ' αυτούς; Όχι. Μήπως όμως κι αυτοί έτσι ξεκίνησαν;

Ο άλλος Παύλος φτιάχνει μπουζούκια σκαφτά με παντογράφο. Ο εδώ Παύλος έφτιαξε ένα μπουζούκι ολόκληρο από ανθρακονήματα.

Η μπάρα (ντίζα) στο μάνικο που έχει καθιερωθεί ειδικώς στα φτηνά τετράχορδα μπουζούκια δεν ξεφεύγει από την πρακτική της παλιάς σχολής; Ο Σπουρδαλάκης για την ώρα έχει βάλει ανθρακόνημα στο μάνικο και στο εσωτερικό δέσιμο του σκάφους. Αυτός δεν προχωρά ένα βήμα παραπάνω ακόμα και απ' τη μπάρα;

Ο Κώστας (getit) δεν έχει φτιάξει όργανα (ας τα ονομάσω πειραματικά) με διαφορετικά ξύλα από τα "ορθόδοξα" και "καθιερωμένα";

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι όλες οι κατασκευές είναι ευπρόσδεκτες ειδικώς όταν πρόκειται για τέτοια πειράματα που δείχνουν την έφεση των μελών του χώρου να πρωτοτυπήσουν και να δώσουν ιδέες για κάτι καινούργιο. Καλώς ή κακώς τα καθιερωμένα και εμπεδωμένα στην κατασκευή μπουζουκιών δεν πρόκειται να αλλάξουν επειδή ο Παύλος δοκίμασε κάτι καινούργιο. Σε κάποια σημεία και στο δικό μου αυτί "μαντολίνιζε" λιγάκι ο ήχος του μπουζουκιού του Παύλου αλλά ήταν αποδεκτός (επαναλαμβάνω, στο δικό μου αυτί) εν αντιθέσει με κάποια παραδοσιακώς κατασκευασμένα μπουζούκια που έχουν πέσει στα χέρια μου και έχω ακούσει, που ο ήχος τους ήταν απαράδεκτος.

Τέλος πάντων, καταλήγοντας, θέλω να πω ότι αν και ο καθένας μας έχει τη γνώμη του για το τι πρέπει να είναι ένα παραδοσιακό όργανο όπως το μπουζούκι, εγώ χαίρομαι που υπάρχουν νέες ιδέες στο χώρο μας.

Υ.Γ. Ελπίζω στην επόμενη έκθεση να βρίσκεται εκεί και η παρούσα "πέτρα του σκανδάλου" ή κάποια νεώτερη έκδοσή της (έστω και δι' αντιπροσώπου εάν δεν μπορεί να παραστεί αυτοπροσώπως ο Παύλος) ώστε να την αξιολογήσουμε και ιδίοις όμασι και ωσί.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 15, 2013, 04:37:40 μμ »
ΚΟΥΡΕ ΦΙΛΕ ΑΝ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΓΙΑ ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ Ο ΗΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΤΙ ΝΑ ΠΩ? ΕΓΩ ΤΟΝ ΗΧΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΤΑΣΩ ΜΕΣΑ ΣΤΑ 4-5 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ.
ΔΕΝ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΟΛΑ ΟΚ .   ΚΙ Ο ΑΜΑΝΤΙ ΚΙ Ο ΣΤΡΑΝΤ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΜΠΟΝ. ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ.
ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ....ΚΙ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ? ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ.ΟΠΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ Ο ΧΙΜΠΑΤΖΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΑΓΚΩΣΕΙ ΤΟΝ ....ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ( ΓΑΜΩ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΟΛΟΥΣ)
ΤΕΛΟΣ ΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ΡΕ ΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ? ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ?
ΕΛΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ...........................

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
« Απάντηση #25 στις: Ιουλίου 15, 2013, 07:54:47 μμ »
Αφηστε ρε τα καρμπον φιμπερ και φατε ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ!!!! ;D ;D ;D ;D 8) 8) :-X :-X :-X

Blekos Kerkyra

• Hero Member
  • Ουτε καν ερασιτεχνης...
    • Youtube
  • Αγαπημένο ξύλο: Τιμιο ξυλο
  • Αριθμός κατασκευών: Κατασκευές...επισκευές...!
  • Περιοχή: Κέρκυρα
« Απάντηση #26 στις: Ιουλίου 15, 2013, 08:07:13 μμ »
  Πολυ καλη ιδεα....μπραβο.Εξω απο τα κλασσικα!

Ο ηχος μου θυμισε κι εμενα μαντολινο....ισως να με επηρρεασε ο Ζαρκαδας ;D

Μπραβο και παλι....ομως,η προσπαθεια και μονο ειναι ολα τα λεφτα.
Τωρα γισ τον ηχο ισως να μη φταινε τα ανθρακονηματα.....αλλα οπλισμος κλπ κλπ κλπ...

Εδω εβγαζαν συμπαθητικο ας πουμε ηχο,τα πολυεστερικα μπουζουκια ;D
Ωσάν το έρημο δεντρί που'ναι στ'αόρι απάνω
Μ'αρέσει να'μαι αμοναχός με τσι πολλούς δεν κάνω...

https://www.youtube.com/c/blekoskerkyra

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
« Απάντηση #27 στις: Ιουλίου 15, 2013, 10:27:24 μμ »
Αφηστε ρε τα καρμπον φιμπερ και φατε ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ!!!! ;D ;D ;D ;D 8) 8) :-X :-X :-X
σοφή κουβέντα 8)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #28 στις: Ιουλίου 16, 2013, 04:08:34 μμ »
Χτυπατε τον κωλο σας κατω ρε, πειτε με μαλακα, εγωιστη, κωλοπαιδο, ξερωλα, κι οτι αλλο γουσταρετε.
Αυτο ναι ......ειναι κατι που μοιαζει με μπουζουκι, και παιζει σαν μαντολινο.ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
οπως δεν ειναι βιολι αυτο που φτιαχνει ενας σαλονικιος με ρυτινες κι εφημεριδες.Η ρυτινες και τζιν υφασμα( ακουσον ακουσον)Κι εκεινο οχι μονο παιζει κι ακουγεται σαν βιολι, αλλα γαμαει και δερνει.ΑΛΛΑ ΒΙΟΛΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ

Μπορει η αναγκη και η εληψη υλικων να οδηγει καποια παιδακια στα σκουπιδια, και παιρνοντας τενεκεδες και παλιοξυλα να φτιαχνουν τα μουσικα τους οργανα ( υπαρχει βιντεο στο you-tube)  αλλα μεχρις εκει...............αλλιως φτιαχτε ουτια απο συρταρια, κιθαρες απο ψαροκασελες, και μπουζουκια απο ανακυκλομενες πλαστικες σακουλες.
Αυτα..................και το τελειωνω εδω.

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #29 στις: Ιουλίου 16, 2013, 04:33:02 μμ »

Δωστε εμφαση στο 1'00'' bach BWV1007 prelude απο ''τσελο''
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Tags: