Αποστολέας Θέμα: tip....................  (Αναγνώστηκε 6965 φορές)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
tip....................
« στις: Ιουλίου 12, 2013, 01:14:39 πμ »
 Πριν πολλα χρονια που αναλαμβαναμε και τις βαφες των κουφωματων , ο θειος μου καθαριζε τα πιστολια με τον εξης τροπο.Τα εβραζε στην κατσαρολα.....με νερο ενοειτε.Οχι καθε φορα αλλα μια φορα το μηνα τουλαχιστον. Ετσι κι εγω σημερα μην εχοντας τι ν ασχοληθω ειπα να βρασω το κολλημενο, παλιο πιστολι μου.
Χρειαζεται να λυθει ολο και να βρασει για κανα τεταρτο.Βγαζοντας το του ριχνω ασετον η διαλυτικο και το τριβω με ψιλη συρματινη βουρτσα. Μεσα εξω.Μπορει να επιμενει καποια βρωμια, οποτε το ξαναπεταω στην κατσαρολα για κανα πενταλεπτο. Αφου καθαρισουμε καλα , ξεπλενουμε με διαλυτικο, και το φυσαμε με αερα υπο πιεση.
Το αποτελεσμα τα λεει ολα
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

pikolo

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
Απ: tip....................
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 12, 2013, 07:38:46 πμ »
τι ειπες τώρα ρε μεγάλε!!!!!!!!Με σωσες!!!!

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 12, 2013, 09:29:43 πμ »
Κώστα μου και χωρίς βράσιμο,αν το βαπτίσεις στο ασετόν για κανένα πεντάλεπτο,και μετά το περάσεις βούρτσα ,έτσι γίνεται.Μεγάλη προσοχή η συρματόβουρτσα να είναι μαλακή,για να αποφύγουμε ζημιές ανεπανόρθωτες στο πιστόλι.Έχουν πεταχτεί πολλά πιστόλια απο κακή αποσυρναμολόγηση με πένσα,και κακού τριψίματος με σκληρή συρματόβουρτσα.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 12, 2013, 04:03:32 μμ »
Κώστα μου και χωρίς βράσιμο,αν το βαπτίσεις στο ασετόν για κανένα πεντάλεπτο,και μετά το περάσεις βούρτσα ,έτσι γίνεται.Μεγάλη προσοχή η συρματόβουρτσα να είναι μαλακή,για να αποφύγουμε ζημιές ανεπανόρθωτες στο πιστόλι.Έχουν πεταχτεί πολλά πιστόλια απο κακή αποσυρναμολόγηση με πένσα,και κακού τριψίματος με σκληρή συρματόβουρτσα.

ΝΑΙ ΡΕ ΝΙΚΟΛΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ ΘΕΣ ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΤΑΣ. ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ?

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 15, 2013, 12:35:06 πμ »

ΝΑΙ ΡΕ ΝΙΚΟΛΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ ΘΕΣ ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΤΑΣ. ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ?

Χαχαχα!!!!!!

Κώστα τσούζει έτσι κι αλλοιώς το ρημάδι το ασετόν.

Λοιπόν για να κάνουμε οικονομία παίρνουμε βαμβάκι, τυλίγουμε το πιστόλι, το καταβρέχουμε με ασετόν και για να μην εξατμιστεί το τυλίγουμε με μεμβράνη τροφίμων και το αφήνουμε όσο χρειαστεί. Μπορεί να χρειαστεί να επέμβουμε τοπικώς ειδικώς σε βαθιές εσοχές αλλά γίνεται καλή δουλειά.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 15, 2013, 09:10:12 πμ »
Κώστα ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΤΑΣ το ασετόν. Παίρνεις ένα δοχείο φέτας το 1/2 με το καπάκι το στρογγυλό ,και εκεί έχεις το ασετόν σφραγισμένο , και εμβαπτίζεις το πιστόλι όσες φορές θέλεις,μέχρι αυτό να παραβρωμίσει.Ακόμα την προμήθεια ασετόν,μην την κάνετε στα χρωματοπωλεία.Εκεί το ασετόν το έχουν ως ΔΙΑΛΥΤΙΚΟ  με ΦΠΑ 16%, ενώ στα καταστήματα που πωλούν ΧΗΜΙΚΑ και ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ το ασετόν το έχουν ως ΔΙΑΛΥΤΗ (δηλαδή πρώτη ύλη για παρασκευή διαλυτικών)με ΦΠΑ 9%.Η τιμή είναι αρκετά συμφέρουσα,σε σχέση με αυτή των χρωματοπωλείων.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 15, 2013, 04:23:12 μμ »
ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΓΟΡΙ................

Sforzando

• Hero Member
  • Για την υπέροχη τέχνη της Οργανοποιίας!!!
    • LUTHIER SCHOOL
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 02, 2013, 05:01:09 μμ »
Γεια σου ρε Κώστα με τα tip σου ;)

μαστρομητσος

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: Το βρομοξυλο που ριχνει ο Τσακ Νορις
  • Αριθμός κατασκευών: Καμια 20ρια επισκευες και 6 μετατροπες
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2013, 02:49:57 πμ »
Αν ριξεις κι ενα μπωλ τραχανα στην κατσαρολα,κανεις μια σουπιτσα μουρλια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D
I am very old for this shit!!!!!!!!!!

BOULIS13

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: kung-fu - street fight - ελληνορωμαϊκη
  • Αριθμός κατασκευών: 7*1/2
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 05, 2013, 04:13:07 μμ »
Αν ριξεις κι ενα μπωλ τραχανα στην κατσαρολα,κανεις μια σουπιτσα μουρλια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D

....για τον τσιγαρόβηχα πρέπει να είναι μούρλια........ ;D
κύριε ταξιτζή....ν΄αφήσω δυό πίτσες κ΄εφτά μπύρες στο πίσω κάθισμα;..   :-[ :-[ :-[

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 02, 2014, 11:05:20 πμ »
Πολύ ωραία όλα όσα ειπώθηκαν...απλά προσέξτε ότι ο Κώστας περιλαμβάνει μόνο τα μεταλλικά μέρη στην διαδικασία που ακολουθεί...
Αν αρχίσουμε να βράζουμε ή να βυθίζουμε σε ασετόν κάποια πλαστικά μέρη (όπως π.χ. καπάκι δοχείου) ή κάποια τσιμουχάκια ΙΣΩΣ και να υποστούν κάποια αλλοίωση με αποτέλεσμα να μην δουλεύει σωστά το πιστόλι μας.

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 03, 2014, 06:29:08 μμ »
Φίλοι μου καλοί από την δικιά μου εμπειρία που έχω με το βαφείο λόγο των λούστρων που κάνω, πάντα χρησιμοποιώ aseton σε ντενεκέ όπως λέει και ο φίλος μας ο Νίκος, και αυτό δεν το κάνω κάθε φορά που τελειώνω το μεσημέρι τα λούστρα, αλλά περίπου κάθε δύο εβδομάδες ανάλογα την χρήση τη υλικά περνάω και πόση δουλεία έχω, τώρα έχω πολύ καιρό να το κάνω γιατί ρίχνω μια φορά την εβδομάδα για δύο άντε τρεις ώρες το πολύ, επίσεις το καταλαβαίνω με τον τρόπο που ρίχνει το πιστόλι, και κάθε φορά που τελειώνω ένα υλικό, δηλαδή ανάλογα τον διαλύτη του το πλένω καλά και αυτό είναι όλο, και όταν λέω πλένω ψεκάζω λίγο διαλύτη ανοιγοκλείνωντας το beck, στο πιστόλι με το πάνω δοχείο πλένω καλά το δοχείο και της βόλτες του καπακιού, και στο πιστόλι με το κάτω δοχείο, το astouro δηλαδή καθαρίζω καλα εκεί που πατάει το πιστόλι με τον κάδο για να έχει καλή εφαρμογή για να μην μου στάζει, και πάντα την τρυπά που έχουν τα δοχεία αλλά και μπροστα τα beck και εσωτερικά και εξωτερικά πρέπει να είναι πεντακάθαρες για να κάνουν σωστό και ομοιόμορφο ψεκασμό. 
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 03, 2014, 06:40:46 μμ από Πλιακώνης Κωνσταντίνος »
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

Tags: